Αμέτρητοι επώνυμοι μάρτυρες, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ιθάκης, αλλά και σύσσωμη η Κοινή Γνώμη του νησιού, γελούν με την ψυχή τους, για τα κατά συρροήν απατηλά ψεύδη του Καλογρίτσα, γύρω από τα μηδαμινής αξίας και πιθανόν εκτός συναλλαγής κακοτράχαλα και άγονα βοσκοτόπια, που όχι μόνον μένουν απούλητα και ανεκμετάλλευτα, αλλά ο νέος επίδοξος μεγαλοεργολάβος-καναλάρχης, χωρίς κανένα νόμιμο παραστατικό, τα επρόβαλε στην επιτροπή-μαϊμού κρίσεως των υποψήφιων καναλαρχών ως … υποθήκη για να εξασφαλίσει την νομιμοποίησή του!

Ταυτοχρόνως, η πενταμελής επιτροπή κρίσεως-μαϊμού, απαρτιζόμενη από αχυρανθρώπους, άσχετους με το αντικείμενο των τηλεοπτικών διαύλων και υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης Ελ. Κρέτσου, προβάλλει χίλια-δυο εμπόδια, παρά την εισαγγελική άδεια, για τη χορήγηση στους ενδιαφερόμενους, του οπτικοακουστικού υλικού της θηριώδους διαδικασίας, για τη χαριστική προς τον Καλογρίτσα και τους κυβερνητικούς προστάτες του, αδειοδότησής του.

Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις, ερευνητέον εάν στοιχειοθετείται η αντικειμενική υπόσταση των εγκλημάτων της απάτης, της πλαστογραφίας, της παράβασης καθήκοντος, αλλά και της ηθικής αυτουργίας της ίδιας της κυβερνητικής ηγεσίας στα παραπάνω εγκλήματα, που μολονότι εγνώριζε τα έργα και τις ημέρες του Καλογρίτσα, εν τούτοις από την ημέρα της προκήρυξης της παράνομης δημοπρασίας, μέχρι και την ανακοίνωση των νόθων αποτελεσμάτων της, υπέρ του Καλογρίτσα, ετήρησε σιγήν ιχθύος.

Και ενώ άρχισε να ξηλώνεται το πουλόβερ των κυβερνητικών ευθυνών, γύρω από το σημερινό, ασυγκρίτως πιο τρανταχτό σκάνδαλο από εκείνα του Βατοπεδίου και της υπόθεσης Κοσκωτά, πιθανολογούνται αδιάσειστα ενοχοποιητικά ντοκουμέντα, που συνδέουν την κομματική-κυβερνητική πλέον Τράπεζα Αττικής, με σειρά από σκανδαλώδη δάνειά της προς τον Καλογρίτσα, ο οποίος σημειωτέον, θεωρείται διάδοχος της εργολήπτριας κατασκευαστικής εταιρείας του πατρός του σημερινού πρωθυπουργού, εκτός από τις κουμπαριές με τους κ.κ. Σπίρτζη και Καμμένο, αλλά κα τις εκκρεμούσες βαριές κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος…

Ο αξιότιμος Εισαγγελέας είμαστε βέβαιοι, ότι δεν θα κουράσει τις ανακριτικές αρχές, με τη συλλογή του αποδεικτικού υλικού, που σχετίζεται με τις νέες αυτές μαύρες ημέρες της εν εξελίξει πολιτικής διαφθοράς. Vox Populi ira Dei, Φωνή Λαού, οργή Θεού. Τι προσφορότερο, για τον Εισαγγελέα, να ζητήσει τα video των νυκτερινών κεντρικών δελτίων ειδήσεων του ALPHA, STAR και SKY με τις μαρτυρίες αρχόντων και αρχομένων της Ιθάκης για τα «Βοσκοτόπια της Οργής»;

Στα ίδια video, βοά το αποδεικτικό υλικό για το σκοτεινό παρασκήνιο της de facto κυβερνητικής-κομματικής Τράπεζας Αττικής. Ένα παρασκήνιο, που ώθησε ορθότατα τον επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος (Τ.Τ.Ε.), Γιάννη Στουρνάρα να μπλοκάρει το διορισμό επιλήψιμων κυβερνητικών φίλων στο Δ.Σ. της Τράπεζας Αττικής.

Η ενδεδειγμένη και μετά παρρησίας αυτή κίνηση του αδιαμφισβήτητης εντιμότητας και επιστημονικής κατάρτισης κ. Στουρνάρα, είχε ως αποτέλεσμα την εισβολή των οργάνων του ΣΔΟΕ στο γραφείο-κατοικία της συζύγου του διοικητή της Τ.τ.Ε… Διαβολική σύμπτωση, ή αγιάτρευτος κυβερνητικός πανικός;

Υ.Γ. Το Συμβούλιο της Επικρατείας (Σ.τ.Ε.) αναμένεται να εκδώσει την απόφασή του, για τη συνταγματικότητα του νόμου Ν. Παππά, ως προς την αδειοδότηση και λειτουργία των τηλεοπτικών διαύλων. Εδώ μιλάμε για ένα «πρόβλημα» που θα επιλυθεί με τον κλασικό και απλό νομικό συλλογισμό: Ηγούμενον: Η αδειοδότηση και λειτουργία των καναλιών πραγματοποιείται από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ). Επόμενον: Η σημερινή κυβέρνηση παρακάμπτοντας το ΕΣΡ ιδιοποιείται τις αρμοδιότητές του. Συμπέρασμα: Η διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών με τον αντισυνταγματικό «νόμο» Ν. Παππά είναι νόμιμη ή παράνομη; Η αυτονόητη απάντηση αναμένεται στη συνεδρίαση του Σ.τ.Ε. Και την απάντηση την αναμένει ο ελληνικός λαός.