Το πιο εύκολο πράγμα για να ξεγελάσεις τον αντίπαλο και να πετύχεις τον στόχο σου είναι ο αποπροσανατολισμός του.

Να δημιουργήσεις, δηλαδή, την αίσθηση εκείνη όπου αυτός που στέκεται απέναντί σου και θέλεις να νικήσεις αλλά δεν μπορείς κατά μέτωπο θα νομίζει ότι η μπάλα δεν πάει στο τέρμα, θα φάει το γκολ και θα νομίζει ότι η μπάλα πήγε στην εξέδρα. Τη στιγμή λοιπόν που συμβαίνουν όλα όσα συμβαίνουν, με περικοπές συντάξεων, με αδυναμία αντιμετώπισης της ανεργίας, με ανησυχητική αύξηση ρατσιστικών κρουσμάτων και δείγματα ανόδου της Ακροδεξιάς, με πλήρη αποτυχία στη διαχείριση του Προσφυγικού και με τα οικονομικά προβλήματα να έχουν κρύψει τα πρόσωπα των πολιτών και να έχουν φέρει σε πρώτο πλάνο τους αυχένες, εμφανίζεται ο κύριος Παύλος Πολάκης.

Ο υπουργός Υγείας μέσω Facebook επετέθη φραστικά, αγαπημένο του χόμπι μετά την αφαίρεση αιμορροΐδων, σε μία δημοσιογράφο η οποία ρώτησε τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ για το κλείσιμο των καναλιών και το ενδεχόμενο της ανεργίας χιλιάδων ανθρώπων. Με χυδαίους χαρακτηρισμούς, πρωτοφανές λεξιλόγιο και δημιουργία εντυπώσεων κατάφερε να γίνει το απόλυτο trend συζήτησης στα κοινωνικά δίκτυα. Σχεδόν ξεχάστηκε η δημοσιογράφος και η ερώτηση, δηλαδή το πρόβλημα που έχει προκύψει από τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, και όλο το θέμα ήταν η συμπεριφορά του κ. Πολάκη. Αυτό θα ήταν αναμενόμενο σε μια μενεγάκειο κοινωνία η οποία αντιμετωπίζει μικροπροβληματάκια επιδερμικά και αναλώνεται σε χαζομάρες και ευτελή θέματα. Το να συνιστά όμως θέμα συζήτησης όλο αυτό σε μια κοινωνία όπως η ελληνική μάλλον μαρτυρεί τον πλήρη αποπροσανατολισμό του κόσμου αλλά και την επιτυχημένη μέθοδο της επικοινωνιακής ντρίμπλας.
Κάπως έτσι ο πολίτης επιλέγει το ανώδυνο gossip που προκύπτει στον αφρό, αλλά επί της ουσίας στον πάτο, της επικαιρότητας και επιλέγει να συμπλεύσει με τον φελλό και όχι με τα συνηθισμένα βαρίδια.
Αντίστοιχης σημασίας και ουσίας η σύλληψη της πανελίστριας Σάσας Σταμάτη. Το περιστατικό της προσωρινής κράτησής της που την οδήγησε στο Αυτόφωρο, επειδή σύμφωνα με τους αστυνομικούς εξύβρισε συνάδελφό τους ο οποίος της ζήτησε να μη διπλοπαρκάρει, ήταν τόσο δημοφιλές στο Διαδίκτυο, με χτυπήματα των οποίων τον αριθμό θα ζήλευε κάθε υπουργός. Κι όμως ο καημός του Ελληνα για κάποιες ώρες ήταν τι απέγινε η αθυρόστομη πανελίστρια. Ποιος να το φανταζόταν; Μια γυναίκα η οποία τα πρωινά επιδίδεται σε άγριο κουτσομπολιό, η οποία κάθε φορά που μιλάει για κάποιον είναι σχεδόν σαν να τον βρίζει, ένας άνθρωπος ο οποίος έχει καταταχθεί στο πάνθεον του τηλεοπτικού λούμπεν σπάει τα ταμεία.
Στο μεταξύ στο «Ηilton» οι θεσμοί μπαινοβγαίνουν και απορρίπτουν κάθε ενδεχόμενο ελάφρυνσης του χρέους, ανακουφιστικού μέτρου, επιείκειας και βελτίωσης του οικονομικού κλίματος. Αλλά τι μας νοιάζει; Σε λίγο αρχίζει η εκπομπή της Σάσας… Ασε που μπορεί στο μεταξύ να ανοίξει λογαριασμό στο Instagram ο υπουργός…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ