Εδώ και χρόνια έχει στοχεύσει το Mega ο Αλ. Τσίπρας (φωτογραφία). Θεωρούσε, βλέπετε, ότι αυτό επηρεάζει σε μέγιστο βαθμό τις συνειδήσεις των πολιτών και όσα θα διαβάσετε παρακάτω αποδεικνύουν ότι όλη αυτή η «ανακατωσούρα» που έγινε στο τηλεοπτικό πεδίο είχε ως τρόπαιο το Mega.
nnn
Οπως ήδη πληροφορηθήκατε από το vima.gr οι τράπεζες ψάχνουν να βρουν λύση για το Mega. Από τη στιγμή που έχει απολέσει την άδεια και εκκρεμεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και δεν υπάρχουν προοπτικές κάλυψής της, αναζητείται λύση. Φαίνεται ότι κάποιος εκ των νέων καναλαρχών τις έχει προσεγγίσει και εργάζονται ήδη για αυτόν. Δηλαδή ο νέος καναλάρχης που δεν διαθέτει κανάλι, εάν συμφωνήσει με τις τράπεζες, θα προικοδοτηθεί με την περιουσία, τη φήμη, την αξία και τα λεφτά του, που είναι δεσμευμένα στα πιστωτικά ιδρύματα. Μπορεί μάλιστα να του προσφέρουν και κούρεμα των δανείων και δανεικά λεφτά ώστε να λειτουργήσει το πρώτο διάστημα για να αποδειχθεί ότι το τρόπαιο όλης της επιχείρησης ήταν εν τέλει το Mega.

Με τη δική σας καθοδήγηση…
Ας ξαναθυμηθούμε μια ξεχασμένη συνομιλία που είχαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος με τον καναλάρχη-υπουργό Ν. Παππά για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας. Η συνομιλία ήταν ανεπίσημη, έγινε στο πόδι, χωρίς να καταγραφεί πουθενά (παρά μόνον στα μικρόφωνα της ΕΡΤ) και μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, αφού διεξήχθη την πρώτη του έτους στο Προεδρικό Μέγαρο κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής ευχών της πολιτειακής εξουσίας με την πολιτική, εκκλησιαστική, διπλωματική, δικαστική κ.τ.λ. Ο κ. Παππάς προσέρχεται εύχαρις να χαιρετήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με μια «καπαρωτή» χειραψία (ξέρετε, αυτή με τα δύο χέρια), οπότε ο ΠτΔ τον ρώτησε τι γίνεται με τις τηλεοπτικές άδειες. Υπενθυμίζω ότι ακόμη βρισκόμαστε στην πρώτη του έτους 2016. Ο υπουργός με το γνωστό χαμόγελό του είπε: «Εξαιρετικά, εφέτος θα τελειώσουμε, πάντοτε με τη δική σας καθοδήγηση». Αυτά.

Ποιος θέλει να ορκίσει τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό
Περίπου 150 απόφοιτοι του Κολλεγίου Αθηνών της τάξης του ’86 έκαναν τη Δευτέρα το βράδυ συγκέντρωση επανασύνδεσης, reunion δηλαδή, για τα 30 χρόνια από τότε που εγκατέλειψαν τα μαθητικά θρανία. Μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρευρέθη στο αντάμωμα με τους παλιούς συμμαθητές του, συγκεντρώνοντας, όπως ήταν φυσικό, την προσοχή και εισπράττοντας και διάφορα αιτήματα. Στο reunion τον κ. Μητσοτάκη συνόδευε ο Σπήλιος Λιβανός, πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και σύμβουλός του σε θέματα επιχειρηματικότητας. Πηγαδάκι έστησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και με τον παλιό του συμμαθητή Σταύρο Παπασταύρου. Πράκτοράς μου άκουσε τον κ. Παπασταύρου να εκμυστηρεύεται στον Κυριάκο πως τα σχέδιά του για μετοίκηση στις ΗΠΑ αναβάλλονται…
nnn
Μετά τον κ. Παπασταύρου ο πρόεδρος της ΝΔ άνοιξε σύντομη κουβέντα με τον εφοπλιστή Γιώργο Γουρδομιχάλη. Η συζήτηση εκκίνησε με τη φράση «πώς πάνε τα καράβια»… και επεκτάθηκε σε ζητήματα επικαιρότητας, όπως οι τηλεοπτικές άδειες, με τον κ. Μητσοτάκη να επιμένει για το πόσο αντισυνταγματική ήταν η όλη διαδικασία. Σε κάποια φάση ο κ. Μητσοτάκης αναρωτήθηκε «πού είναι ο Γιώργος;». Η αναφορά του αφορούσε τον Γιώργο Βαρδινογιάννη, καλό του συμμαθητή και ψυχή του reunion που είχε γίνει το 1996, για τα 10 χρόνια αποφοίτησης. Τις εντυπώσεις της βραδιάς έκλεψε πάντως ο Επίσκοπος Ναζιανζού Θεοδώρητος Πολυζωγόπουλος, ο οποίος επί 20 χρόνια ήταν καθηγητής Θρησκευτικών στο Κολλέγιο Αθηνών και είχε μαθητή του τον κ. Μητσοτάκη (του έβαζε 20!). Ο κατά 20 χρόνια μεγαλύτερος των αποφοίτων του ’86 Επίσκοπος, απευθυνόμενος στους παλαιούς μαθητές του τόνισε πως ήδη από εκείνα τα χρόνια της δεκαετίας του ’80 είχε διαβλέψει – προφητέψει πως η τάξη αυτή θα μπορούσε να βγάλει ακόμη και πρωθυπουργό και απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη του είπε ότι αυτός θα τον ορκίσει πρωθυπουργό. Στην αναφορά του αυτή ο Επίσκοπος Ναζιανζού καταχειροκροτήθηκε για το προφητικό του χάρισμα…
Στο ΑΠΕ ονειρεύονται επιστροφές καταθέσεων
Στις 19 Ιουλίου το ΑΠΕ αποκάλυπτε τη θεαματική αύξηση των καταθέσεων από τον Μάιο 5 δισ. ευρώ. Η είδηση διαψεύστηκε οικτρά λίγες ώρες αργότερα από τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος τα οποία έδειξαν τον Ιούλιο μείωση των καταθέσεων κατά περίπου 100 εκατ. ευρώ. Την Τρίτη το κρατικό πρακτορείο επανήλθε σε μια προσπάθεια να «φτιάξει κλίμα εν όψει της ΔΕΘ» προαναγγέλλοντας μαζικές εισροές καταθέσεων 800 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα όμως με τραπεζικές πηγές, το σχετικό ποσό καταθέσεων (δηλαδή τα 800 εκατ. ευρώ που λέει το ΑΠΕ)
είναι… φουσκωμένο! Σίγουρα, μου λένε οι ίδιες πηγές, στο ΑΠΕ δεν έχουν πάρει το μάθημα με τον ψεύτη βοσκό.
Η αυτοκριτική Κοντομηνά
Μάζεψε όλους τους εργαζομένους στον Apha (πλην Λάκη Λαζόπουλου) ο Δ. Κοντομηνάς και έκανε ένα είδος… αυτοκριτικής. Οτι δηλαδή αυτός βοήθησε τους συριζαίους, αλλά αυτοί οδηγούν, όπως είπε, τη χώρα στην καταστροφή. Και ότι προσπαθούν να κλείσουν τα κανάλια και να τα δώσουν στους εκλεκτούς τους. Και μετά από αυτό ανακοίνωσε ότι θα συναντούσε τον κ. Καλογρίτσα (σ.σ.: εργολάβος δημοσίων έργων και «εκλεκτός» του συστήματος, όπως πολλοί τον χαρακτηρίζουν).

HeliosPlus