Χωρίς καμία αμφιβολία, το πενταόροφο Οργουελικό «οχυρό» της Καλλιθέας, με τη σιωπηρή αποδοχή παλαιών και νεότερων υποψήφιων καναλαρχών μετατράπηκε τελικά σε τόπο, που μας παραπέμπει στην οχύρωση των κολαστηρίων της Στάζι, γιατί όχι και του Γουαντάναμο…

Μιλάμε ευθέως για τη «Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης» (ο καινούργιος Συριζαϊκός τίτλος του υπουργείου τύπου, υπό την καθοδήγηση της κυρίας Όλγας και του κυρίου Ν. Παππά). Γιατί μεταβαπτίστηκε από υπουργείο Τύπου σε Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης; Απλούστατα, για να ζαχαρωθεί το πικρό χάπι της μονοκομματικής αλλά Μαδούρο, Ερντογκάν, ίσως και της σημερινής, αλλά Πολωνία προπαγάνδας.

Αλλάξτε βρε λεβέντες το «Γραμματεία» με μια πελώρια ταμπέλα που θα γράφει μονολεκτικά «Προπαγάνδα». Έτσι, για να γνωρίζει αυτή η κοινωνία, ποιοι και πώς την χειραγωγούν προπαγανδιστικά… Ή ακριβέστερα πώς την εξαπατούν…

Σ’ αυτό λοιπόν το χώρο, της Γραμματείας Ενημέρωσης, που αποτελεί άλλη μια παγκόσμια Συριζαϊκή-Ανελική πρωτοτυπία καταρράκωσης των διεθνών δημοκρατικών κεκτημένων, μια πλειάδα μάλλον εν αφελεία τελούντων διεκδικητών των …τεσσάρων καναλιών (!) δέχονται επί ολόκληρα 24ωρα το εθελούσιο μαρτύριο του αμπαροκλειδώματος, σε … στρατιωτικούς θαλάμους με ράντσα, χημικές τουαλέτες και αμέτρητες κάμερες, πιθανόν και κοριούς. Όσο για το menu, ή ορθότερα το μιλιταριστικό βλαχο- σιτιρέσιο των εγκλείστων δημοπρατούντων, ο Θεός να το κάνει μεσογειακή διατροφή. Κρέας με ζυμαρικά, βούτυρα και πάσης φύσεως άμυλα… Και ελάχιστα λαχανικά!

Η κάθε κίνηση των εγκλείστων, όπως φταρνίσματα, βηξίματα ή ηχηρές εκπομπές πεπτικών αερίων, γιατί όχι και ενδεχόμενα φάσκελα αγανάκτησης, όλα αυτά απότοκα της ψυχολογίας του κλειστού χώρου (διαβάστε «Φωλιά του Κούκου») μεταφέρονται αυτούσια, στο κοντρόλ ρούμ, όπου εδρεύει το λογοκρίνον κομματικό κυβερνόν ιερατείο.

Η έντυπη και ραδιοτηλεοπτική ενημέρωση έχει ήδη δώσει αμέτρητες λεπτομέρειες του άλλα manu militari ενημερωτικού καθεστωτισμού. Δεν υπερβάλλουμε στην τελευταία μας αυτή επισήμανση, μετά την απόφαση για πολιορκία του Οργουελικού κτιρίου από ισχυρή δύναμη ένστολων αστυνομικών…

Και τώρα με δυο λόγια τα αποκαλυπτήρια της απάτης:

1) Ο κ. Νίκος Παππάς και οι καθεστωτικοί πραιτωριανοί του, εν πλήρει γνώσει των παρανομιών τους, έχουν παροπλίσει το κατά το Σύνταγμα και τις Κοινοτικές οδηγίες Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Τον μόνο θεσμοθετημένο φορέα, για την οργάνωση και λειτουργία των ραδιοτηλεοπτικών διαύλων. Και με διάφορα προσχήματα οικονομικής φύσεως ασκούν παρανόμως, αυθαιρέτως και καταχρηστικώς, εξ υφαρπαγής τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ.

2) Στόχος αυτής της ληστρικής, κατά των νομίμων δικαιούχων του ΕΣΡ επιδρομής, είναι η αλλά Ερντογκάν, Πολωνία και Βενεζουέλα καθυπόταξη των ΜΜΕ στα «νέα τζάκια» της ψευδοαριστερής ελληνικής νομενκλατούρας και των διαπλεκομένων με αυτήν εργολάβων.

3) Η όλη αυτή τυχοδιωκτική επιδρομή, που κινδυνεύει να μετατρέψει την Ενημέρωση στο αλήστου μνήμης ενημερωτικό καθεστώς της «Ζέρι-ι-πόπουλιτ» των Τιράνων, θα μπορούσε ν’ αναχαιτισθεί, εν τη γενέσει της, εάν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης του αστικοδημοκρατικού τόξου-πλην ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και Χρυσής Αυγής-πειθανάγκαζαν τους ακρίτως και επιπολαίως παρασυρθέντες, σ’ αυτό τον διαγωνισμό του ελληνικού αντιγράφου της Στάζι και του Γουαντάναμο, ν’ απόσχουν επιδεικτικά. Και εν τέλει να δηλώσουν ότι αναγνωρίζουν μόνον το ΕΣΡ, ως μοναδικό αρμόδιο για την ραδιοτηλεόραση.

4) Ατυχώς, οι μετασχόντες σ’ αυτή την παρωδία διαγωνισμού, σ’ ‘ένα ποσοστό τους, έχουν τσιμπήσει το δόλωμα της προσχεδιασμένης από την κυβέρνηση απάτης. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η κυβερνητική παρανομία θα επιβληθεί de facto ως ολοκληρωτικό καθεστώς, όπως συμβαίνει με τόσες και τόσες απρόσφορες προς το παρόν απόπειρες.

Έστω και αργά η σύμπηξη του διακομματικού δημοκρατικού μετώπου προβάλλει ως αναπόδραστη ανάγκη. Ας ζυγίσουν λοιπόν οι ηγεσίες της αστικοδημοκρατικής αντιπολίτευσης τις ευθύνες τους…