«Εδώ οι κρατικές υπηρεσίες δεν έχουν την ικανότητα να μοιράσουν σωστά στους ολυμπιονίκες τις προσκλήσεις για τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα μπορέσουν να συντονιστούν για να υλοποιηθούν μεγάλες επενδύσεις που εμπλέκουν τα μισά υπουργεία της χώρας; Αστεία πράγματα!».
Η εκτίμηση ανήκει σε μεγάλο έλληνα επιχειρηματία που δραστηριοποιείται δεκαετίες στην Ελλάδα αλλά έχει μεταφέρει πλέον τις δραστηριότητές του στο εξωτερικό σηκώνοντας τα χέρια για την αύξηση της φορολογίας, την έλλειψη σχεδίου και την εχθρική στάση προς το επιχειρείν τόσο της κυβέρνησης όσο και των δημοσίων υπηρεσιών.
Γιατί μπορεί ο κ. Τσίπρας να πιστεύει ότι η χώρα βγαίνει στην ανάπτυξη και ότι θα υπάρξουν ουρές από ξένους κεφαλαιούχους που θα διαγκωνίζονται για το ελληνικό «Ελντοράντο», η εικόνα όμως που έχει η χώρα στο εξωτερικό είναι αυτή ενός διεφθαρμένου κράτους που δεν μπορεί να χωρίσει δυο γαϊδάρων άχυρα και διοικείται από «πυροβολημένους» αριστερούς που θεωρούν όλους τους επιχειρηματίες «λαμόγια».
Η προσπάθεια κάποιων ανεγκέφαλων να χαρακτηρίσουν αρχαιολογικό χώρο ολόκληρο το αεροδρόμιο του Ελληνικού έτσι ώστε τον πρώτο λόγο να έχει η Αρχαιολογική Υπηρεσία και όχι η κυβέρνηση δικαιώνει αυτή την άποψη, όπως και η εχθρική στάση που συνεχίζει να κρατά ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι των Κινέζων στον Πειραιά και των Καναδών στη Χαλκιδική.
Και μιλάμε για επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ, δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας, που θα αποτελέσουν τον «κράχτη» για προσέλκυση κεφαλαίων στη χώρα.
Και όλα αυτά τη στιγμή που έκθεση μεγάλης αμερικανικής τράπεζας εκτιμά ότι η «δεύτερη αξιολόγηση» θα είναι μια πολύ επίπονη διαδικασία, η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα αργήσει δύο ακόμη χρόνια, ενώ δεν αποκλείεται στο ενδιάμεσο η χώρα να διολισθήσει στη δραχμή!
Η Ελλάδα χρειάζεται επενδύσεις δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ την επόμενη πενταετία για να γυρίσει γοργά στην ανάπτυξη, να χτυπήσει την τρομακτική ανεργία και να ανακόψει την έξοδο όλων των ταλέντων στο εξωτερικό. Αυτά απαιτούν μια κυβέρνηση που να εμπνέει σιγουριά και να έχει αναπτυξιακό όραμα.
Ποια σιγουριά όμως και ποιο όραμα μπορούν να δουν οι ξένοι επενδυτές στον ξεπερασμένο κ. Δρίτσα, στον πρωτόγονο κ. Πολάκη, στον αιώνιο φοιτητή κ. Φίλη, στον κλαψιάρη κ. Σπίρτζη, στον αιθεροβάμονα κ. Τσακαλώτο, στον επικίνδυνο κ. Καμμένο και δυστυχώς στον «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» κ. Τσίπρα; Ελα ντε!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ