Ο μαρξισμός δεν περνά και τις καλύτερες εποχές του, ο μαοϊσμός έχει εκμετρήσει το ζην προ πολλού, ο σταλινισμός επιβιώνει μετά δυσκολίας ελέω ΚΚΕ και λοιπών ιστορικών απολιθωμάτων, ευτυχώς υπάρχει ο καραμανλισμός για να μας θυμίζει τα νιάτα μας… Η ιστορία της παραπομπής Γεωργίου και τα όσα ακολούθησαν αποδεικνύουν δυστυχώς ότι στην Ελλάδα μπορούν ακόμη να επιβιώνουν πρόσωπα, αντιλήψεις και πολιτικές που αλλού έχουν περάσει προ πολλού στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.
Εδώ βέβαια δεν έχουμε να κάνουμε κυρίως με παρωχημένες ιδεολογικές αντιλήψεις αλλά με την προσπάθεια διαιώνισης μιας κομματικής φεουδαρχίας με μοναδικό στόχο τη νομή και τη διανομή της εξουσίας. Οι εξεγερμένοι καραμανλικοί και ο σιωπηλός αρχηγός τους που παριστάνουν ακόμη και σήμερα ότι δεν γνωρίζουν πώς χρεοκόπησαν τη χώρα δεν ενδιαφέρονται για τη δικαίωσή (!) τους αλλά προσπαθούν να υπερασπίσουν και να συντηρήσουν την υπόγεια συμμαχία τους με το σημερινό σύστημα εξουσίας.
Ο πατριάρχης του καραμανλισμού ίδρυσε τη ΝΔ το 1974 για να υπερβεί την απαξιωμένη προδικτατορική ΕΡΕ. Οι νεόκοποι προστάτες του καραμανλισμού δεν ενδιαφέρονται να αποκτήσει ένα νέο στίγμα η παράταξή τους, να ξεφύγει από τη λαϊκίστικη αντιμεταρρυθμιστική πολιτική που ακολούθησε μετά το 2004, αλλά αποσκοπούν κυρίως στη με κάθε τρόπο προσωπική τους επιβίωση. Δεν διστάζουν να συμμαχήσουν και να συνυπάρξουν με τον αριστερό λαϊκισμό, αρκεί να πετύχουν τον στόχο τους.
Ο Καραμανλής της Μεταπολίτευσης, είτε μας αρέσει είτε όχι, συνέβαλε ουσιαστικά στην επικράτηση φιλελεύθερων δημοκρατικών θεσμών στη χώρα μας. Ο Καραμανλής ο σιωπηλός, αντιθέτως, υπέκυψε στη γοητεία του παπανδρεϊκού λαϊκισμού, χωρίς όμως να έχει τη δυνατότητα να ελέγξει τις υπερβολές του. Διαχειρίστηκε την εξουσία του περισσότερο ως παρατηρητής παρά ως ενεργός διαμορφωτής της. Ανέχθηκε και επιβράβευσε την ήσσονα προσπάθεια και παρέδωσε μια Ελλάδα πολύ χειρότερη από αυτήν που είχε παραλάβει…
Οι σημερινοί προστάτες του καραμανλισμού επικαλούνται ως άλλοθι την πολιτική και την ιστορία του ιδρυτή της παράταξης για να εξασφαλίσουν την πολιτική επιβίωσή τους. Και το μόνο που καταφέρνουν είναι να ευτελίζουν και να απαξιώνουν την ιστορία του και την όποια πολιτική κληρονομιά του…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ