Επιτέλους λίγο φως. Λίγη καλή δημοσιότητα για την Ελλάδα μετά από έξι ολόκληρα χρόνια επιθέσεων, κοροϊδίας και κακόβουλων σχολίων .

Μετά την κατάρρευση του χάρτινου πύργου της …»θωρακισμένης» ελληνικής οικονομίας, την χρεοκοπία, τα σκληρά μνημόνια, την αμετροέπεια και τις απειλές Τσίπρα- Καμμένου για τα ελληνικά νταούλια που θα χόρευαν τις αγορές και για αποστολή Τζιχαντιστών στη Δυτική Ευρώπη, αλλά και το τρελό δημοψήφισμα που έφερε την χωρίς όρους παράδοση στους δανειστές, επιτέλους με τους Ολυμπιακούς του Ρίο ο ξένος τύπος ασχολήθηκε ξανά -έστω και για μερικές ώρες – με θετικό τρόπο με την Ελλάδα .

Η καθημαγμένη Ελλάδα ,για την οποία οι ξένοι ειδικοί πίστευαν ότι δεν πάρει ούτε ένα χρυσό βγήκε 25η στις 208 χώρες που μετείχαν στους Ολυμπιακούς. Με 6 μετάλλια ( 3 χρυσά , 1 ασημένιο και 2 χάλκινα ) από μία γονατισμένη οικονομία που δεν έχει ακόμη χρήματα όχι για αθλητισμό αλλά ούτε καν για γάζες και σεντόνια στα δημόσια νοσοκομεία.
Δεν είναι και λίγο, αν συγκρίνει κανείς τα αποτελέσματα του Ρίο με τα 8 μετάλλια της Ατλάντα (1996) τα 13 του Σίδνεϊ (2000) και τα 4 του Πεκίνου (2008) . Μετάλλια της εποχής της κρατικής αστακομακαρονάδας . Όταν οι ελληνικές κυβερνήσεις ξόδευαν πακτωλό εκατομμυρίων τόσο στις αθλητικές ομοσπονδίες όσο και για την προετοιμασία των ολυμπιακών αγώνων – προάγγελο της οικονομικής καταστροφής της χώρας.

Τα αποτελέσματα του Ρίο είναι κατόρθωμα των Ελλήνων αθλητών. Οι οποίοι κόντρα στην αδυναμία της χώρας να τους δώσει οποιαδήποτε βοήθεια και με μόνη τη στήριξη κάποιων ιδιωτών χορηγών (στο πλαίσιο του ιδιοφυούς προγράμματος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής «υιοθετείστε έναν αθλητή «) κατάφεραν να λάμψουν .

Δείχνοντας σε όλους μας ότι μέσα στην ισοπέδωση , την αποσάθρωση των πάντων και την ελληνική αφασία υπάρχει πάντα και η άλλη Ελλάδα .Που αγνοεί την γκρίνια, αντιστέκεται στο άρπα-κόλα , και πολεμάει τον μικροκομματικό διχασμό. Πατάει στα πόδια της , επιμένει και προχωρά μπροστά.
Και περνάει σε όλους μας το μήνυμα ότι εάν σοβαρευτούμε , αν πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και αντιληφθούμε ότι οι καιροί απαιτούν επαγγελματισμό παντού, στέρεες βάσεις και σκληρή δουλειά θα καταφέρουμε να βάλουμε το καράβι στον ίσο δρόμο. Στην ανάπτυξη και την προκοπή.
Κι όμως .Υπάρχουν και κάποιοι που επιχειρούν να αμαυρώσουν αυτές τις μοναδικές στιγμές που ο ελληνικός αθλητισμός ξεχώρισε κι έκανε όλους μας να νιώσουμε συγκίνηση και υπερηφάνεια . Κάποιοι που είναι πάλι μεμψίμοιροι ,αγενείς ,μίζεροι και κακομοίρηδες .
Που επαναπαύονται στην αριστερή αυθεντία τους (τρομάρα τους) και κουνούν επικριτικά το δάχτυλο επιχειρώντας να δώσουν…μαθήματα ζωής .Στον Πύρρο Δήμα ,που ξεκίνησε από ένα χωριό της Αλβανίας του Χότζα και έφτασε να γίνει πρωταθλητής κόσμου σε τρεις Ολυμπιάδες!
Καιπροσπαθούν να ειρωνευτούν την Κατερίνα Στεφανίδη,που εκτός από χρυσή ολυμπιονίκης στο επί κοντώ σπουδάζει στο Στάνφορντ, ότι δεν διάβασε -λέει- σωστά την φανατική φυλλάδα της αριστεράς !

Ήμαρτον κύριοι. Πετάξτε την τσίμπλα απ τα μάτιακαι μάθετε να βγάζετε το καπέλοαυτούς που το αξίζουν αλλά δεν στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ.