Επίθεση εναντίον όσων επιτίθενται στους ολυμπιονίκες Πύρρο Δήμα και Κατερίνα Στεφανίδη εξαπέλυσε ο πρώτος τη τάξει υπουργός Π. Καρουμπλής (φωτογραφία). Ευθεία επίθεση δηλαδή εναντίον της «Αυγής» αφού η εφημερίδα αυτή τους επιτίθεται και δηλώνει: «Είναι μικρόψυχα αυτά που γράφονται για ανθρώπους που έχουν κάνει τέτοιες σημαντικές διακρίσεις. Είναι άδικα και μικρόψυχα. Αυτή και μόνο η δήλωσή μου τα λέει όλα». Μάλιστα αναφέρεται και στον αρθρογράφο της «Αυγής» και διερωτάται: «Τι σόι άνθρωπος είναι αυτός τέλος πάντων; Δεν έχει συναίσθηση;». Ο κ. Κουρουμπλής, όπως έμαθα, έχει έναν ιδιαίτερο λόγο να επικρίνει τους αρθρογράφους της «Αυγής» για όσα αρνητικά γράφουν για τους ολυμπιονίκες. Μία από τις συνεργάτιδές του, η Ιωάννα Σκόνδρα, είναι φίλη και ήταν συμμαθήτρια της Κατερίνας Στεφανίδη και εξοργίστηκε που η «Αυγή» την προέτρεπε να… «διαβάζει». Να διαβάζει τι; Τη στιγμή που αυτή κάνει διδακτορικό στο Στάντφορντ; Οποία γελοιότης.
Οι κατά τον Τσίπρα ζάπλουτοι
Μια και ο λόγος για τον υπουργό Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή σας πληροφορώ ότι εξακολουθεί να είναι της παλαιάς σχολής. Θεωρεί άκυρες τις ευχές για την ονομαστική του εορτή εάν αυτές δεν συνοδεύονται με… κέρασμα. Ανήμερα Δεκαπενταύγουστο τον πήρε τηλέφωνο ο κ. Τσίπρας για να του ευχηθεί. Την Τρίτη ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε ακρόαση από τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου κομίζοντας μαζί του… παγωτίνια (τα οποία πέρασε εύκολα από τον έλεγχο, αφού κέρασε τους αστυνομικούς). Μόλις εισήλθε στο πρωθυπουργικό γραφείο κρατώντας ανά χείρας τα παγωτίνια ο κ. Τσίπρας παρατήρησε ότι ο υπουργός του… μαύρισε: «Πού κάναμε διακοπές, Παναγιώτη, και πήραμε ωραίο χρώμα;». Ο κ. Κουρουμπλής αφού πρόσφερε ένα παγωτίνι στον Πρωθυπουργό (αυτό με τη λευκή σοκολάτα) του είπε: «Ημουν στο Πόρτο Χέλι». Ο Πρωθυπουργός δεν έχασε την ευκαιρία και του είπε: «Α, βλέπω ότι με τους ζάπλουτους κάνεις διακοπές». Παρ’ ολίγον να του πάρει πίσω το παγωτό ο υπουργός από την προσβολή που νόμιζε ότι δέχτηκε: «Τι είναι αυτά που μου λες. Εγώ ήμουν στο Πόρτο Χέλι από την άλλη μεριά, από την αριστερή, εκεί που είναι οι δικηγόροι. Από την άλλη, τη δεξιά, είναι οι ζάπλουτοι». Και μετά απ’ αυτό άρχισαν να συζητούν για τον Καλλικράτη.

Ο δήμος με τη μαύρη τρύπα των 57 εκατ.
Στη Βουλή οδεύει η υπόθεση της μαύρης τρύπας των 57 εκατ. ευρώ από δήμο της Αττικής. Οπως ανάφερε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του αναφέρουν ότι ο δήμαρχος είχε βγάλει τα χρήματα στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ελβετία, μη θέλοντας προφανώς να καταθέσει τα αποθεματικά του δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος. Οταν τα επαναπάτρισε διαπιστώθηκε από ορκωτούς λογιστές ότι λείπουν μερικά εκατομμύρια και ουδείς γνωρίζει πού πήγαν.

Ρώτησε τον ΣΥΡΙΖΑ;
Σχέδιο φίμωσής της από (τα αγαπημένα της) τηλεπαράθυρα καταγγέλλει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου. Η πρώην κολυμβήτρια και πρωταγωνίστρια των πρωινάδικων εξοργίστηκε επειδή μια εφημερίδα έγραψε πως είναι ενοχλημένη με την Κουμουνδούρου επειδή της συνέστησαν να περιορίσει τις τηλεοπτικές της εμφανίσεις. Και εξέδωσε κοτζάμ ανακοίνωση με την οποία αναφέρει ότι «δεν είμαι ενοχλημένη με κανέναν τρόπο, ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε με κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, κομματικό, κυβερνητικό, κοινοβουλευτικό ή οτιδήποτε άλλο». Η κυρία Αυλωνίτου μπορεί να μην είναι ενοχλημένη με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όμως τα ρώτησε;
Ανοίγει και ο φάκελος της Κύπρου
Κάτι κινείται στην υπόθεση του φιλόδοξου σχεδίου της Βουλής των Ελλήνων για την καταγραφή, ταξινόμηση και ψηφιοποίηση του φακέλου της Κύπρου. Μετά τη σύσταση (τον περασμένο Μάρτιο) της ειδικής επιτροπής που ανέλαβε το έργο αυτό, συγκροτήθηκε και η ομάδα συνεπικούρησης που θα «τρέξει» το πρακτικό μέρος. Η ομάδα αυτή αποτελείται από δύο μόνιμους και δύο μετακλητούς υπαλλήλους της Βουλής και ελπίζω αυτή τη φορά να μη μείνει στα χαρτιά η υπόθεση αυτή, η οποία σκιάζει διαχρονικά το ελληνικό πολιτικό σύστημα καθώς, να θυμίσω για όσους το έχουν ξεχάσει, η κυπριακή Βουλή προσπάθησε στο παρελθόν πολλές φορές να αποκτήσει πρόσβαση στο υλικό αυτό που περιλαμβάνει ο φάκελος της Κύπρου, δίχως όμως αποτέλεσμα.
nnn
Πρόκειται για το υλικό (έγγραφα, κασέτες κ.λπ.) που συγκεντρώθηκε στο πλαίσιο της έρευνας της Βουλής των Ελλήνων για την κυπριακή τραγωδία, που διενεργήθηκε από τον Μάρτιο του 1986 και ολοκληρώθηκε με την επικύρωση των πρακτικών από την Ολομέλεια της Βουλής την 31η Οκτωβρίου του 1988. Ομως ο φάκελος δεν άνοιξε ποτέ. Πολλά χρόνια αργότερα (το 2011) η κυπριακή Βουλή εξέδωσε το δικό της πόρισμα για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν την περίοδο μεταξύ Ιανουαρίου 1967 και Δεκεμβρίου 1974 και τα οποία οδήγησαν στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και στην τουρκική εισβολή της 20ής Ιουλίου και 14ης Αυγούστου 1974. Ομως πρόσβαση για μελέτη ή για παραλαβή εγγράφων από το αρχείο του φακέλου της Κύπρου, που βρίσκεται στα υπόγεια της Βουλής, δεν τους είχε δοθεί αν και το είχαν ζητήσει και από τον Κ. Καραμανλή και από τον Γ. Παπανδρέου όπως και τους πρώην Προέδρους της Βουλής Αννα Μπενάκη-Ψαρούδα, Δ. Σιούφα και Φ. Πετσάλνικο. Για να δούμε τώρα επί Ν. Βούτση τι θα γίνει…

HeliosPlus