Δεν λένε να κοπάσουν οι επιθέσεις που δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ (κυρίως μέσω της «Αυγής») ο χρυσός ολυμπιονίκης και πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΠαΣοΚ Πύρρος Δήμας (φωτογραφία). Τώρα τον κατηγορούν ότι ψήφιζε τα μνημόνια… αμίλητος, σε αντίθεση, φαντάζομαι, με τους συριζαίους που τα ψήφιζαν («ναι» σε όλα) αλλά κλαίγοντας με σπαραγμό ψυχής. Πάντως εκείνο που έμαθα είναι ότι ο κ. Πύρρος ετοιμάζεται να κινηθεί δικαστικά εναντίον των «συκοφαντών» του, όπως τους ονομάζει, αφού δεν έχει άλλο μέσο να υπερασπιστεί τον εαυτό του.


«Αρρώστησε το σύστημα και η οικονομία»

Σχεδόν 1 δισ. ευρώ οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες εξοφλήθηκε μέσα στον Ιούλιο, ανακοινώνει η κυβέρνηση, ενώ περισσότερα από 400 εκατ. ευρώ έχουν δοθεί μέσα στον Αύγουστο. Τα περισσότερα από τα χρέη αυτά αφορούν υποχρεώσεις των ασφαλιστικών ταμείων, του ΕΟΠΥΥ και των νοσοκομείων. Εκείνος που έχει περάσει τις περισσότερες φορές από το ΓΛΚ είναι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος, όπως μαθαίνω, στην αρχή δυσκολεύθηκε να καταλάβει τη διαδικασία εξόφλησης οφειλών. Ειδικά για τις οφειλές του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ κάποιοι αντιπαθούντες τον κ. Πολάκη του αφιέρωσαν την εξής μαντινάδα:
Αρρώστησε το σύστημα και η οικονομία,
αργοπεθαίνουν ασθενείς μες στα νοσοκομεία.
Οι νοσοκόμοι κι οι γιατροί τραβούνε τα μαλλιά τους
αφού δεν έχουν υλικά να κάνουν τη δουλειά τους.
Γάζες, βελόνες, σύριγγες, φιάλες οξυγόνου
λείπουν και ζουν οι ασθενείς σε σκηνικό του τρόμου.


Οταν το κράτος δεν ανησυχεί για τα έσοδα

Ο υπεύθυνος για τους φόρους και για τα έσοδα του κράτους αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης τούτες τις ημέρες ζει μεγαλειώδεις στιγμές. Αναχώρησε οικογενειακώς μαζί με ένα φιλικό του ζευγάρι για διακοπές στην Καβάλα και καμαρώνει ότι τριγυρνά στον νομό χωρίς αστυνομική φρουρά και κανείς ως τώρα δεν τον έχει… γιουχάρει (αν και τον έχουν αναγνωρίσει), ενώ του δίνουν και απόδειξη όταν γευματίζει στα πιο απομονωμένα χωρά, όπως το Παρανέστι, μεταξύ Δράμας και Ξάνθης. Εχει όμως ακόμη έναν λόγο ο αναπληρωτής υπουργός να χαριεντίζεται: εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία τα φορολογικά έσοδα του επταμήνου πήγαν πολύ καλά και βεβαίως η μεγαλύτερη χαρά του είναι όταν αρχίσει ο κόσμος να πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ, ευελπιστώντας ότι θα πιάσει τον στόχο. Σας είχα προειδοποιήσει, είναι ο υπουργός που χαμογελά συνεχώς κυρίως όταν βάζει φόρους. Ωστόσο αποφεύγει να απαντήσει στο ερώτημα: Οταν τα έσοδα του κράτους πάνε καλά, να ανησυχούν οι φορολογούμενοι για τα δικά τους έσοδα;


Ποιος έβαλε τον φόρο στο κρασί;

Τελικά μόνο από τους ξένους μαθαίνεις την αλήθεια. Στην προκειμένη περίπτωση είναι ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί ο οποίος αποκάλυψε ότι η επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο ελληνικό κρασί ήταν επιλογή της ελληνικής (αριστερής) κυβέρνησης. Θυμάστε που έψαχναν κάποια ισοδύναμα; Ε, τα βρήκαν στο κρασί και, όπως καταγγέλλει ο Χάρης Θεοχάρης, «η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι λειτουργεί ως σαμποτέρ της ελληνικής οικονομίας, έτοιμη να κόψει τα πόδια οποιουδήποτε τολμήσει να προοδεύσει, να δημιουργήσει, να παραγάγει». Ετσι, με την αποκάλυψη Μοσκοβισί ένας ακόμη μύθος του εξαναγκασμού σε μια αδιέξοδη πολιτική από τους ξένους, από τους δανειστές, καταρρέει.


Στις Σπέτσες γίνεται… χαμός

Κόσμος πάει κι έρχεται στην ιστορική και πανέμορφη Πιτυόνησο, κοινώς στις Σπέτσες. Στο νησί της Μπουμπουλίνας και του Μιαούλη συνωστίζονται τις ζεστές μέρες και νύχτες του Αυγούστου πολιτικοί, καλλιτέχνες και celebrities. Τα νερά του Αργολικού κόλπου διέπλευσαν αυτές τις ημέρες ο επενδυτής και κουμπάρος του Τζορτζ Σόρος Στέλιος Ζαβός, ο διάσημος σταρ Ρέιφ Φάινς, με μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό του (από τις ταινίες του ξεχωρίζουμε: «Η λίστα του Σίντλερ», «Ο άγγλος ασθενής», «Ο επίμονος κηπουρός», «The Grand Budapest Hotel», «Η καμαριέρα», «Κόκκινος δράκος» και βεβαίως στις ταινίες Χάρι Πότερ ως Λόρδος Βόλντεμορτ), η κυρία Αναστασία Σακελλαρίου, πρώην επικεφαλής του ΤΧΣ, ο Σάκης Ρουβάς με την Κάτια Ζυγούλη και το πρωί εθεάθη στην Ντάπια και ο Νίκος Παππάς. Θα ήταν παράλειψη να μην υπενθυμίσω ότι στις Σπέτσες πέρασε ένα μέρος του καλοκαιριού του και ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά της συζύγου του, φιλοξενούμενος σε συγγενή της.


Ο Καβάκος ενώνει πολιτικούς

Στην πραγματικότητα, η εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί να γίνει το Σάββατο στον περίβολο χώρο του Ιερού Καθεδρικού Υδρας είναι ένα μνημόσυνο. Πραγματοποιείται από το Ιδρυμα Αθανασίου και Βέρας Κουλούρα «Παναγία Φανερωμένη» εις μνήμην του Κωστή Σοφιανού, πρώην ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου «Λητώ» και θείου της βουλευτού της ΝΔ Αννας-Μισέλ Ασημακοπούλου. Στην ουσία όμως πρόκειται για μια πολιτικο-καλλιτεχνική εκδήλωση, αφού σ’ αυτήν δήλωσαν πως θα μετάσχουν ο τ. βασιλιάς Κωνσταντίνος μετά συζύγου και τέκνων, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης μετά της Ευγενίας Μανωλίδου, ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο έτερος γαλάζιος Κ. Κατσαφάδος, η πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠαΣοΚ Βάσω Παπανδρέου, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κ. Μίχαλος, γαλάζια στελέχη-μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, πολιτευτές, εν αναμονή υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ και πλήθος κόσμου. Ρεσιτάλ βιολιού θα δώσει ο Λεωνίδας Καβάκος, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς του Νοσοκομείου Υδρας.

HeliosPlus