Αυτή τη φορά δεν υπήρχε κανένας επίσημος να υποδεχθεί στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και να συγχαρεί τον υπεραθλητή και ίσως τον πιο σεμνό και αξιοπρεπή ολυμπιονίκη Σπ. Γιαννιώτη (φωτογραφία). Και πού να βρεθεί επίσημος; Ο πρώτος τη τάξει υπουργός Π. Κουρουμπλής, που πήγε τις προάλλες να υποδεχθεί δόξη και τιμή, προσφέροντας και δώρα, την Αννα Κορακάκη ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού, πήρε ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας και βρέθηκε στη Νίσυρο για συνομιλίες με τον δήμαρχο. Το θεώρησε πιο σημαντικό να βρεθεί στη Νίσυρο από το να υποδεχτεί τον αργυρό ολυμπιονίκη. Το Νο2 του Μαξίμου, ο υπουργός-καναλάρχης Νίκος Παππάς, που μπορούσε και αυτός να εκπροσωπήσει τον Πρωθυπουργό, βρισκόταν, όπως μου είπαν, στην Ντάπια των Σπετσών και λιαζόταν στην παραλία, αποφεύγοντας ωστόσο να συναντήσει κόσμο. Ισως όμως να ήταν καλύτερα έτσι που κανένας επίσημος δεν θεώρησε υποχρέωσή του να υποδεχθεί τον αργυρό ολυμπιονίκη. Πέρα από τη δικαιολογημένη γκρίνια, το λες και μια καλή αρχή. Αλλωστε, όπως είπε και ο χρυσός ολυμπιονίκης των κρίκων Λευτέρης Πετρούνιας την ώρα που τα συγχαρητήρια τηλεγραφήματα των επισήμων κατέφθαναν βροχή για την επιτυχία του «αν τα συγχαρητήρια των πολιτικών ήταν χαρτονομίσματα, τότε όλοι θα ήμασταν πλούσιοι». Αυτό που είπε ο Σπ. Γιαννιώτης μόλις πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα (και έτυχε από τον απλό κόσμο θερμότατης υποδοχής) ίσως να τα λέει όλα: «Είναι πολύ ωραία να σταματάς ψηλά». Στην Τέχνη και στον Αθλητισμό προφανώς θα εννοεί, γιατί στην πολιτική τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.
Ο Δωδεκανησιάρχης Αδωνις

Αυτές οι πολυήμερες διακοπές του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδη στη Ρόδο (συν γυναιξί, τέκνοις και πεθερά –κατά δήλωσή του) κρύβουν πολλά μυστικά. Ο κ. Γεωργιάδης, πέραν των ρομαντικών selfies που βγάζει στις παραλίες με τη σύζυγό του Ευγενία Μανωλίδου, μετείχε σε πολιτικό τραπέζι με τον Αντώνη Σαμαρά, στο οποίο έγιναν εκτιμήσεις για την πολιτική κατάσταση και για το πού το πάει ο Αλ. Τσίπρας. Στο τραπέζι αυτό, όπως πρώτοι διαβάσατε από τη στήλη αυτή, προσκλήθηκαν όλες οι γαλάζιες προσωπικότητες της Δωδεκανήσου. Ακόμη και εκπρόσωποι της τοπικής ΟΝΝΕΔ, καθώς και ο περιφερειάρχης. Μόλις έφυγε ο κ. Σαμαράς από το Νησί των Ιπποτών, ο Αδωνις τι νομίζετε ότι έκανε; Κινητοποίηση των γαλάζιων στελεχών για έκτακτη σύσκεψη στη ΝΟΔΕ Ρόδου. Αυτή πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι και ήταν εκεί παρόντες άπαντες, με τον κ. Γεωργιάδη να τους αναλύει την κομματική γραμμή. Αλλά η Ρόδος αυτό το καλοκαίρι έγινε σημείο επαφών (μη ανακοινώσιμων κυρίως) πολλών γαλάζιων στελεχών. Την επισκέφθηκε ο Ευ. Μεϊμαράκης, μαζί με το επιτελείο του, ο Κ. Αχ. Καραμανλής, και βεβαίως ο Αντώνης Σαμαράς, που εγκατέλειψε καλοκαιριάτικα την Πύλο για να κάνει τραπέζι στα γαλάζια στελέχη στη Ρόδο. Προχθές αφίχθη στο νησί και ο (καραμανλικός) βουλευτής πρώην υφυπουργός Γ. Βλάχος, ο οποίος όμως δεν εκλήθη στη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ υπό τον Αδωνι Γεωργιάδη. Ακόμα κι αν τον είχαν καλέσει, δεν θα πήγαινε, όπως έλεγε. Αυτή όλη η γαλάζια σύναξη στη Ρόδο δύσκολα μπορεί να εξηγηθεί. Γιατί οι πληροφορίες επιμένουν ότι οι αφίξεις και οι συναντήσεις γίνονται στα… μουλωχτά, χωρίς δηλαδή να ενημερωθεί η ηγεσία της ΝΔ και δεύτερον, ο ΣΥΡΙΖΑ στα Δωδεκάνησα ακόμη διατηρεί τις δυνάμεις του, παρά την γκρίνια για την αύξηση του ΦΠΑ και της υπέρμετρης φορολογίας.


Τα κιλά του Τσίπρα

Και ξαφνικά ετέθη το ερώτημα (μετά τις φωτογραφίες που τον εμφάνισαν με κοιλίτσα) «πήρε κιλά ο Πρωθυπουργός; Γιατί το άγχος, η εξουσία και η αγωνία καμιά φορά παχαίνουν;». Το ερώτημα ετέθη σε έναν από τους πιο στενούς πρωθυπουργικούς συνεργάτες, ο οποίος δέχθηκε να απαντήσει, αφού είναι συνεχώς μαζί με τον Πρωθυπουργό: «Ναι, πήρε ορισμένα κιλά τον χειμώνα. Αλλά τώρα προσέχει. Σε σύγκριση με τον χειμώνα είναι πιο αδύνατος». Και από την απάντηση αυτή, αμέσως τέθηκε δεύτερο ερώτημα: «Πώς προσέχει: Κάνει δίαιτα, μήπως γυμνάζεται;». Και ιδού η απάντηση: «Πού να βρει χρόνο για γυμναστική. Απλώς προσέχει τη διατροφή του» και η συζήτηση δεν επεκτάθηκε. Ξέφυγε όμως από τη διατροφή του στο Αθαμάνιο, αφού έφαγε κοντοσούβλι και ήπιε τσίπουρο.


Πρωινός (κομματικός) καφές με… ντελίβερι

Εγινε ο πρώτος πρωινός καφές στα καινούργια γραφεία της ΝΔ. «Καφές» τρόπος του λέγειν, αφού δεν υπήρχε κυλικείο και έτσι αναγκάστηκαν να παραγγείλουν το καφεδάκι τους σε χάρτινα ποτηράκια απ’ έξω. Ο πρόεδρος Κυρ. Μητσοτάκης πρόσφερε όμως νερό και την επόμενη φορά υποσχέθηκε και καφέ από τον καφετζή του κόμματος που στήνει τις καφετιέρες του. Αυτό το άτυπο κομματικό όργανο συνεδρίασε στον τρίτο όροφο, δίπλα από το γραφείο του προέδρου, υπό την προεδρία του προέδρου με μερική σύνθεση. Ο λόγος; Ορισμένοι έλειπαν σε διακοπές. Ηταν εκεί παρόντες στον πρώτο καφέ, ο (απαραίτητος πλέον) Τάκης Θεοδωρικάκος και οι Γ. Κουμουτσάκος, Μιχ. Μπεκίρης (διευθυντής του γραφείου του προέδρου), Αθ. Μπακόλας (για τα εξωτερικά) και η κυρία Κύρα Κάπη (για τον επαρχιακό Τύπο). Το καινούργιο στοιχείο από τα 2.000 τ.μ. γραφεία της ΝΔ είναι ότι έχουν διάταξη όπως και οι εφημερίδες. Δηλαδή όλοι μαζί, χωρίς χωρίσματα. Τα μοναδικά χωρίσματα που υπάρχουν είναι μικρά, χαμηλά και ανήκουν σε επιτελικά στελέχη.

HeliosPlus