Η εμβολή της τουριστικής βάρκας από το «τρελό» ταχύπλοο στη θαλάσσια περιοχή της Αίγινας εξοργίζει δικαίως.

Και όχι μόνο τους συγγενείς των θυμάτων, αλλά όλους τους Έλληνες.
Επειδή απλούστατα άπαντες αντιλαμβάνονται ότι θα μπορούσαν να ήταν θύματα της εγκληματικής απρονοησίας και της πρωτοφανούς ασυνειδησίας που επέδειξαν όσοι και όποιοι έτρεχαν δαιμονιωδώς στα γεμάτα πλοιάρια και λουόμενους νερά του Αργοσαρωνικού.
Οι περισσότεροι έχουμε γίνει μάρτυρες τέτοιων ασυλλόγιστων συμπεριφορών όχι μόνο στη θάλασσα,αλλά και στους δρόμους και παντού.
Συμπεριφορές που μόνο από τύχη δεν οδηγούν σχεδόν καθημερινά σε αντίστοιχες τραγωδίες σαν κι αυτή της Αίγινας.
Δεν πρόκειται για τυχαία συμβάντα. Είναι συμπτώματα πτυχών της νεοελληνικής κουλτούρας του διαδεδομένου ωχαδερφισμού και της απόλυτης κενότητας που συνοδεύει δυστυχώς τμήματα της κοινωνίας μας.
Περισσεύουν σε πολλές περιπτώσεις η μαγκιά, η επίδειξη, το θράσος και η περιφρόνηση του άλλου.
Κανένα αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης,καμία έγνοια για τους γύρω, μόνο εγωπαθείς στάσεις και συμπεριφορές που φανερώνουν ελλείμματα παιδείας, καλλιέργειας και προπάντων αγωγής.
Πριν πολλά χρόνια σε ένα ακόμη τραγικότερο ναυάγιο,αποτέλεσμα αντίστοιχων συμπεριφορών, κάποιος είχε δικαίως αναφωνήσει από αγανάκτηση «αυτή είναι η Ελλάδα».
Δυστυχώς όντως «αυτή είναι η Ελλάδα» που μας πληγώνει και μας εξοργίζει και θα συνεχίσει να το κάνει όσο ανεχόμαστε καθημερινές αυθαιρεσίες, παραβιάσεις και παραβάσεις υποχρεώσεων, κανόνων και νόμων.



ΤΟ ΒΗΜΑ