Πρόσκληση σε δείπνο με τα «φημισμένα γεμιστά της Νατάσας» απευθύνει ο Βασ. Λεβέντης στο ζεύγος Αλ. Τσίπρα και Περιστέρας (Μπέτυς) Μπαζιάνα. Η Νατάσα είναι η σύζυγος του κ. Λεβέντη (που δεν τον αφήνει βήμα μόνον του) και μαγειρεύει τα καλύτερα γεμιστά, καλύτερα και από τα γεμιστά της Θεανούς Φωτίου. Γεμιστά; Σας θυμίζουν κάτι; Το δείπνο θα πραγματοποιηθεί, κατά τον κ. Λεβέντη, εντός της εβδομάδος, στην οικία του προέδρου της Ενωσης Κεντρώων στη Βάρη και για να μη θεωρηθεί… φτωχικό θα συνοδεύεται και από… ψαροκατάσταση. Θα είναι, όπως λέει, το επιστέγασμα μιας φιλίας που άρχισε με την ψήφιση της απλής αναλογικής και θα ολοκληρωθεί με τη στήριξη του κ. Τσίπρα σε ορισμένα νομοσχέδια: «Δεν θέλω να εισέλθω στην κυβέρνηση γιατί θα χαθώ μαζί του» λέει ο κ. Λεβέντης και αποκαλύπτει τις συμβουλές που του έδωσε στην τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία τους: «Του είπα –και συμφώνησε –να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και να μειώσει τους φόρους, άλλωστε ούτε αυτός μου είπε να εισέλθω στην κυβέρνηση, έχει ισχυρή πλειοψηφία, έχει τον Καμμένο» λέει ο κ. Λεβέντης, ο οποίος τώρα εκτιμά ότι δεν πρόκειται να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές. Λέτε να τον έχει κι αυτόν πείσει ο κ. Τσίπρας;


Οταν ένας δήμαρχος οδηγεί… ασθενοφόρο

Ξέρετε ποιος ενοχλήθηκε (!) επειδή ο δήμαρχος Δεσκάτης Δ. Καραστέργιος οδήγησε μόνος του ένα ασθενοφόρο, ελλείψει οδηγών, για να μεταφέρει έναν ασθενή σε Κέντρο Υγείας της περιοχής του που κινδύνευε η ζωή του; Ποιος άλλος; Ο βουλευτής Γρεβενών του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Μπγιάλας. Αντί ο συριζαίος βουλευτής να συγχαρεί τον δήμαρχο που πήρε το ασθενοφόρο και έσωσε τη ζωή ενός ασθενούς, ή αντί να φροντίσει να υπάρχουν οδηγοί στα ασθενοφόρα για να μη μένουν ακίνητα όταν υπάρχουν τραυματίες ή ασθενείς, έχει το θράσος να στέλνει επιστολές και να κατηγορεί τον δήμαρχο ότι κάνει «κινήσεις εντυπωσιασμού και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα για να ζήσει το όνειρο της προσωρινής δημοσιότητας». Το πιο θλιβερό είναι ότι κατηγορεί τον δήμαρχο για «φθηνή προπαγάνδα». Και στο τέλος αντί ευχαριστιών προσπαθεί να αποδομήσει την πράξη του δημάρχου γράφοντάς του περίπου ότι δεν έκανε και τίποτα σπουδαίο, μόλις ένα χιλιόμετρο οδήγησε το ασθενοφόρο και ότι είχε και… συνοδηγό έναν συνταξιούχο φύλακα του Κέντρου Υγείας.

Ενας νοσηλευτής διοικητής

Και μια και βρισκόμαστε στον χώρο της Υγείας, με πληροφορούν ότι κάτι παράτυπο συνέβη στο νοσοκομείο της Λάρισας. Τοποθετήθηκε διοικητής του ένας νοσηλευτής. Τώρα, θα πείτε, τι το κακό, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να τοποθετείται νοσηλευτής διοικητής νοσοκομείου; Το θέμα είναι ότι ο νέος διοικητής εργαζόταν ως νοσηλευτής στο ίδιο νοσοκομείο και ο νόμος απαγορεύει εργαζομένους στο ίδιο νοσοκομείο να τοποθετούνται ως διοικητές ή έστω αναπληρωτές διοικητές. Αλλά, θα πείτε, μικροπράγματα αυτά για τον Π. Πολάκη που «χτίζει», λέει, την Υγεία από την… αρχή. Αλλά ο κ. Πολάκης κατάφερε να «απορροφήσει» κοτζάμ υπουργό Υγείας, τον Α. Ξανθό, και να «πλασάρεται» ως ο μοναδικός πολιτικά προϊστάμενος του υπουργείου, που κάνει τα πάντα (εγκαίνια, εγχειρήσεις, επιθέσεις κατά των ΜΜΕ και των δικαστών και εάν τύχει και βόλτα με το σκάφος του τον Πρωθυπουργό), έναν υπουργό θα άφηνε να τον υπερκεράσει;


Στουρνάρας: άνω-κάτω στη Σύρο

Αν μπορέσει κανείς να επικοινωνήσει τηλεφωνικά τούτες τις ημέρες με τον κεντρικό τραπεζίτη Ι. Στουρνάρα θα τον ακούσει να απαντά ως εξής στο τηλέφωνο: «Βρίσκομαι μέσα στο… νερό, τι θέλετε;». Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος βρίσκεται στη Σύρο και κάνει διακοπές. Προτού όμως πάει σε διακοπές είχε γεύμα μετά συζύγων με τον Θ. Κατσάμπα. Τον θυμάστε; Είναι ο πρώην εκπρόσωπος της χώρας μας στο ΔΝΤ, ο οποίος είχε παραιτηθεί ή τον ανάγκασαν να παραιτηθεί. Αλλωστε ο κ. Στουρνάρας είχε μια υποχρέωση στον κ. Κατσάμπα. Τι είδους υποχρέωση; Ηταν αυτός που του υπέδειξε πώς θα βρεθούν τα χρήματα για να πληρωθούν οι δόσεις στο ΔΝΤ, τότε που κινδύνευε η χώρα και τελικά βρέθηκαν χρήματα από τα αποθεματικά των Ταμείων. Αλλά ας ξαναγυρίσω στις θερινές διακοπές του κεντρικού τραπεζίτη. Πέραν της κολύμβησης, της επιτραπέζιας αντισφαίρισης (με κάτι πιτσιρικάδες παίζει για να τους κερδίζει), μαθαίνω ότι διαβάζει ταυτόχρονα δύο βιβλία: Τον «Εθνικό Διχασμό – 1915» του Γ. Θ. Μαυρογορδάτου και το βιβλίο της δημοσιογράφου Χριστίνας Πουλίδου «Ανω – Κάτω» για τη Σύρο.


Ο πρόεδρος της Κύπρου στη Ρόδο

Σε ένα από τα ξενοδοχεία του Κύπριου Νικολή Νικολαΐδη, στα Κολύμπια της Ρόδου, με πληροφορούν ότι παραθερίζει μαζί με την οικογένειά του ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης. Ο κύπριος πρόεδρος είναι fun της Ρόδου, όπως ήταν και ο ιδρυτής του κόμματος Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) και πρώην πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης. Μάλιστα, ο Γλαύκος Κληρίδης ερχόταν στη Ρόδο κάθε καλοκαίρι με το δικό του σκάφος, χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν και μια φορά έμεινε στο πέλαγος από μηχανική βλάβη και χρειάστηκε ολόκληρη επιχείρηση του Λιμενικού για να τον μεταφέρει με ασφάλεια στο Νησί των Ιπποτών. Εκείνο όμως που έμαθα είναι ότι ο κ. Αναστασιάδης δεν επέλεξε τυχαίως τον συγκεκριμένο ξενοδόχο. Ο κ. Νικολαΐδης ήταν, στη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα των Κυπρίων, 1955 – 1960, υψηλόβαθμος στέλεχος της ΕΟΚΑ.

HeliosPlus