ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ πρόκρισης για τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο (91 ως και την 1η Αυγούστου, αθλητές και αθλήτριες σε 15 αθλήματα) ο στίβος παρουσιάζει αξιοπρόσεκτη πλειοψηφία σε τρία σημεία: α). Εχει την ευρύτερη συμμετοχή σε αριθμό προκρίσεων (μια εικοσάδα και πλέον που ισοδυναμεί στο 27% επί του συνόλου β). Πλειοψηφία των αθλητριών (15 έναντι 10 αθλητών) και γ) Ισως το πιο σημαντικό είναι ότι υπερδιπλάσια δύναμη σε αριθμό εκπροσώπων έχουν οι σύλλογοι της περιφέρειας (18 προς 7 και από αυτούς μόνο τρεις σύλλογοι ανήκουν στην κατηγορία των αποκαλούμενων «μεγάλων», οι άλλοι «συνοικιακοί»…)
nnn
ΚΑΘΕ μία από τις περιπτώσεις αυτές έχει την ιδιαιτερότητά της αλλά θα σταθούμε στην παρουσία των σωματείων της περιφέρειας –αυτό άλλωστε έγινε και στις προηγούμενες εβδομάδες –ως επιβαλλόμενη τιμή και ηθική αναγνώριση των ανθρώπων που με χίλια δυο εμπόδια πασχίζουν με κόπο, μεράκι και πίστη για την ανάδειξη ταλέντων και την κοινωνικοποίηση του στίβου στην περιοχή τους.
nnn
ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ Κρήτης (Μ. Μπελιμπασάκη, 200 μ.), Φωκιανός Καρδίτσας (Α. Ντιμπριώτη, βάδην), Γ.Σ. Νέων Λέρου (Ο. Ρεμπούλη, μαραθώνιος), Π.Σ. Βέλος Π. Φαλήρου (βάδην, Π. Τσινοπούλου), Αλ. Πάπας (ομογενής, 10.000 Ελ. Βενιζέλος), ΑΕΚ (Χρ. Αναγνωστοπούλου, δισκοβολία), ΑΓΕΣ Κάμειρος Ρόδου (Ν. Κυριακοπούλου, άλμα επί κοντώ), Α. Φιλοθέης (Αικ. Στεφανίδη, επί κοντώ), ΑΕΚ (Π. Παπαχρήστου, τριπλούν), Πελασγός Λαρίσης (Λ. Αλεμούλη, μήκος).
nnn
ΑΘΛΗΤΕΣ Σ.Κ.Α. Δράμας (Κ. Δουβαλίδης, εμποδιστής), Φ.Ο. Βροντάδου Χίου (Χ. Μερούσης, πρωταθλητής μαραθωνίου), Α.Ο. Μυκόνου (Αλ. Παπαμιχαήλ, βάδην). Πρωταθλητές των αλμάτων εκπροσωπούν ο Κ. Φιλιππίδης τον Πανελλήνιο Γ.Σ., ο Κ. Μπανιώτης την Ολυμπιάδα Κομοτηνής και τον Γ.Σ. Τρικάλων και ο έφηβος του μήκους Μ. Τεντόγλου του Γ.Ε. Γρεβενών. Επίσης του Γ.Σ. Τρικάλων ο σφαιροβόλος Ν. Σκαρβέλης, του «Ελ. Βενιζέλος» ο σφυροβόλος Μ. Αναστασιάδης, του Ολυμπιακού ο μαραθωνοδρόμος Μ. Καλομοίρης. Εντυπωσιάζει πάντως η ισχνή παρουσία των Ολυμπιακού – Πανελληνίου. Νέες εντάξεις: Γ.Σ. Κηφισιάς (Ελ. Περισίδου, 100 μ.) Γ.Ε. Ηρακλείου Κρήτης (Ειρ. Βασιλείου, 400 μ.) Πανναξιακός (Σοφία Υφαντίδου, Επταθλο).

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ