Αυτός που ίσως χάρηκε πιο πολύ για την απόσπαση της Περιστέρας (Μπέτυς) Μπαζιάνα (φωτογραφία) από την Κοζάνη στο Πολυτεχνείο δεν είναι άλλος από τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη. Λέει ότι είναι άξια, ότι είναι η τρίτη της απόσπαση και λόγω των ικανοτήτων της δεν θα έχει πρόβλημα. Στο Πολυτεχνείο θα τα πάει άριστα, όπως τα πήγε και στην Κοζάνη. Ο κ. Φίλης όμως λέει και κάτι άλλο: «Και επί Σαμαρά είχε πάρει απόσπαση η κυρία Μπαζιάνα. Μπορούσε να την κόψει; Οχι, δεν μπορούσε. Εγώ όμως, εάν ήθελα, θα μπορούσα να την κόψω. Ως υπουργός Παιδείας μπορούσα να μην εγκρίνω την απόσπασή της, αλλά δεν το έκανα, γιατί είναι άξια». Η κυρία Μπαζιάνα δίδαξε για έναν χρόνο στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και συνήθως η αίθουσα όταν δίδασκε ήταν γεμάτη. Οι φοιτητές έλεγαν ότι ήταν αυστηρή και τυπική και απέφευγε τις πολιτικές συζητήσεις. Πήγαινε κάθε Δευτέρα στην Κοζάνη, κάποτε απευθείας αεροπορικώς και κάποτε μέσω Θεσσαλονίκης. Ποτέ δεν διανυκτέρευσε, αν και οι συνάδελφοί της συχνά της πρότειναν ξεναγήσεις. Ο λόγος; Ηθελε να βρίσκεται κοντά στα παιδιά της. Και ξαφνικά ήρθε η γνωστή τροπολογία και η κυρία Μπαζιάνα κατάφερε («από… τύχη» λένε στο υπουργείο Παιδείας) να αποσπασθεί στο ΕΜΠ: «Αλλοι 60 είχαν την ίδια τύχη» λέει ο κ. Φίλης, ο οποίος θα πρέπει να καμαρώνει επειδή επί υπουργίας του συνετελέσθη τέτοια απόσπαση. Η σύντροφος του Πρωθυπουργού να διδάσκει στο πιο ισχυρό πανεπιστήμιο της χώρας! Στο Πολυτεχνείο θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο και θα αρχίσει αμέσως τα εργαστήρια. Πάντως, για την ιστορία, να αναφέρω ότι άλλη μια σύζυγος πρωθυπουργού είχε παρόμοια πορεία, όταν ο σύζυγός της ήταν εν ενεργεία πρωθυπουργός.


Προ ημερησίας για την Παιδεία

Η ΝΔ διά του προέδρου της ζήτησε προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή (δηλαδή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων) για την Παιδεία. Σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η πολιτική που ασκεί μέχρι σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποτελεί οδοστρωτήρα για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας» και οι αποφάσεις που λαμβάνονται με ιδεολογική εμμονή προδίδουν κομματοκρατία και αναξιοκρατία.


Κυριάκος: «Προτεραιότητα η ασφάλεια της χώρας»

Μπροστά στις κάμερες ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης και ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης μίλησαν για τα… παιδιά τους. Ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι ο γιος του είχε γενέθλια (χρόνια πολλά του ευχήθηκε ο δήμαρχος) και ότι αναχωρεί για τις ΗΠΑ για να σπουδάσει. Οι δύο κόρες τού κ. Καμίνη είναι πολύ μικρές (έξι και εννέα χρόνων) και έτσι δεν είχε ακόμη έτοιμο το πλάνο για τις σπουδές τους. Μίλησαν επίσης για τον καύσωνα, πού θα πάνε ολιγοήμερες διακοπές, (ο Κυριάκος θα βρεθεί για λίγες ημέρες στα Χανιά, ο κ. Καμίνης στο Αστρος Κυνουρίας) αλλά μόλις έφυγαν οι κάμερες το μοναδικό ίσως θέμα που τους απασχόλησε ήταν η ασφάλεια της χώρας: «Το θέμα της ασφάλειας θα το κάνουμε σημαία εμείς στη ΝΔ» είπε ο κ. Μητσοτάκης. Εγινε λόγος για τα Εξάρχεια, με τον κ. Καμίνη να λέει ότι εκεί απαιτείται πολυεπίπεδη προσέγγιση γιατί χρειάζεται και ανάπτυξη για να φέρει αποτέλεσμα, κάτι στο οποίο συμφώνησε και ο κ. Μητσοτάκης.


Οταν θέλουν να κάνουν κάτι στη ζούλα

Οταν θέλεις να κάνεις κάτι στη ζούλα, προσέχεις και την παραμικρή λεπτομέρεια. Κανόνας. Στο υπουργείο Παιδείας όμως φαίνεται ότι είτε δεν τον ξέρουν ή είναι τραγικά απρόσεκτοι. Η πολιτική αντιπαράθεση για την τροπολογία που αφορά την ιδιωτική εκπαίδευση έχει φουντώσει και το υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση για να καταγγείλει, όπως το συνηθίζουν οι Συριζαίοι, «ψεύδη και ανακρίβειες». Ανοίγοντας το αρχείο και αναζητώντας την ψηφιακή ταυτότητά του προκύπτει μια μεγάλη έκπληξη! Ο συγγραφέας είναι η «oieΛe», δηλαδή, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας. Να υποθέσω ότι λόγω αδειών δεν υπήρχαν στις θέσεις τους υπάλληλοι και προσέτρεξε κοτζάμ υπουργείο στους συνδικαλιστές γιατί αν υπονοήσει κανείς ότι υπαγορεύουν τις αποφάσεις θα είναι μεγάλη κακία…
Μπίζνες στην… κατάληψη

Μετά την εκκένωση από την Αστυνομία τριών χώρων καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη και τις 70 συλλήψεις καταληψιών, (ενέργεια που ήρθε μετά την κατάληψη επί 10 ημέρες του ΑΠΘ, την αναστάτωση στη ζωή της πόλης, την επίθεση στο δημαρχείο, τις ζημιές σε λεωφορεία και καταστήματα του κέντρου και την κατάληψη ενός επταώροφου ιδιωτικού κτιρίου), οι καταληψίες ξεσάλωσαν. Κατέλαβαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, τα έσπασαν ξανά στο ΑΠΘ, έσπασαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Καλαμαριάς, κατέλαβαν έναν χώρο του ΑΠΘ στο κέντρο της πόλης και το καλύτερο; Κατέλαβαν μια εγκαταλειμμένη… ταβέρνα που λέγεται ΛΑΔΑ! Μάλιστα, σε κάλεσμά τους προς τους «συντρόφους να έρθουν και να εργαστούν πάνω στη ΛΑΔΑ» τη χαρακτηρίζουν «μέρος με προοπτική». Να ευχηθούμε και καλές δουλειές;
Γυναικεία υπόθεση και στα F-16

Τρία κορίτσια που εκπαιδεύονται στη Σχολή Ικάρων θα είναι οι πρώτες γυναίκες χειρίστριες μαχητικών αεροσκαφών, όπως μαθαίνω, από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Εως τώρα γυναίκες πιλότοι υπήρχαν σε ελικόπτερα (ακόμα και σε επιθετικά), σε μεταγωγικά αεροσκάφη, αλλά πρώτη φορά στα F-16.

HeliosPlus