Είχαν μαζευτεί περί τα 300 άτομα στον διάδρομο απογείωσης – προσγείωσης στην Πάρο και περίμεναν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα (φωτογραφία) που ήρθε με ειδική χορηγούμενη πτήση της Aegean να εγκαινιάσει τον διάδρομο και όχι το νέο αεροδρόμιο, όπως επί ημέρες βομβάρδισαν τα ΜΜΕ τα non papers του Μαξίμου και του κ. Σπίρτζη. Είχαν προετοιμάσει καλά την εκδήλωση –ως και παιδάκια με παραδοσιακές στολές από χορευτικούς συλλόγους στη Νάουσα έφεραν (για ντεκόρ). Ακόμη και μια μίνι δεξίωση διοργάνωσαν στο άψε-σβήσε με καναπεδάκια (ξέρετε, αυτά με τη σφολιάτα και με την κρέμα –σαν οδοντόπαστα –με πάστα ελιάς και τόνο). Η δεξίωση μάλλον έγινε ειδικά για τη λεγόμενη «αδιαίρετη τριάδα» της κυβέρνησης (Τσίπρας, Παππάς και Σπίρτζης) αφού οι τρεις τους είχαν απομονωθεί σε μια γωνιά. Ο κόσμος δεν πλησίασε τους επισήμους, δεν υπήρξε αυτό που λέμε λαϊκή υποδοχή, παρά το γεγονός ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας φρόντισε κατά την προσγείωση του αεροσκάφους να σχηματίσει μια υδάτινη αψίδα από δύο πυροσβεστικά οχήματα, σαν τις εικόνες που βλέπαμε π.Μ. (προ Μνημονίου) στην υποδοχή των ολυμπιονικών. Και ήταν βεβαίως και ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος που κάπως τους χάλασε την ωραία ατμόσφαιρα λέγοντας στον Πρωθυπουργό ότι η Νάξος υποφέρει από έλλειψη νοσοκομείου. Αλλά ο κ. Τσίπρας δεν έβγαλε «κιχ», έκανε πως δεν άκουσε κι ας είχε εγκαινιάσει πριν από λίγες ημέρες ένα άδειο νοσοκομείο στη Σαντορίνη, το οποίο τώρα στελεχώνει παίρνοντας προσωπικό από το Αττικό…
Μάλωσαν και για την πατρότητα του έργου

Η κυβέρνηση επέλεξε σημαδιακή ημέρα να κάνει τη φιέστα στην Πάρο, την ημέρα δηλαδή που οι φορολογούμενοι συνέρρεαν στα γκισέ των τραπεζών για να πληρώσουν ό,τι μπορούν από την πρώτη δόση των φορολογικών οφειλών τους. Αλλά ποιος ασχολείται με τέτοιες λεπτομέρειες; Τα εγκαίνια έχουν εισέλθει πια για τα καλά στην επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης προσφέροντας θέαμα –και ας εγκαινιάζουν έργα άλλων, χωρίς μάλιστα να τους προσκαλούν σ’ αυτά. Οπως συνέβη με τον Γιάννη Ραγκούση που δεν παρέστη παρότι σχεδίαζαν να του απονείμουν και αναμνηστική πλακέτα για τη συνεισφορά του. Η κυβέρνηση, βλέπετε, διεκδικούσε ως την τελευταία στιγμή την πατρότητα του έργου, ενώ η ΝΔ υποστηρίζει ότι δικό της είναι το έργο. Για την ιστορία, απλώς σημειώνω ότι ο πρώτος που δεσμεύτηκε για αεροδρόμιο ήταν ο Κ. Σημίτης παρουσία του κ. Ραγκούση. Στην ουσία το έργο τίθεται σε τροχιά το 2006 επί δημαρχίας Ραγκούση. Και αν στο έργο δεν συνέβαλλε και η Aegean για την κατασκευή των χώρων υποδοχής του αεροδρομίου, μάλλον ο κ. Σπίρτζης θα πήγαινε στις 29 Ιουλίου, αντί στην Πάρο, στα Τρίκαλα για να εγκαινιάσει μια σήραγγα. Εστειλε όμως την υφυπουργό του Μαρίνα Χρυσοβελώνη (των ΑΝΕΛ), η οποία καμάρωνε επειδή πρώτη φορά έκοβε… κορδέλα.


Προληπτική σύλληψη λόγω… Κένεντι

Ηταν όνειρο ζωής για τους κατοίκους της Πάρου το αεροδρόμιο αυτό. Σπουδαίο γεγονός με την παρουσία του Πρωθυπουργού στο νησί τους, αλλά φαίνεται πως γύρισε στη φιέστα την πλάτη. Αυτή τη στιγμή, μου λένε, στην Πάρο βρίσκονται περισσότεροι από 30.000 έλληνες παραθεριστές και στο αεροδρόμιο ήταν μερικές εκατοντάδες άτομα. Υπήρξε όμως και μια… προληπτική σύλληψη. Σύλληψη λόγω βλακείας καλύτερα. Ενας υπάλληλος του δήμου (ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ) πόσταρε στο FB του: «Ολοι στο αεροδρόμιο της Πάρου να υποδεχθούμε τον πρωθυπουργό μας Αλέξη Τσίπρα, όπως ακριβώς υποδέχθηκαν στο Ντάλας του Τέξας τον Κένεντι». Η αστυνομία τον συνέλαβε αμέσως. Τον κράτησε επί δύο ώρες ανακρίνοντάς τον, αφού είναι γνωστό τι έπαθε στο Ντάλας ο Κένεντι.
Η Ζωή απασφάλισε (εντελώς)

Ας κάνουμε μια υπόθεση όχι και τόσο μακριά από την πραγματικότητα. Ας υποθέσουμε ότι στις εκλογές (όποτε αυτές κι αν γίνουν) εισέρχεται στη Βουλή το κόμμα Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Τι πρόκειται να συμβεί; Πρώτον, θα επιχειρήσει πρόταση μομφής εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας (τώρα πώς γίνεται αυτό κάτι θα ξέρει η Ζωή) και, δεύτερον, θα προσπαθήσει να παραπέμψει τον Αλ. Τσίπρα για… εσχάτη προδοσία. Το υποσχέθηκε (μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha) ότι θα το πράξει και όταν η Ζωή δίνει τέτοιες υποσχέσεις τις τηρεί, όχι «όπως ο Τσίπρας που εξαπάτησε τον ελληνικό λαό», όπως είπε χαρακτηριστικά. Με εκείνο το γνωστό της ύφος, τη ρητορική του μίσους, όπου κάθε της φράση είναι μαχαιριά, είπε για τον κ. Τσίπρα ότι «μόλις χάσει την εξουσία θα κουβαλά για χρόνια μαζί του το όνειδος της προδοσίας που έκανε» και τον προειδοποίησε ότι «θα προσπαθήσω να τιμωρηθεί σκληρά». Αλλά και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν χαρίστηκε, ο οποίος, όπως είπε, «λειτουργεί ως πολιτευτής της ΝΔ». Η ευκαιρία για να επιτεθεί φραστικά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της δόθηκε όταν ρωτήθηκε γιατί δεν παρέστη στη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο. «Εγώ να βρεθώ στον ίδιο χώρο και να συνομιλήσω με αυτούς που παρέδωσαν τα κλειδιά της χώρας στους δανειστές μου ήταν αδύνατον» είπε λέγοντας ότι ο κ. Παυλόπουλος και ο κ. Τσίπρας έχουν κάνει σύμπραξη για να παραδώσουν τη χώρα στους δανειστές. Μα πιο πολύ φαίνεται ότι ενοχλήθηκε γιατί διαλύθηκε τότε η Βουλή και προκηρύχθηκαν εκλογές: «Ηταν ενοχλητική αυτή η Βουλή, γι’ αυτό τη διέλυσαν, επειδή δεν ψήφιζε μνημόνια» είπε.

HeliosPlus