Οι μόνες που ήταν επαρκώς προετοιμασμένες για τα γενέθλια του Πρωθυπουργού ήταν οι γραμματείς του. Οι υπόλοιποι ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου τα ξέχασαν. Ισως αυτός να είναι ο λόγος που δεν έκαναν τον κόπο ούτε ένα λουλούδι να του πάρουν δώρο, σε αντίθεση με τα κορίτσια του γραφείου του που φρόντισαν να προσέλθουν στο πρωθυπουργικό γραφείο με τα δώρα τους και να αγοράσουν την τούρτα. Ηταν μια εντυπωσιακή τούρτα σοκολάτας με 42 κεράκια, η οποία είχε γραμμένη με σαντιγί τη φράση «Χρόνια πολλά». Ο κ. Τσίπρας (φωτογραφία) έδειξε δήθεν να αιφνιδιάζεται, είπε το αμίμητο «δεν ήταν ανάγκη, ρε παιδιά», αλλά όταν η Ολγα Γεροβασίλη συνοδευόμενη από τον Ν. Παππά, τον Δ. Τζανακόπουλο και τον Αγγ. Τσέκερη άρχισαν να τραγουδούν το «να ένας σοφός», ο κ. Τσίπρας έκανε σαν μικρό παιδάκι που γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια. Γελούσε, έσβησε με την πρώτη τα 42 κεράκια και δέχθηκε και πειράγματα του τύπου «μεγαλώσαμε τώρα». Αυτός που μου τα εξιστορούσε όλα αυτά που σας μετέφερα είπε όμως το καλύτερο: «Ο Κένεντι είχε τη Μέριλιν Μονρόε που του τραγούδησε εκείνο το φοβερό «Happy birthday, Mr President», ενώ ο Τσίπρας είχε τη Γεροβασίλη. Τι να κάνουμε, έτσι είναι η ζωή».


Ο καλύτερος φίλος του Λεβέντη

Κάτι άλλαξε τελευταίως στη συμπεριφορά του Β. Λεβέντη. Οποιον, π.χ., συναντά στους διαδρόμους της Βουλής και πάει να του μιλήσει του λέει «να απευθύνεσαι στον εκπρόσωπο του κόμματος, εγώ μιλάω μόνο με τον Τσίπρα». Αν τελικά ο πρόεδρος Λεβέντης δεχθεί να σου μιλήσει, βάζει στη συνομιλία του πολύ… μυστήριο. Αποκαλύπτει, φέρ’ ειπείν, τα πέντε μυστικά ραντεβού που είχε με τον κ. Τσίπρα λέγοντας ότι η φιλία τους αναπτύχθηκε όταν αποφάσισε να ψηφίσει την απλή αναλογική. Και καλά, έγιναν πέντε μυστικά ραντεβού με τον Πρωθυπουργό και ουδείς το επιβεβαιώνει; «Ορισμένα από τα ραντεβού έγιναν στο Μέγαρο Μαξίμου και άλλα έξω» λέει ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων αφήνοντας έναν πέπλο μυστηρίου να πλανάται στην ατμόσφαιρα. Πώς είναι δυνατόν να μπει κάποιος στο Μέγαρο Μαξίμου χωρίς να γίνει αντιληπτός; Εκτός αν είναι ο Ροζ Πάνθηρας… Στην ερώτηση αυτή ιδού τι απάντησε: «Οταν μπαίνεις με αυτοκίνητο που έχει φιμέ τζάμια, ποιος θα σε δει, ποιος θα σε αναγνωρίσει;».

nnn
Το γεγονός όμως ότι ο κ. Λεβέντης επέμενε πως συναντήθηκε πέντε φορές κρυφίως με τον Πρωθυπουργό (και ότι οσονούπω ακολουθεί και μια έκτη συνάντηση που θα γίνει στο σπίτι του με… ψαροκατάσταση) έπρεπε απαραιτήτως να διασταυρωθεί γιατί, όπως καταλαβαίνετε, πονηρές είναι οι ημέρες και πολλά λέγονται για συμμαχίες, προσχωρήσεις, αποστασίες κ.τ.λ. Η Ολγα Γεροβασίλη που ρωτήθηκε απάντησε πως δεν έχει ιδέα, πλην όμως έσπευσε να μας διαφωτίσει πως «δεν αποκλείεται να υπήρξε μια τέτοια συνάντηση στο Μαξίμου». Αφού η είδηση… «διασταυρώθηκε», ξανά στον κ. Λεβέντη για το τι συζήτησαν. Είπε ότι έκανε στον Πρωθυπουργό κάποιες υποδείξεις όσον αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, την αναθεώρηση του Συντάγματος και τον εκλογικό νόμο πληροφορώντας τον ότι «για μένα, πρόεδρε, η απλή αναλογική ήταν αγώνας ζωής». Το θέμα όμως ήταν άλλο: Αν του κάνει το κατάλληλο νεύμα ο κ. Τσίπρας, θα εισέλθει στην κυβέρνηση; Ο κ. Λεβέντης άλλαξε αμέσως ύφος και είπε: «Του είπα ότι μπήκα στη Βουλή με 4% και το όνειρό μου είναι αυτό το 4% να το κάνω στις επόμενες εκλογές 14%. Δεν θέλω να το εξαφανίσω». Πάντως πρόλαβε και είπε ότι στις συναντήσεις που είχε με τον κ. Τσίπρα ούτε μία φορά δεν έκανε νύξη ο Πρωθυπουργός να προτιμήσει αυτόν σε περίπτωση που του «φύγει» ο κ. Καμμένος.
Λάθος πόρτα χτύπησε ο Λοβέρδος

Μπήκε ο Ανδρέας Λοβέρδος φουριόζος στην αίθουσα 151 της Βουλής, εκεί όπου συνήθως συνεδριάζουν οι κοινοβουλευτικές επιτροπές, και την είδε γεμάτη συριζαίους. Και αντί να σηκωθεί να φύγει, κάθησε στην πρώτη σειρά. «Αν τον αφήναμε ακόμα λίγο, θα μας μιλούσε» μου έλεγε ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Τι ακριβώς όμως είχε συμβεί; Ο Τομέας Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να συνεδριάσει στην Κουμουνδούρου, λόγω ζέστης αποφάσισε να πραγματοποιήσει τη συνεδρίαση σε μια αίθουσα του Κοινοβουλίου. Ποιος θα τους το απαγόρευε άλλωστε; Ηταν εκεί παρόντες οι πάντες, από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ι. Δραγασάκη ως τον Ευ. Τσακαλώτο και τον Τρ. Αλεξιάδη και άλλοι βουλευτές. Κακώς, μου λένε οι συριζαίοι, δεν άφησαν τον κ. Λοβέρδο να παρακολουθήσει τη σύσκεψη, εκτός αν του έδειξαν την πόρτα φοβούμενοι μήπως τους κλέψει καμιά ιδέα.


Εγκαίνια με χορηγό

Πάρτι έγινε στο Διαδίκτυο με την αποκάλυψη ότι ετοιμάζεται φιέστα για τα εγκαίνια ενός διαδρόμου απογειώσεων – προσγειώσεων στην Πάρο και για τη «Χρυσή κάρτα απεριορίστων διαδρομών και διαμονών άνευ πιστωτικού ορίου» στις ομαδικές αποστολές του Πρωθυπουργού. Το Μαξίμου με non paper διέψευσε ότι θα συνοδεύουν 54 άτομα τον Πρωθυπουργό και ότι ο κ. Τσίπρας θα επιστρέψει αυθημερόν. Η ΝΔ είπε ότι με την αποκάλυψη αυτή χάλασε τις διακοπές μελών της κυβέρνησης. Πάντως εκείνο που έμεινε είναι ότι η μετάβαση του κ. Τσίπρα και της ακολουθίας του στην Πάρο θα γίνει με… χορηγία της Aegean!

Διάλειμμα από τις διακοπές

Ενα μικρό διάλειμμα από τις διακοπές του έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής. Βρισκόταν στην Ανδρο και αυτός ήταν ο λόγος που δεν παρέστη στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου, κάτι που, όπως έμαθα, δεν πολυάρεσε στον Πρ. Παυλόπουλο (που απουσίαζε ένας Καραμανλής). Και τούτο παρά το γεγονός ότι υπήρχαν άλλοι δύο Καραμανλήδες, οι Αχ. Καραμανλής και Κ. Αχ. Καραμανλή. Πάντως ο πρώην πρωθυπουργός αφίχθη στην Αθήνα, συναντήθηκε με μερικά στελέχη και ξαναέφυγε για διακοπές αυτή τη φορά στη Χαλκιδική. Αλλάζει συνήθειες. Δεν πρόκειται εφέτος να πάει στην Ιο.

Κατάληψη στη Γεροβασίλη

Στα Γιάννενα σπεύδει η Ολγα Γεροβασίλη (συνοδευόμενη από τον Π. Πολάκη) όχι για να επιληφθεί της καταστάσεως επειδή μια ομάδα αντιεξουσιαστών κατέλαβε το γραφείο της στην Περιφέρεια (είναι και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην περιφέρεια Ιωαννίνων) αλλά για να παραλάβει κάποια ασθενοφόρα. Οσο για το καταληφθέν γραφείο της δεν πολυνοιάζεται αφού ανήκει στην περιφέρεια. Εκείνο όμως που την απασχολεί είναι να μην υπάρξει κατάληψη στο πολιτικό της γραφείο στην Αρτα, αλλά όπως λέει, φρόντισε ώστε να φρουρείται (από… εθελοντές) επαρκώς.

Ο Τσε Πο Τα

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου , αναφερόμενος σε διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης με την οποία απαλλάσσονται από κάθε ποινική, αστική και διοικητική ευθύνη ο πρόεδρος και τα μέλη του Υπερταμείου θυμήθηκε τον Μάο Τσε Τουνγκ και έγινε στη Βουλή το έλα να δεις. Συγκεκριμένα είπε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Εσείς ξεπεράσετε σε λασπολογία και αναξιοπιστία και τον… Τσε Πο Τα, τον περιβόητο υπουργό Προπαγάνδας του Μάο Τσε Τουνγκ, αφού στη Μαύρη Βίβλο που εκδώσατε τον Μάιο του 2014 μιλούσατε για πλυντήριο παραγραφής αδικημάτων. Τώρα όχι μόνο απλά δεν αναστέλλονται προσωρινά ποινικές διώξεις αλλά με νόμο αίρετε το αξιόποινό τους. Αυτά ως προς τα λόγια και τα έργα σας».

HeliosPlus