«H ρητορική μίσους που ακούμε από την τηλεόραση δεν εκπροσωπεί το πραγματικό πνεύμα αυτής της χώρας. Το μότο μας είναι : όταν οι άλλοι πέφτουν χαμηλά εμείς πάμε ψηλά» .
Αυτά είπε μεταξύ άλλων προχτές στο συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος η Μισέλ Ομπάμα σε μία καταπληκτική ομιλία που θάπρεπε πολλοί στην Ελλάδα να ακούσουν για να αντιληφθούν ,για μία ακόμη φορά, γιατί η πολιτική αντιπαράθεση στις ΗΠΑ παρά την χυδαία , σεξιστική και ρατσιστική συμπεριφορά υποψηφίων όπως ο Ντόναλντ Τράμπ εξακολουθεί να βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο δημιουργώντας παραδείγματα προς μίμηση στο λαό.
Δυστυχώς η ρητορική μίσους κατά των πολιτικών αντιπάλων ,στην οποία αναφέρθηκε η Μισέλ Ομπάμα ,ήταν η κύρια λαϊκίστικη πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση ενώ ήταν -και παραμένει- η βάση της πολιτικής συμπεριφοράς του επικεφαλής των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου .

Καθ όλη τη διάρκεια των μνημονίων ,όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακόμη στην αντιπολίτευση, η ηγεσία του κόμματος παρομοίαζε τις κυβερνήσεις της χώρας (Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά) με την χούντα και ενθάρρυνε με κάθε τρόπο , ακόμη και με τη στάση του ίδιου του κ.Τσίπρα ή στελεχών του κόμματος ,στις εκδηλώσεις των Αγανακτισμένων της πλατείας Συντάγματος . Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατούσαν στον προπηλακισμό βουλευτών και υπουργών – κυρίως του ΠΑΣΟΚ- ενώ η ρητορική του μίσους για προσκυνημένους, γερμανοτσολιάδες, προδότες, μερκελιστές, δοσίλογους βρισκόταν στην ημερήσια διάταξη στις δηλώσεις στελεχών του κόμματος .


Στο ίδιο πνεύμα του ντροπιαστικού λαϊκισμού ήταν και οι παρεμβάσεις του Πάνου Καμμένου ο οποίος εκτός από την στοχοποίηση όλων των πολιτικών του αντιπάλων μιλούσε συνεχώς για 6.000 αυτοκτονίες λόγω των μνημονίων – κατηγορώντας δηλαδή την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της οδηγεί χιλιάδες πολίτες στο θάνατο-ενώ έφτασε να παροτρύνει κατοίκους της Χαλκιδικής να λυντσάρουν τον δήμαρχο Χρ. Πάχτα για το εργοστάσιο των Σκουριών .
Δυστυχώς ακόμη και σήμερα μετά την απίθανη κωλοτούμπα των κ.κ Τσίπρα και Καμμένου , την καταστροφική διακυβέρνηση του πρώτου εξαμήνου του 2015, την παλαβή διαπραγμάτευση με τους δανειστές που οδήγησε στην υπογραφή τρίτου μνημονίου, παράταση για τρία ακόμη χρόνια των μέτρων λιτότητας , αφελληνισμού των τραπεζών και επιβολή capital control στις αναλήψεις και ζημίωσε τη χώρα μεταξύ 85 δισ ευρώ και 100 δισ ευρώ , κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ή των ΑΝΕΛ δεν είχε το θάρρος και την παρρησία να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και από τους πολιτικούς τους αντιπάλους, Συγγνώμη για τις ντροπιαστικές τους αναφορές ,τις άδικες κατηγορίες αλλά και την ρητορική μίσους που καλλιέργησαν για σειρά ετών παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υποχρεώθηκε να υπογράψει τα ίδια και χειρότερα μετά από απαίτηση των δανειστών.
Μοναδική εξαίρεση στην απίστευτη αυτή έλλειψη πολιτικού ήθους ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας ο οποίος ζήτησε δημόσια συγγνώμη αναγνωρίζοντας πως άλλη ήταν τελικά η πραγματικότητα από αυτή που ο ίδιος πίστευε όταν κατέκρινε την προηγούμενη κυβέρνηση.«Ζητώ συγγνώμη από τον κ. Δένδια διότι κάποτε διαδήλωνα εναντίον του για τις συνθήκες στα προαναχωρησιακά κέντρα και χρειάσθηκε να γίνω υπουργός για να μάθω ότι υπήρχε εμπλοκή με το Ελεγκτικό Συνέδριο και με τα οικονομικά και δεν έφταιγε ο κ. Δένδιας, δεν υπήρχαν λεφτά για να καλυτερέψουν οι συνθήκες εκεί. Είναι πιο πολύπλοκα τα πράγματα…» είπε ο κ.Μουζάλας .
Δεν φτάνει , μάλιστα, ότι κανείς δεν ακολουθεί το παράδειγμα Μουζάλα . Αλλά συνεχίζουν να προσβάλουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους με χτυπήματα κάτω από τη μέση και υπονοούμενα όπως αυτά που άφησε με «τουίτ» του ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ κατά της Φώφης Γεννηματά όταν μάλιστα ήταν γνωστό τις πάσι ότι η αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είχε τρομακτικές περιπέτειες με την υγεία της . Απαράδεκτη συμπεριφορά που δυστυχώς αγγίζει και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό που δεν είχε την εντιμότητα να βγει δημόσια και να πάρει αποστάσεις από τον συγκυβερνήτη του.
Δυστυχώς αυτό είναι το πρόσωπο της νέας πολιτικής και της νέας Ελλάδας που ευαγγελίζεται η Αριστεροακροδεξιά των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καταγγέλλοντας τα «βοθροκάναλα της διαπλοκής» αλλά βάζοντας τις βάσεις για την αριστερή διαπλοκή ακόμη και με τη βοήθεια του οργανωμένου εγκλήματος ,όπως χαρακτηριστικά υπονόησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος. Με τις υγείες μας.