Ο υπουργός-καναλάρχης Νίκος Παππάς θέλησε, τώρα που ασχολείται με τα τηλεοπτικά κανάλια, να εμβαθύνει τις σχέσεις του με τον πολιτισμό και έτσι εμφανίστηκε στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Oπως μου είπαν, πήγε να παρακολουθήσει την παράσταση θέλοντας να αποφύγει τον κόσμο. Ποιος ξέρει γιατί… Τι φοβήθηκε άραγε και είδε την παράσταση από τις επάνω κερκίδες του κάτω διαζώματος, μακριά από τις κερκίδες των επισήμων, ενώ στους επισήμους υπήρχε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματός του Σωκ. Φάμελλος; Εκανε, μου λένε, ωσάν να ήθελε να μην τον προσέξουν. Με σπορτίφ μπλε ελεκτρίκ μπλουζάκι, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του (και από άνδρες της ασφαλείας του που δεν τον άφησαν ούτε μια στιγμή από τα μάτια τους), περίμεναν καρτερικά και εμφανώς αγχωμένοι στην αριστερή πάροδο να τους τακτοποιήσουν στις θέσεις τους. «Σαν βρεγμένη γάτα» ήταν, όπως μου τον περιέγραψαν θεατές. Πάντως το άγχος του κ. Παππά και της συζύγου του να μην τους συναντήσει κανείς (με κίνδυνο γιουχαΐσματος) αποδείχθηκε αδικαιολόγητο, αφού ο κόσμος τούς προσπερνούσε και δεν τους έδινε την παραμικρή σημασία. Ούτε καν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματός του, που τον πλησίασε για να ανταλλάξουν δυο-τρεις κουβέντες (μετά συζύγων), αφού τελείωσε η παράσταση και ο κόσμος απομακρυνόταν. Για την ιστορία, σας αναφέρω ότι ο κ. Παππάς θυμήθηκε την κουλτούρα και μετέβη στην Επίδαυρο για να παρακολουθήσει τους «Επτά επί Θήβας» από το ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Στάνκογλου.
nnn
Τώρα είναι πιθανόν να αναρωτηθείτε γιατί είναι κακό ένας υπουργός να θέλει να παρακολουθήσει μια παράσταση στην Επίδαυρο, μαζί με τη φρουρά του, και να επιδιώκει να μη γίνει αντιληπτός. Καθόλου κακό δεν είναι. Την επομένη όμως στη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο ο υπουργός-καναλάρχης έδωσε ο ίδιος… παράσταση. Θέλησε να δείξει ότι αυτός κάνει κουμάντο για τις νέες αδειοδοτήσεις. Δεν είναι μόνον ότι δημοσίως προανήγγειλε πως «το Μega αποτελεί πλέον παρελθόν», αλλά επέκρινε ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών για την πολιτική τους, έπεσε σε αντιφάσεις όσον αφορά τις ενστάσεις που θα κατατεθούν, ήρθε σε αντιπαράθεση με διευθυντή τηλεοπτικού σταθμού, με αποτέλεσμα να του απαντήσει ο διευθυντής Ειδήσεων του Mega Μ. Καψής: «Δεν τηρούν πλέον ούτε τα προσχήματα, με συνέπεια ο διαγωνισμός να είναι φωτογραφικός για να κλείσει μόνο το Mega». Και να ‘ταν μονάχα αυτό; Εμφανίστηκε στη Βουλή δήθεν υπερασπιστής της τύχης των εργαζομένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς για να πει ότι ο διαγωνισμός που έστησε είναι «κρυστάλλινος» και ότι «το μόνο που στέκεται μεταξύ ενός τηλεοπτικού σταθμού που λειτουργεί και μιας νόμιμης άδειας είναι το πορτοφόλι του ιδιοκτήτη».


Ποιον συμβουλεύεται ο Τσίπρας

Ο άνθρωπος, μου λένε, που ίσως ο Πρωθυπουργός ακούει περισσότερο απ’ όλους είναι ο νεοτοποθετηθείς σύμβουλός του Δημ. Λιάκος. Μπορεί να είναι καινούργιος πρωθυπουργικός σύμβουλος, επικεφαλής μάλιστα του οικονομικού γραφείου του κ. Τσίπρα, αλλά είναι (παρά την ηλικία του) παλαιός στον ΣΥΡΙΖΑ. Ηταν από τους στενότερους συνεργάτες του Ι. Δραγασάκη και δεν είναι λίγοι στο κυβερνών κόμμα που του χρεώνουν ότι ήταν ένας από τους συγγραφείς του προεκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, αυτού που είχε ανακοινωθεί πανηγυρικά από τον Πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη. Είχε τότε δηλώσει ότι «το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος είναι ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο, χωρίς τη χρήση… εισαγωγικών», κάτι που μόλις έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ διαψεύστηκε πανηγυρικώς. Ο κ. Λιάκος γνωρίζει πολύ καλά τα φορολογικά θέματα, λέγεται ότι αυτός ήταν ο εμπνευστής των μέτρων του λεγόμενου παράλληλου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως το αφορολόγητο όριο στα 1.200 ευρώ, η αύξηση του κατώτατου μισθού και η επαναφορά της 13ης σύνταξης. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι ο ειδικός αυτός σύμβουλος του Πρωθυπουργού (έχει αντικαταστήσει τον Φραγκίσκο Κουτεντάκη) βρίσκεται συνεχώς δίπλα στον κ. Τσίπρα, συνομιλεί με διοικητές τραπεζών, ήταν μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας του Γ. Χουλιαράκη, εμφανίζεται να έχει άψογη συνεργασία με τον Ευ. Τσακαλώτο και προτού γίνει η «σκιά» του κ. Τσίπρα στα οικονομικά είχε σημαντική επαγγελματική πορεία στον χώρο των επιχειρήσεων.
nnn
Ας πάμε τώρα στη φιέστα που στήθηκε στη Βουλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Εδώ θα πρέπει να σας πω ότι ο κ. Τσίπρας το ξανασκέφθηκε και είπε δεν είναι δυνατόν να εξαγγείλει τέτοιο πράγμα και να μην είναι παρόντες οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων. Ετσι έβαλε το πρωί, λίγες ώρες προτού αρχίσει η εκδήλωση, τις γραμματείς του και έγραψαν ονομαστικές προσκλήσεις προς τους αρχηγούς των κομμάτων. Την τελευταία στιγμή, στο παρά πέντε που λένε, έτσι για να προσδώσει ένα πανεθνικό κάλεσμα για διάλογο.


Το βουητό και ο Λεβέντης

Πώς νομίζετε ότι οι βουλευτές καταλαβαίνουν πως επίκειται είσοδος του Β. Λεβέντη στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής; Πρώτα εμφανίζεται ένας κλητήρας με ένα ποτήρι γεμάτο παγάκια το οποίο εναποθέτει στο έδρανο του προέδρου της Ενωσης Κεντρώων. Εν συνεχεία, με την είσοδο του προέδρου της Ενωσης Κεντρώων ακούγεται ένα… βουητό και μερικά χειροκροτήματα εκ μέρους των βουλευτών της ΝΔ. Οχι για κάτι άλλο αλλά επειδή ψήφισε τον εκλογικό νόμο. Και επειδή είπε ότι προσκάλεσε στο σπίτι του τον κ. Τσίπρα να φάνε ψάρια!

HeliosPlus