Τελικά, αποκρυσταλλώθηκε και ξεκαθαρίστηκε η εκλεκτική συγγένεια του κοινοβουλευτικού δικτάτορα της γείτονος Τουρκίας, με τον defacto αυτόκλητο καναλάρχη της δημόσιας και ιδιωτικής TV και καταλύτη του συνταγματικώς υπεύθυνου, για τη Ραδιοτηλεόραση ΕΣΡ, Νίκο Παππά.

Και από τις δυο ακτές του Αιγαίου το μήνυμα είναι σαφές: Μέχρις εσχάτων απηνής διωγμός ΜΜΕ και δημοσιογράφων. Και για τα … μαύρα μάτια, ταχυδακτυλουργικές και αλχημιστικές διαδικασίες για έγκριση καναλιών που ήδη λειτουργούν νομίμως από το 1993.

Στο μεταξύ, στρώσιμο του δαπέδου του σφετεριστή των αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ με… πεπονόφλουδες, για τα κανάλια που θεωρούνται εξ αρχής μη … ημέτερα (πχ MEGA), διότι ασκούν το επιβεβλημένο δικαίωμα της Πληροφόρησης, της Κριτικής αλλά και της Προστασίας του ελληνικού λαού από τις… νεοκομμουνιστικές μεθόδους φίμωσης του δικαιώματος έκφρασης, αλλά και αξιοπρεπούς διαβίωσης των Ελλήνων.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας ενώπιον του οποίου εκκρεμούν προσφυγές κατά του σφετερισμού των αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ από τον Ν. Παππά θα όφειλε ήδη να έχει εκδώσει την απόφαση ακύρωσης όλων των διαδικασιών κατάργησης των συνταγματικών εγγυήσεων, υπέρ της κρατικής και ιδιωτικής Ραδιοτηλεόρασης, από τον υπ’ αριθ. 1 υπερυπουργό της αλαζονείας.

Αλλά και οι… προσκληθέντες ως υποψήφιοι για απόκτηση νέων καναλιών θα έπρεπε να αρνηθούν την υποταγή τους σε υπουργούς με εξωθεσμικές, αντιδημοκρατικές αυθαιρεσίες. Και να τους συστήσουν να… κάτσουν στα αβγά τους! Όμως με την ευπείθειά τους αυτή, όχι μόνο νομιμοποιούν παρανόμως δρώντα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά και οσονούπω θα γευτούν τα επίχειρα των βεβιασμένων επιλογών τους.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο το απευχόμαστε διότι θα έχουν κεκτημένα έστω και αναρμοδίως δικαιώματα, αλλά είναι βέβαιο ότι θα περάσουν κρίσεις ταχυπαλμίας…

Κοντός ψαλμός αλληλούια. Οι δημοσκοπικές κατρακύλες του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε συνδυασμό με τις αμέτρητες λαϊκές αποδοκιμασίες, η καλπάζουσα ανεργία, τα αμέτρητα λουκέτα επιχειρήσεων, η κατάρρευση του συστήματος Υγείας και Παιδείας, η μετατροπή του άβατου των Εξαρχείων σε φιλοκυβερνητικό modusvivendi, η μετατροπή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου σε χώρο υποδοχής νεοχίππιδων και ων ουκ έστι αριθμός τυχοδιωκτικών ασχημιών, όλος αυτός ο ορυμαγδός των κρουσμάτων κατάλυσης του κράτους δεν δίνει περιθώρια άλλης ανοχής.

Το μόνο… ευχάριστο ενθύμιο της «αριστερής παρένθεσης» είναι ο αμύθητου κόστους (με χρήματα του ελληνικού λαού και των πιστωτών) καταγέλαστος κυβερνητικός τουρισμός, με τα ελάχιστα έως μηδενικά «κατορθώματά» του, αλλά και τις αθεράπευτες επαρχιώτικες γκάφες και αδεξιότητες, ενώπιον εθιμοτυπικώς υποδειγματικών φιλοξενούντων.

Ας το πάρουν λοιπόν απόφαση: Τα ΜΜΕ ανήκουν εξ’ αδιαιρέτου στον ελληνικό λαό. Και σύντομα θα λογοδοτήσουν για τα Ερντογανικά τους καμώματα!