«Αφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι» προφανώς θα είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (φωτογραφία) μόλις πληροφορήθηκε ότι οι «53» της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ σήκωσαν και πάλι μπαϊράκι και τον κατηγόρησαν για «λαϊκισμό και ηγεμονική συμπεριφορά». Και τούτο με αφορμή την πρότασή του για εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από τον λαό: «Η πρόταση αυτή είναι λαϊκισμός επειδή επιδιώκει να δημιουργήσει στον λαό, στους πολίτες, το αίσθημα ότι ψηφίζοντας κάθε κάτι χρόνια έναν άνθρωπο, συμμετέχουν, ότι η γνώμη τους μετράει» σημειώνουν οι «53», των οποίων ηγείται ο Ευκλ. Τσακαλώτος.
nnn
Οπως μαθαίνω ο Πρωθυπουργός ανέκρουσε πρύμναν και άφησε από το Μαξίμου να διαρρεύσει ότι «μια πρόταση έγινε και τίποτα παραπάνω», ότι το «θέμα της αναθεώρησης της Συντάγματος και της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας θα μπει σε διαβούλευση» και (κυρίως) υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι έρχεται Συνέδριο στο τέλος Σεπτεμβρίου «όπου εκεί θα κριθούν όλα». Θέλει να πει ότι στο Συνέδριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία, δεν πάνε να λένε ό,τι θέλουν οι «53». Εκεί λαμβάνονται οι αποφάσεις. Και αυτό θα πρέπει να γνωρίζει κάθε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, είτε είναι βουλευτής είτε… ψηφοφόρος.


Ψεύδεται ο Ερντογάν;

Δεύτερη περίπτωση κωλοτούμπας. Μέσα σε 15 ημέρες θα εκδώσει τους οκτώ στρατιωτικούς που το έσκασαν από την Αλεξανδρούπολη έπειτα από το πραξικόπημα, είπε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αυτό ειπώθηκε έξω από το σπίτι του στην Κωνσταντινούπολη, με την επισήμανση ότι συνομίλησε με τον έλληνα πρωθυπουργό. Και όπως αντιλαμβάνεστε δημιουργήθηκε μείζον ζήτημα. Πώς μπορεί ο Πρωθυπουργός να υπόσχεται τέτοιο πράγμα στον κ. Ερντογάν προκαταλαμβάνοντας έτσι την ελληνική Δικαιοσύνη αλλά και τους νόμους του Διεθνούς Δικαίου; Εάν λάβετε ακόμα υπ’ όψιν και κάποιες δηλώσεις ορισμένων υπουργών (Βίτσας, Γεροβασίλη, Κουρουμπλής, Αμανατίδης) «περί ισχυρών επιχειρημάτων της Τουρκίας», τότε το θέμα παίρνει διαστάσεις. Δευτέρα πρωί ο κ. Τσίπρας άλλαξε το… τροπάριο: Από το Μαξίμου αφέθηκε να διαρρεύσει ότι η συνομιλία που είχε ο Πρωθυπουργός με τον κ. Ερντογάν ήταν… παλιά (χωρίς να προσδιορίζεται ημερομηνία και ώρα), ότι ο κ. Τσίπρας δεν ανέφερε τίποτα για ημερομηνία έκδοσης των τούρκων στρατιωτικών, ότι θα ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες (εφέσεις, επιτροπή ασύλου) κ.τ.λ. Πράγμα που σημαίνει, σύμφωνα με όσα διαρρέει το Μαξίμου, «ούτε σε τρεις εβδομάδες τελειώνουμε με την υπόθεση, θα απαιτηθούν περισσότερες ημέρες». Κάνει, όπως σας είπα, με τόση ευκολία το μαύρο άσπρο που θα τον ζήλευε ακόμα και ο… Χουντίνι.
Λευκή πετσέτα στον εκλογικό νόμο

Αρχισαν (κάπως αργά είναι αλήθεια) στο Μέγαρο Μαξίμου να συνειδητοποιούν ότι η ψήφιση του εκλογικού νόμου από 200 βουλευτές (ώστε να ισχύσει από τις προσεχείς εκλογές) είναι άπιαστο όνειρο. Τώρα το παραδέχονται και λένε ότι ο νόμος θα ψηφιστεί, αλλά θα ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές. Αλλωστε και ο αρμόδιος επί του εκλογικού νόμου υπουργός Εσωτερικών άρχισε να τα αλλάζει: «Το Σύνταγμά μας προβλέπει και κυβερνήσεις… μειοψηφίας» άκουσα να λέει στο ραδιόφωνο του Alpha. Εάν αυτό δεν είναι παραδοχή ήττας, τότε τι είναι;


Ο Πολάκης και οι δικαστές

Δύο πράγματα ακούστηκαν περισσότερο απ’ όλα στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης με τις Ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων, στον δεύτερο όροφο των γραφείων της ΝΔ, παρουσία και του «τομεάρχη» Δικαιοσύνης Κ. Τζαβάρα: «Πολάκης» και «τούρκοι στρατιωτικοί». Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τους δικαστικούς ότι η ΝΔ θα είναι αξιόπιστος συνομιλητής τους. «Αυτά που θα σας πούμε αυτά θα κάνουμε και όταν γίνουμε κυβέρνηση» τους είπε και τους διαβεβαίωσε ότι σε καμία περίπτωση «δεν θα δείτε τη ΝΔ να εντάσσει στα εσωκομματικά της παιχνίδια τη Δικαιοσύνη». Οι δικαστικοί θυμήθηκαν τον Π. Πολάκη και τις δηλώσεις του περί «παραδικαστικού» και είπαν ότι αυτό που δήλωσε ένα μέλος της κυβέρνησης είναι απαράδεκτο. «Οι γενικεύσεις δημιουργούν αποστάσεις από τους θεσμούς» είπαν συγκεκριμένα, υπενθυμίζοντας ότι ακόμα περιμένουν στοιχεία από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας. Εκαναν επιπλέον λόγο για υποβάθμιση της Δικαιοσύνης και τόνισαν ότι η περίπτωση Πολάκη δεν είναι «μεμονωμένη συμπεριφορά, αλλά και άλλοι κύκλοι συμπεριφέρθηκαν απαξιωτικά προς τη Δικαιοσύνη». Οσον αφορά τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας, ο κ. Τζαβάρας είπε ότι οι δηλώσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων περί ισχυρών τουρκικών ερεισμάτων για την έκδοσή τους στην Τουρκία, στην ουσία, προκαταλαμβάνουν αποφάσεις της Δικαιοσύνης.
Αρχισε… περιοδείες ο Μεϊμαράκης

Περιοδεία στη Ρόδο (όπου πρόσφατα περιόδευσε κλιμάκιο της ΝΔ) έκανε μόνος του ο Ευ. Μεϊμαράκης και τους άφησε όλους άφωνους! Οταν κομματικά στελέχη του έκαναν παράπονο ότι η «ΝΔ δεν τραβά» και ότι θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές, αυτός τους είπε: «Κοιτάξτε, θα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε τον Κυριάκο να σταθεί στα πόδια του. Θα πρέπει να τον ενισχύσουμε, να ενισχύσουμε και τις κομματικές οργανώσεις. Θα μείνουμε στη ΝΔ, να δώσουμε τη μάχη έναντι του ΣΥΡΙΖΑ». Σας λέω τους έχει αφήσει άφωνος, αφού όλοι γνωρίζουν ότι ούτε καν μιλιέται με τον πρόεδρο της ΝΔ.

Χωρίς σχόλια

Ιδού η μνημειώδης απάντηση παμμεγίστου πολιτικού ανδρός, που έλαβα για την Porsche του καναλάρχη!!!

ΣΤΗΛΗ «ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ»

Αγαπητοί φίλοι,
Τελικά σας παραδέχομαι. Με αυτά και με τ’ άλλα, ο αριθμός των λέξεων που απαιτείται καθημερινά για να συντάσσονται τα κείμενα σας βρίσκεται, αφού και το φθηνό κουτσομπολιό προσφέρει πάμπολλες λέξεις.
Στη δημοσιογραφία λέτε ότι η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από ένα ψέμα.
Δεν το λέτε μόνο, το επιβεβαιώνετε κιόλας.
Λαθεύετε, λοιπόν, αν νομίζετε ότι επειδή μπήκα στη Porsche του κ. Γιάννη Καραγιώργη, θα αποσυρθούν κιόλας οι Porsche από την ελληνική αγορά αυτοκινήτων.
Λίγο σοβαρά τώρα:
Επαίρομαι, φίλτατε κ. «Βηματοδότη», διότι στα 27 συναπτά έτη πηγαινοέρχομαι από την Αθήνα με τα λεωφορεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας.
Και ναι, όταν φθάνω στην Πάτρα, πηγαίνω στο σπίτι μου άλλοτε με το «βουλευτικό» αυτοκίνητο, άλλοτε με ταξί, άλλοτε με «πετάει» κάποιος φίλος με το Ι.Χ. του ή και με το βεσπάκι μου .
Γιατί αυτός είμαι στην καθημερινότητα μου, όπως πολλοί Έλληνες, Εσείς;
Αλλά σπανιότατα μπορεί να είμαι και συνεπιβάτης σε… Porsche, αν ένας γνωστός ή φίλος μου τυχαίνει να έχει τέτοιο αυτοκίνητο, όπως εν προκειμένω ο κ. Γιάννης Καραγεώργης.
Ήρθε ο άνθρωπος στην Πάτρα να επιβλέψει τον τηλεοπτικό του σταθμό και είχε την ευγενή καλοσύνη να συνδυάσει τον ερχομό του με την παρουσία του στο μνημόσυνο της Νικούλας μου, το επόμενο πρωί.
Ήταν κακό λοιπόν, που είχαμε συνεννοηθεί να συναντηθούμε στον σταθμό του ΚΤΕΛ και να πάμε μετά για φαγητό; Κι ύστερα από πότε οι κοινωνικές συναναστροφές εγκρίνονται ή στιγματίζονται ανάλογα με την μάρκα ενός αυτοκινήτου;
Εν τέλει, δεν θέλω να πιστέψω ότι η Porsche είναι το απωθημένο σας.
Αν ναι, να παρακαλέσω τον κ. Καραγεώργη να σας πάει μια βόλτα!
Εκτός κι αν έχετε και εσείς Porsche και δεν θέλετε να διαθέτει άλλος….»
Φιλικά
Νίκος Ι. Νικολόπουλος

HeliosPlus