από metereologos.gr
Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018
 
 

Η σκέψη του Μάο εμπνέει τον πρωθυπουργό

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

«Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση». Αυτή την ενθουσιώδη ρήση του Μάο Τσε Τουνγκ επικαλέστηκε με ανάλογο ενθουσιασμό και ο Πρωθυπουργός μας επιστρέφοντας από την επίσημη επίσκεψή του στην Κίνα, η οποία ήταν αρκετά παραγωγική. Το Βατερλό των ελληνοκινεζικών σχέσεων με την παραλίγο ματαίωση της νέας σύμβασης με την πολυεκατομμυριούχο Cosco για να ικανοποιηθούν οι ψηφοφόροι του κ. Δρίτσα στον Πειραιά αποφεύχθηκε μεν, αλλά πήραν τη σκυτάλη οι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ παραλύοντας με την απεργία τους τις σιδηροδρομικές μεταφορές σε συνέχεια του αποκλεισμού τους από την κατάληψη των προσφύγων της Ειδομένης. Αλίμονο δε αν η Cosco, όπως κυκλοφόρησε, αποφάσισε να εκτρέπει προς λιμάνια της Κροατίας τα πλοία της που προορίζονται για τον Πειραιά. Μεγάλη πράγματι η αναταραχή, ώστε να προκαλεί τον ενθουσιασμό του κ. Πρωθυπουργού, ο οποίος βρίσκει θαυμάσιο ότι μπορεί έτσι να μην προχωρήσουν οι μόνες σημαντικές επενδύσεις που ευτυχώς προωθεί ακόμη η Cosco.

Υπενθυμίζω ότι ο Μάο υπήρξε στυγνός κομμουνιστής δικτάτορας, που ενθουσιωδώς εξόντωνε κάθε διαφωνούντα. Μάλιστα στην Πολιτιστική του Επανάσταση χρησιμοποίησε ως εκτελεστικά όργανα ανώριμους και έντεχνα φανατισμένους εφήβους. Αυτούς ακριβώς που και η σταλινική δικτατορία έβαζε να ορκισθούν ότι θα υπηρετούν το κόμμα, ακόμα και αν πρέπει να καταδώσουν τους τυχόν δυστροπούντες γονείς τους. Για αυτό με ανάλογο ενθουσιασμό απολαμβάνει ο κ. Τσίπρας και την εύλογη αναταραχή που προκάλεσε η πρόθεσή του να εφαρμόσει την απλή άδολη αναλογική. Γιατί ως δεύτερο κόμμα θα συνεχίσει έτσι να κυβερνά μαζί με τα λοιπά «προοδευτικά» κόμματα της άκρας Δεξιάς και της άκρας Αριστεράς. Ακόμα και οι πολύτιμες για αυτό ψήφοι της Χρυσής Αυγής δεν έχουν οσμή, όπως και τα χρήματα με τα οποία άλλοτε εξαγοραζόταν η ψήφος βουλευτών ευπώλητης συνείδησης.

Τον ενθουσιασμό του κ. Πρωθυπουργού υποδαυλίζει προφανώς και η επέκταση της ψήφου στους δεκαεπτάρηδες που είναι δεκαεξάρηδες, προσδοκώντας ότι η άγνοια και η ανωριμότητά τους καθώς και η από χρόνια αριστερή εκπαίδευσή τους, κατακτημένη με αγώνες, καταλήψεις και διώξεις κάθε διαφωνούντος, θα εκφρασθούν με ανταποδοτική ψήφο υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. (Αυτό ήλπιζαν και οι αριστεροί στην προπολεμική Γερμανία αλλά οι νεολαίοι προτίμησαν τον Χίτλερ. Γιατί λοιπόν όχι και τη Χρυσή Αυγή, που έχει χρυσές περγαμηνές σε βία και χουλιγκανισμό;)
Πάντως στη μεγάλη αναταραχή, που λαμπρύνουν ελεύθεροι πάντα οι αναρχικοί, συμβάλλει με ιησουιτικό φανατισμό ο υπουργός Παιδείας με τις ισοπεδωτικές πρωτοβουλίες του, που έχουν ενθουσιάσει την άρχουσα μετριότητα και τους ανεπρόκοπους. Εύλογα προσβλέπουν στο ίδιο λαμπρό μέλλον, όπως και του μαθητή Τσίπρα και των ομοίων του. Αντίστοιχος ενθουσιασμός χαρακτηρίζει και την ποικιλότροπα προωθούμενη φίμωση δημοσιογράφων και ΜΜΕ.

Μόνο που η προκαλούμενη αναταραχή, που προς το παρόν δείχνει βουβή και αμήχανη ανάμεσα στις δεινά πληττόμενες τάξεις των λαϊκών στρωμάτων, των πενομένων και κυρίως των ανέργων, όχι μόνο δεν διασφαλίζει σταθερότητα και ανάκαμψη, όπως διακηρύσσει ο κ. Πρωθυπουργός, αλλά αντίθετα εγγυάται μόνο καταστροφή, όπως συμπεραίνει με μελαγχολία και ο κ. Καρακούσης. Ελπίζω ότι δεν προετοιμάζεται ένα καινούργιο σχέδιο πραξικοπήματος.


ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (2)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  ενώ τον Μαρίνο... | 20/07/2016 13:03
  τον καθοδηγεί η σκέψη...
  των μάο-μάο...
  απάντηση03
   
   
  ῾Οποία ἐντροπὴ διὰ τὸ πόλιτικόν μας σύστημα ἐν συνόλῳ ! | 19/07/2016 02:25
  Παρέδωσεν τὴν ἐξουσίαν ἀμαχητὶ εἰς τοὺς ἀρουραίους τῶν ὑπονόμων ποὺ ἀπὸ τῆς μικρασιατικῆς καταστροφῆς ἀκόμη ἐπιβουλεύονται τὴν ἐθνικήν μας ἀκεραιότητα.Τὸ γεγονὸς πὼς τὸ ἒχει ἐκστομίσει καὶ κατὰ τὴν ἐξέγερσιν τῶν δεκεμβριανῶν δὲν σημαίνει πὼς τὸ ἒχει διαβάσει ἢ συνειδητοποιήσει.῍Αλλωστε οὐδείς κομμουνιστὴς ἒχει μελετήσει τὰς «ἁγίας γραφάς».Τσιτάτα μόνον πέρδονται,ἀνθελληνικὸν πρακτορηλίκι μιᾶς ζωῆς καλοπληρωμένον,ὃλον τὸ κομμουνιστικὸν κατακάθι τῆς ὑφηλίου ἒχει συγκεντρωθῇ σήμερον εἰς τὴν ῾Ελλάδα,ἡ χώρα μας ἒχει μεταβληθῇ εἰς πειραματόζωον ἀνατροπῆς τοῦ πολιτεύματος τὸ ὁποῖον, ἀργὰ ἢ γρήγορα θὰ τὸ ἐπιχειρήσουν,αὐτοὶ τοῦ τὰ βάζουν στὸ στόμα,ὁ ἲδιος ἰδέαν οὐκ ἒχει,εἶναι ἁπλῶς εἷς πληρωμένος δο
  ᾽Ιατρός,Γεώργιος Ν.Βασιλειάδης
  απάντηση21