Η ΕΛΛΑΔΑ προσδοκά ολυμπιακές διακρίσεις στο Ρίο από τα «αθλήματα του νερού». Σχεδόν το 50% του αριθμού (μέχρι τώρα 86) των αθλητών και αθλητριών που έχουν προκριθεί ανήκουν στην Κολύμβηση –πρόσφατες οι επιτυχίες στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα -, στην Υδατοσφαίριση ανδρών (κακή συγκυρία με τον άδικο αποκλεισμό της Εθνικής γυναικών στέρησε στο δυναμικό αυτό άθλημα ακόμη πιο ευρεία εκπροσώπηση), στην Ιστιοπλοΐα, στη Συγχρονισμένη Κολύμβηση και βέβαια στην Κωπηλασία.

nnn

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ την παρουσίαση και των σωματείων –που πολλά από αυτά είναι άγνωστα στο μεγάλο κοινό αν και προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες με την ανάδειξη ταλέντων –διαπιστώνουμε ότι σε αυτόν τον χώρο οι αφανείς δημιουργοί του ερασιτεχνικού, ουσιαστικά, Αθλητισμού παίζουν θεμελιώδη και πρωταγωνιστικό ρόλο στην αθλητική ανάπτυξη χωρίς να απολαμβάνουν την επιβαλλόμενη αναγνώριση και δημοσιότητα. Αρκεί η παράθεση των παραγωγικών αυτών συλλόγων και των αθλητών-αθλητριών τους, μελών της ολυμπιακής αποστολής, για να καταδειχθεί του λόγου το ακριβές.

nnn

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ. Ναυτικός Ομιλος Καλλιθέας-Τζιτζιφιών (Β. Κοκκαλάνης, Ιστιοπλοΐα RS: Χ), Τζένη Σκαρλάτου (στο ίδιο αγώνισμα), NO Κατοίκων Βουλιαγμένης (Π. Καγιαλής) και ΙΟ Πειραιώς (ιστορικό σωματείο, Π. Μάντης, σκάφος τύπου 470), NO Ελλάδος (Ι. Μιτάκης-Φιν), ΝΟ Βουλιαγμένης (Σοφία Μπεκατώρου) και ΝΟ Βάρκιζας-Βάρης (N. Πατενιώτης, πλήρωμα σκάφους τύπου NACRA 17).

nnn

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ. ΝΟ Κατερίνης (Αικ. Νικολαΐδου) και ΕΝΟ Αιγυπτιωτών (Σ. Ασουμανάκη, διπλό σκιφ γυναικών), Ν.Ο. Καστοριάς (Ι. Χρήστου), N.O. Ιωαννίνων (Ι. Τζιάλας), Ολυμπιακός (Δ. Αγγελόπουλος) και NO Ιωαννίνων (Ι. Τσίλης) πλήρωμα τετρακώπου ανδρών.

nnn

Ειδικά ως προς το άθλημα της Κωπηλασίας –με υψηλούς στόχους –μπορεί να διατυπωθεί η απορία πώς και γιατί το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο στον Σχινιά Μαραθώνα δεν ασκεί έλξη για την καλλιέργεια και την ανάπτυξη του ωραίου αθλήματος σε έναν ευρύ όμορο χώρο πολλών δήμων στα αποκαλούμενα Μεσόγαια, με συνολικό πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων.

nnn
Θα ήταν χρήσιμη η εξήγηση από την οικεία Ομοσπονδία και όχι μόνο (ΓΓΑ, Ολυμπιακή Επιτροπή, Τοπική Αυτοδιοίκηση με τους αθλητικούς φορείς τους).

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ