Ουδέποτε στο παρελθόν κυβέρνηση έσπασε τόσο πολύ, τόσο γρήγορα και, κυρίως, τόσο επικίνδυνα κάθε ρεκόρ πολιτικού αμοραλισμού όσο η σημερινή. Χάνεις το μέτρημα με τα «επιτεύγματα» ενός σχήματος αδίστακτων πολιτικών απατεώνων παντελώς άνευ ορίων που έχουν αντιστρέψει το λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς σε εξόφθαλμο ηθικό μειονέκτημα. Χαρακτηριστικά, μόνον αυτή την εβδομάδα:
Πρώτον, ο Τσίπρας στήριξε απροκάλυπτα τις ελπίδες του για τον νέο εκλογικό νόμο στη Χρυσή Αυγή. Ο… «αριστερός» πρωθυπουργός, λάβρος κάποτε κατά του εν λόγω «μορφώματος», έστρεψε τώρα ανοιχτά το βλέμμα του προς αυτό με τρόπο που ουδείς μέχρι σήμερα είχε πράξει, προκαλώντας νέο κύμα ανησυχίας για το μέχρι πού μπορεί να φτάσει στον αγώνα για την με κάθε τίμημα παραμονή στην εξουσία. Πρόκειται για εξαιρετικά επικίνδυνη για τη δημοκρατία στάση, ειδικά αν επικρατούσε η απλή αναλογική με 200 ψήφους, η οποία το 1936 έτσι ακριβώς είχε φέρει τον Ιωάννη Μεταξά στην εξουσία ως κοινοβουλευτικό πρωθυπουργό!
Δεύτερον, ο Τσίπρας και ο Καμμένος κέρδισαν έναν ιστορικό πολιτικό «τίτλο»: επί των ημερών τους καθίσταται εξαιρετικά πιθανό να… πετάξει η δίκη της Ζίμενς. Δεν πρόλαβαν, λέει, να μεταφραστούν τα απαραίτητα έγγραφα και πάμε για παραγραφή! Τώρα, ο Τσίπρας δήθεν έξαλλος φωνάζει, δίνει διαταγές και πάει να τα φορτώσει στη Δικαιοσύνη. Ομως, το κακό έχει γίνει και ίσως είναι ανεπανόρθωτο. Και εκείνος πού ήταν τόσον καιρό; Τι έκανε για να αποτρέψει αυτή την εξέλιξη που τον καθιστά πλυντήριο όλων όσαν προηγήθηκαν;
Τρίτον, ο πρωθυπουργός που θα έσκιζε μνημόνια και θα άλλαζε την Ευρώπη, τώρα τα επιβάλλει σε άλλους! Αποτελεί όνειδος του χειρίστου είδους ότι ο Τσίπρας και ο Καμμένος σύρθηκαν αδιαμαρτύρητα στη γραμμή Σόιμπλε και ψήφισαν τη λήψη μέτρων κατά της Ισπανίας και της Πορτογαλίας για το έλλειμμα! Κατ’ απαίτηση, φυσικά, του Βερολίνου –κάτι που προφανώς λέει πολλά και για τη στάση τους στην υπόθεση Ζίμενς…
Τέταρτον, εκεί που ξιφουλκεί και ρητορεύει κατά της διαπλοκής μετατρέποντας ακόμα και εργαζομένους σε ανθρώπινα πολεμοφόδια στη «μάχη» του, την ίδια ώρα ετοιμάζεται να δώσει τηλεοπτική άδεια σε μεγαλοεργολάβους στους οποίους έχει ήδη δώσει σειρά μεγάλων δημοσίων έργων με απευθείας ανάθεση! Φωνάζει ενώ έχει ήδη καταστήσει εαυτόν πρύτανη της διαπλοκής.
Για τέτοιους απατεώνες μιλάμε…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ