Η εξομολόγηση ενός Συριζαίου
«Εντάξει, τα κανάλια της διαπλοκής τα κλείσαμε, αλλά τι θα κάνουμε εμείς; Θα ανοίξουμε τα κανάλια της μαφίας;». Το ερώτημα αυτό δεν είναι δικό μου. Ετέθη σε εσωτερική συζήτηση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και το υπέβαλε προβεβλημένος ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας και παρακαλώ όχι διαψεύσεις γιατί θα αναγκαστώ να γράψω το όνομά του και να παραβιάσω αρχές του επαγγέλματός μου.
nnn
Η παρέα του υπουργού Προπαγάνδας έχει, όπως μαθαίνω, πάρει τις αποφάσεις της και προγραμματίζει να χορηγήσει μία άδεια στον κομματικό καναλάρχη, βαφτισιμιό του Χαρίλαου, ο οποίος το 1989 (υπενθυμίζω, το «βρώμικο ’89») υπηρέτησε πιστά την επιχείρηση συγκυβέρνησης με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Για να μην υπάρχουν αμφιβολίες, ο συγκεκριμένος εργολάβος του ΣΥΡΙΖΑ προσέλαβε ως διευθυντή τον επικεφαλής του κομματικού ραδιοφώνου, συνεπικουρούμενο από τον «πρωτομάστορα» του άλλοτε εθνικού εργολάβου και τον «γραμματικό» του κυρ-Φώτη. Η σύνθεση σκοτώνει.
Η Μπελούτσι στο… κρεβάτι σου!


Τι σχέση μπορεί να έχει η Μόνικα Μπελούτσι με τις αποκαλύψεις Γκαλμπρέιθ περί νέας δραχμής, περί εθνικοποίησης της Τράπεζας της Ελλάδος και επιστράτευσης των δημοσίων υπαλλήλων; Και όμως, έχει σχέση. Τα συνέδεσε ο μαέστρος σε τέτοιου είδους συνθέσεις διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Ι. Στουρνάρας. Ηταν, αναφέρει, τόσο αφελείς οι Βαρουφάκης και Γκαλμπρέιθ που εκβίαζαν τον Σόιμπλε ότι θα βγάλουν τη χώρα από την ευρωζώνη. Ωσάν να μη γνώριζαν ότι δύο φορές ο Σόιμπλε είχε προτείνει το ίδιο προσφέροντας μάλιστα και 50 δισ. ευρώ. Ηταν, λέει, δηλαδή σαν να τον «εκβίαζαν» ότι εάν δεν γίνει Grexit, τότε για να σε τιμωρήσουμε θα σου φέρουμε τη Μόνικα Μπελούτσι στο… κρεβάτι σου!
nnn
Εκτός του ότι αντιμετωπίζει με χιούμορ τα καμώματα των Βαρουφάκη και Γκαλμπρέιθ, ο κ. Στουρνάρας λέει όμως και κάτι άλλο. Οτι η Ευρώπη κινείται σε ρυθμούς Brexit, ότι το Λονδίνο υποφέρει από το κύμα φυγής και της υποτίμησης της στερλίνας, ότι η κατάσταση είναι χαώδης και άνοιξε μεγάλες πληγές. Υπάρχει ελπίδα εάν εκλεγεί η Τερέζα Μέι, αλλά η όλη ατμόσφαιρα είναι προβληματική. Ο Ματέο Ρέντσι πιέζει για ιταλική λύση στο πρόβλημα των τραπεζών, αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβεί γιατί θα αμφισβητηθεί η ύπαρξη της τραπεζικής ένωσης. Και στην περίπτωση αυτή θα χαθεί η «μπάλα». Αυτό που πρωτίστως χρειάζεται η Ευρώπη είναι ισχυρές ηγεσίες, ικανές να λάβουν αποφάσεις και να τηρούν τις συμφωνίες. Οσον αφορά τα δικά μας, ο κεντρικός τραπεζίτης λέει ότι όλα αυτά που ακούστηκαν και γράφτηκαν περί αφελληνισμού του τραπεζικού συστήματος δεν έχουν βάση. Και ότι αυτό που προέχει είναι η εξυγίανση των τραπεζών και η επιτάχυνση των στόχων που έχουν τεθεί για τα «κόκκινα» δάνεια. Να μειωθούν δηλαδή κατά 40% σε δύο χρόνια. Οταν διάφοροι του αναφέρουν ότι δεν λαμβάνει υπόψη τα ελληνικά συμφέροντα, απαντά με νόημα: «Ο κεντρικός τραπεζίτης οφείλει να βλέπει μπροστά».
Συνωστισμός στου Μεϊμαράκη


Ισως να πέρασε απαρατήρητο, αλλά το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερο πυκνώνουν οι επισκέψεις γαλάζιων βουλευτών στο γραφείο του Ευ. Μεϊμαράκη στη Βουλή. Προχθές μάλιστα υπήρξε συνωστισμός, τόσος που εντυπωσίασε και την Ντόρα Μπακογιάννη που έτυχε να περνά τυχαίως από εκεί: «Βαγγέλη, διαπιστώνω ότι έχεις μέγα πλήθος μαζί σου» του είπε χαμογελώντας και τον προσπέρασε. Αλλά τι λέει ο κ. Μεϊμαράκης σε αυτούς που τον επισκέπτονται; Διαμαρτύρεται ότι δεν τον λαμβάνει υπόψη η ηγεσία του κόμματος, ότι τον έχουν αποστρατεύσει, ότι δεν ζητούν τη γνώμη του και βεβαίως ότι αρνείται να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του κόμματος Κυρ. Μητσοτάκη αφού το επιτελείο του διαρρέει συνεχώς ότι «είναι τελειωμένος πολιτικά». Να είστε βέβαιοι ότι όλα αυτά που λέει ο κ. Μεϊμαράκης έφτασαν στα αφτιά του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος τι νομίζετε ότι είπε; Οτι δεν ασχολείται και, το σημαντικότερο, ότι δεν τα αξιολογεί «ως ιδιαίτερα σημαντικά».
nnn
Αλλά ο κ. Μητσοτάκης είχε τούτες τις ημέρες στραμμένη την προσοχή του στο τελευταίο ταξίδι που έχει προγραμματίσει για αυτή τη σεζόν, αυτό στο Ισραήλ. Παίρνει μαζί του, βλέπετε, για πρώτη φορά σε επίσημη επίσκεψη ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τη σύζυγό του Μαρέβα, η οποία θα τον συνοδεύει σε όλες τις συναντήσεις που θα έχει. Με τον πρόεδρο της χώρας, τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων, τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής. Και αυτό, όσο παράξενο κι αν ακούγεται, προκαλεί άγχος. Τόσο στον πρόεδρο της ΝΔ όσο και στη σύζυγό του. Αλλά, όπως μου είπαν, υπήρξε επαρκής προετοιμασία. Θα δείξει…
Η χαρμολύπη του Πεκίνου
Το ζεύγος Αλ. Τσίπρα και Περιστέρας (Μπέτυς) Μπαζιάνα επέστρεψε από την Κίνα με πολλά δώρα αλλά και με μια χαρμολύπη. Δώρα αξίας, όπως βάζα από κινεζική πορσελάνη, κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας (ακόμη στην Ελλάδα δεν ήρθαν), διάφορα άλλα κινεζικής κουλτούρας και ένα ποδήλατο. Τι απέγιναν όλα αυτά; Το ποδήλατο (που τον ενθουσίασε) πήγε κατευθείαν στο σπίτι στην Κυψέλη και υποσχέθηκε στα παιδιά του να τους το χαρίσει όταν μεγαλώσουν. Τα κινητά τηλέφωνα τα πήρε στο γραφείο του, γιατί θεωρήθηκαν προσωπικό δώρο και τα υπόλοιπα (βάζα κ.τ.λ.) τα άφησε στο Μαξίμου για να τα έχει εκεί και να τα βλέπει ο εκάστοτε πρωθυπουργός.
nnn
Οσον αφορά τη χαρμολύπη, σας πληροφορώ ότι έχει να κάνει με το φόρεμα-«πυρκαγιά» της συντρόφου του που τόσο πολύ σχολιάστηκε στο Διαδίκτυο. Στην αρχή γελούσε λέγοντας ότι ενώ έκανε τόσα στην Κίνα, στην Αθήνα ασχολούνταν με ένα φουστάνι. Η κυρία Μπαζιάνα όμως ήταν στενοχωρημένη με τις διαστάσεις που πήρε το θέμα. Το φόρεμα, έμαθα, το διάλεξε από την Αθήνα ζητώντας να είναι εξώπλατο, γιατί της είπαν ότι στο Πεκίνο θα συναντήσει ζέστη και υγρασία. Θα το φορούσε ειδικά σε επίσημη δεξίωση. Δεν προλάβαινε όμως να αλλάξει, δηλαδή να φορέσει άλλο φόρεμα στην υποδοχή στην πλατεία Τιενανμέν και άλλο στη δεξίωση. Ετσι έμεινε με αυτό. Ενα είναι το σίγουρο. Δεν πρόκειται να το ξαναφορέσει.
Ο γόνος, η αοιδός και το ριάλιτι


Θα σας περιγράψω τώρα μια ιστορία που δεν θα τη βρείτε πουθενά. Εχουμε και λέμε λοιπόν. Γόνος ζάπλουτης οικογένειας αγόρασε προσφάτως την αντιπροσώπευση των εσωρούχων της Victoria’s Secret στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη. Ο συγκεκριμένος τυγχάνει αυτό το διάστημα να συνδέεται με νεαρά αοιδό η οποία συμμετέχει στο μουσικό ριάλιτι X-Factor. Την ημέρα που ο διαγωνισμός έφτασε στο φόρτε του, ο εν λόγω γόνος έδωσε μάχη για να παραμείνει στο μουσικό ριάλιτι η «μαθήτρια» που ανήκε στην ομάδα της αοιδού. Τώρα το τι έκανε μπορείτε μόνοι σας να το φανταστείτε γιατί αλλιώς είναι πιθανόν να τεθεί ζήτημα αμφισβήτησης της ψηφοφορίας. Βεβαίως το κοινό αποδοκίμασε εν τέλει την επιλογή της νεαράς τραγουδίστριας. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι τι υπέστη ο γόνος μετά την «ήττα» της αοιδούς.
Το Ποτάμι και το Τζιμπουτί
Αν μη τι άλλο, ο Στ. Θεοδωράκης κατεβάζει κάτι ιδέες που ουδείς μπορεί να τον κατηγορήσει ότι δεν είναι πρωτότυπες. Να, πάρτε για παράδειγμα τη νέα του καμπάνια για τον εκλογικό νόμο και για την ψήφο των ομογενών, που ανακοινώνεται τη Δευτέρα.
nnn
Με τίτλο «τι μπορεί να κάνει ένας… Τούρκος, ένας…Τζιμπουτιανός, ένα Κύπριος και ένας Μεξικανός που δεν μπορεί να κάνει ένας Ελληνας» αναφέρει ότι ο Τούρκος μπορεί να κάνει χαμάμ στο κέντρο της πρωτεύουσας και να καπνίζει ναργιλέ, ο Τζιμπουτιανός να γίνει θερμαστής, ο Κύπριος να κάνει μπάνιο από τον Απρίλιο και να πηγαίνει στην Ευρώπη χωρίς βίζα και ο Μεξικανός να πιει κίτρινη τεκίλα ή να κάνει σιέστα σε εργάσιμη ημέρα.
nnn
Ολοι όμως αυτοί μπορούν να ψηφίζουν όταν ζουν στο εξωτερικό, σε αντίθεση με τον Ελληνα που δεν μπορεί.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ