Πού είναι η Αναστασία Σακελλαρίου, πρώην επικεφαλής του ΤΧΣ; Σας πληροφορώ ότι η Αναστασία τούτες τις ημέρες δραστηριοποιείται. Δεν είναι ότι είχε την Παρασκευή το απόγευμα συνάντηση με τον κεντρικό τραπεζίτη Ι. Στουρνάρα. Ούτε βεβαίως επειδή γιόρταζε τα γενέθλιά της (κλείνει τα 43) και είχε ένα σωρό ευχετήρια τηλεφωνήματα και συναντήσεις με σημαντικά στελέχη της προ Τσίπρα εποχής. Είναι ότι παρακολουθεί εναγωνίως όλα αυτά που γίνονται τούτες τις ημέρες στο ΤΧΣ και έχει απορίες. Για παράδειγμα, όπως μου μετεφέρθη, πώς κατήντησε έτσι αναξιόπιστο το ΤΧΣ (από τότε που έφυγε). Διερωτάται πώς διαφυλάσσεται σήμερα η ισορροπία ανάμεσα στους δανειστές και στο Ταμείο. Απορεί επίσης γιατί δεν υπάρχει σήμερα, όπως συνέβαινε επί των ημερών της, αυτή η σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους δανειστές και στις ελληνικές τράπεζες; Γιατί αφέθηκαν τα κόκκινα δάνεια να «φάνε» τη διοίκηση του Ταμείου; Εχει όμως και μια άλλη απορία; Πώς είναι δυνατόν στη short list για το ΤΧΣ να μην υπάρχει ούτε ένας Ελληνας παρά ένας Πολωνός, μια Γερμανο-ισπανίδα και κάμποσοι Ούγγροι;



Η μισή καρδιά του βρίσκεται στην Κίνα

Με αίσθημα βαθιάς ανακούφισης λόγω του αίσιου τέλους της «περιπέτειας» με τη σύμβαση της Cosco και του θεαματικού «αδειάσματος» που έγινε με την αναδίπλωση του υπουργού Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα θα επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος της Aegean για την Κίνα o πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου που τον συνοδεύουν. Είναι η πρώτη φορά, αν δεν κάνω λάθος, που η αριστερή κυβέρνηση ενοικιάζει αεροσκάφος της Πολιτικής Αεροπορίας για να χωρέσει τόσο πολλούς υπουργούς, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και άνδρες της ασφαλείας. Ολοι ήθελαν να πάνε στην Κίνα καθ’ ότι, όπως έλεγαν στη Βουλή, «η μισή καρδιά των αριστερών βρίσκεται εδώ και η άλλη μισή στην Κίνα». Φαντάζομαι και του ίδιου του Πρωθυπουργού που πάντοτε ήθελε μια επίσκεψη στην Κίνα και μάλιστα επίσημη, με περιηγήσεις στο Σινικό Τείχος και στην Απαγορευμένη Πόλη. Οτι μετά την Κίνα πάει στη Βαρσοβία για να μετάσχει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ως ο πρώτος αριστερός (το αριστερός είναι κατά δήλωσή του) πρωθυπουργός που μετέχει σε τέτοια διοργάνωση δεν έχει μάλλον την ίδια σημασία. Επιτρέψτε μου όμως να σημειώσω ορισμένες αισθητές απουσίες από την πρωθυπουργική συνοδεία και ορισμένες επίσης αισθητές παρουσίες. Πρώτα απ’ όλα απουσιάζει το δίδυμο Παππάς – Σπίρτζης και αντ’ αυτών μετέχει το άλλο δίδυμο ΜπαλτάςΡένα Δούρου, καθώς και η Σία Αναγνωστοπούλου αντί του Νίκου Φίλη.


Το Ιδρυμα Αντενάουερ στις Σέρρες

Το τριήμερο 1-3 Ιουλίου η πόλη των Σερρών φιλοξενεί ένα σεμινάριο επιμόρφωσης 30 νέων, ανδρών και γυναικών, ηλικίας ως 35 ετών, από την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης. Το σεμινάριο συνδιοργανώνουν το Ιδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ και το Ιδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής, με σκοπό να προσφέρουν την ευκαιρία σε φερέλπιδα μέλη της τοπικής κοινωνίας να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες για θέματα ελληνικής και ευρωπαϊκής πολιτικής, στρατηγικής και επικοινωνίας. Είναι η πρώτη φορά που το Ιδρυμα Αντενάουερ δραστηριοποιείται στις Σέρρες, γεγονός ιδιαίτερης σημασίας, καθώς αποτελεί τον επιστημονικό βραχίονα της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης της Γερμανίας (CDU). Κομβικό ρόλο στην υλοποίηση της Πολιτικής Ακαδημίας στις Σέρρες διαδραμάτισε ο βουλευτής του νομού και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Καραμανλή Κώστας Καραμανλής.

HeliosPlus