Τα όσα συνέβησαν γύρω από την κύρωση της σύμβασης με την Cosco από τη Βουλή είναι ένα ακόμα δείγμα έλλειψης σοβαρότητας και υπευθυνότητας από την κυβέρνηση. Είναι πέραν πάσης πολιτικής λογικής την παραμονή της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Πεκίνο, να προσπαθούν υπουργοί και στελέχη του Μαξίμου με αλχημείες στα μουλωχτά να αλλάξουν όρους μιας σύμβασης που έχει υπογραφεί μάλιστα με διθυραμβικούς τόνους.
Ούτε βέβαια συνιστούν υπεύθυνη πολιτική οι κλαυθμοί του αρμόδιου υπουργού ότι » η μάχη που δόθηκε με αδυσώπητους όρους κατέληξε σε έναν συμβιβασμό με επώδυνες λύσεις και μέτρα και μη συμβατά με τις διακηρύξεις μας «.Ένας υπουργός και μια κυβέρνηση που δεν πιστεύουν σε αυτά που υπογράφουν είναι προφανές ότι δεν μπορούν και να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους. Για αυτό και προσπαθούν με κολπάκια, όπως αυτά που έφεραν στη Βουλή, να την υπονομεύσουν.
Αυτό όμως είναι και το γενικότερο πρόβλημα αυτής της κυβέρνησης. Έχει αφενός δώσει τόσες λαϊκίστικες υποσχέσεις και αφετέρου τρέφει τόσες ιδεοληψίες που είναι αδύνατον να υλοποιήσει μια πολιτική που έχει ανάγκη η χώρα. Η απέχθεια σε κάθε τι ιδιωτικό, η εχθρότητα προς την επιχειρηματικότητα εγχώρια και ξένη είναι βαθιά ριζωμένες στο DNA του Σύριζα.
Ο μόνος δρόμος όμως για να συνέλθει η οικονομία και κατά συνέπεια η χώρα συνολικά είναι να υπάρξουν επενδύσεις. Από έλληνες, κινέζους, ευρωπαίους, οποιονδήποτε μπορεί και πιστεύει ότι η Ελλάδα και οι έλληνες έχουν παραγωγικές ικανότητες και μπορεί να τις αξιοποιήσει για το δικό του αλλά και για το δικό μας συμφέρον.
Με ιδεολογήματα και παρωχημένες κρατικιστικές αντιλήψεις ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας που τόσο έχουμε ανάγκη,δεν πρόκειται να έρθουν ποτέ. Όσο δεν αλλάζουν αυτές οι αντιλήψεις θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας σε μια κατάσταση στασιμοχρεοκοπίας περιμένοντας την εξ ύψους βοήθεια για να συντηρούμαστε. Μόνο που κι αυτή η βοήθεια, όπως αποδείχτηκε και από το νέο μνημόνιο δεν έρχεται δωρεάν, χωρίς δυσβάστακτους όρους…

ΤΟ ΒΗΜΑ