Εχει ταλέντο ο Πρωθυπουργός –πώς να το κάνουμε; –στα αστειάκια. Του αρέσει να πετά κανένα αστειάκι στους υπουργούς του και στους αρχηγούς κομμάτων όποτε συναντάται μαζί τους, στον κ. Γιούνκερ, ακόμη και στην κυρία Μέρκελ, μόλις βρει την ευκαιρία. Αστειάκια όμως σε Σύνοδο Κορυφής πρώτη φορά τόλμησε να πει αλλάζοντας και το βαρύ κλίμα που επικρατούσε στο αποχαιρετιστήριο δείπνο των ηγετών της ΕΕ προς τον Ντέιβιντ Κάμερον. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «Financial Times», η διάθεση στο δείπνο ελάφρυνε, με τον κ. Τσίπρα (τον τελευταίο πρωθυπουργό που προκάλεσε Σύνοδο Κορυφής με δημοψήφισμα) να λέει: «Τέτοιες ψηφοφορίες είναι δύσκολες. Υπάρχουν μόνο δύο πιθανότητες αποτελέσματος και πρέπει να είσαι προετοιμασμένος και για τα δύο. Γι’ αυτό και είμαι έκπληκτος από την κατάσταση στο Ηνωμένο Βασίλειο». Τότε το δωμάτιο, κατά την εφημερίδα, ξέσπασε σε γέλια. Εκτός αν ο κ. Τσίπρας ήθελε κάτι άλλο να πει και τα αγγλικά του δεν τον βοήθησαν, αφού οι ευρωπαίοι ηγέτες εξέλαβαν το πρωθυπουργικό αστείο είτε ως έναν σαρκασμό στην ικανότητα του κ. Κάμερον να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο του Brexit είτε ως έναν αυτοσαρκασμό του κ. Τσίπρα για το ελληνικό δημοψήφισμα. Αυτό το δημοψήφισμα που βγήκε «Οχι» και εν συνεχεία μετετράπη εν μιά νυκτί σε «Ναι». Οπως και να ‘χει το πράγμα, ο κ. Τσίπρας κατάφερε, έστω και με ανέκδοτο, για άλλη μία φορά να προκαλέσει… αίσθηση στην Ευρώπη!


Κυριάκος προς βουλευτές: Σεμνάαα, κύριοι

Κάτι τα βίντεο του Μιλτ. Βαρβιτσιώτη με πιτσιρίκες στις κοσμικές παραλίες τις Μυκόνου, κάτι κάποιες selfies με μαγιό και ακριβά σκουλαρίκια προβεβλημένης τομεάρχου του κόμματος, κάποιες πληροφορίες για νυχτοπερπατήματα βουλευτών και στελεχών στα μπουζούκια, σε κοσμικά events και σε δεξιώσεις, μαζί με το ξέσπασμα του Νικήτα Κακλαμάνη σε συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου της ΝΔ ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση, πως εκθέτουν το κόμμα και τους βουλευτές, έκαναν τον πρόεδρο της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη να… βγει από τα ρούχα του (από θυμό). Είπε ότι στο εξής για όποιον προκαλεί με τη συμπεριφορά του θα αναγκάζεται να παίρνει μέτρα (που θα φθάνουν ακόμη και σε καθαίρεση από κομματικά αξιώματα), τους ζήτησε να είναι σεμνοί (και ταπεινοί) καθότι η πατρίς βρίσκεται εν κινδύνω και είπε πως η ΝΔ προσπαθεί να χτίσει με κόπο το κομματικό προφίλ της πάνω στη σοβαρότητα και στην αξιοπιστία. Τα πρώτα δείγματα επιβολής κανόνων συμπεριφοράς από τον πρόεδρο της ΝΔ έπιασαν τόπο. Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο αλλά ο κ. Βαρβιτσιώτης, όπως μου είπαν,(ως πρώην υπουργός Ναυτιλίας) δεν ήταν γενικός εισηγητής της ΝΔ στο νομοσχέδιο για τον ΟΛΠ αλλά η Ολγα Κεφαλογιάννη. Οσον αφορά τον Χρ. Σταϊκούρα που εθεάθη σε κοσμική εκδήλωση για μουσικά βραβεία, η συμμετοχή του σ’ αυτήν ήταν απόλυτα δικαιολογημένη. Και τούτο γιατί συνοδευόταν από την κόρη του, τη σύζυγό του και πέντε παιδάκια από την εκλογική του περιφέρεια και απέφυγε όπως ο διάολος το λιβάνι να βρεθεί κοντά ή να φωτογραφηθεί με ημίγυμνες σελέμπριτις και τραγουδίστριες.
nnn
Πάντως ο κ. Βαρβιτσιώτης αντιμετώπισε όλα αυτά με χιούμορ και βεβαίως χωρίς… μετάνοια. Οταν τον πείραζαν αρκετοί βουλευτές της ΝΔ στη Βουλή για την εντυπωσιακή εμφάνισή του στη Μύκονο με τις πιτσιρίκες, έλεγε ότι το χειρότερο που του συνέβη δεν ήταν ότι προβλήθηκε το βίντεο αλλά ότι διαμαρτύρονται οι άλλες φίλες του για το ότι δεν φωτογραφήθηκε μαζί τους. Οχι θα κάτσει να σκάσει ο βουλευτής.
Ο Βαγγέλης και ο Κυριάκος

Ρώτησαν γαλάζιοι τον Ευ. Μεϊμαράκη αν μετά το «άνοιγμα» που του έκανε ο Κυρ. Μητσοτάκης σε τηλεοπτική εκπομπή για την πρότασή του στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας έχουν εξομαλυνθεί οι σχέσεις του με τον πρόεδρο της ΝΔ. Η απάντηση ήταν ένα ξερό «όχι». Τον ξαναρώτησαν αν ο ίδιος τηλεφώνησε στον πρόεδρο της ΝΔ και η απάντηση ήταν χειρότερη από την πρώτη. Ούτε του τηλεφώνησε ούτε πρόκειται να του τηλεφωνήσει… ποτέ, όπως είπε. Και βάλθηκε εν συνεχεία να εξηγήσει τους λόγους της άρνησής του: «Το επιτελείο του συνεχώς μου επιτίθεται, λέει ότι είμαι βαρίδι στο κόμμα, ότι δεν έχω πολιτικό εκτόπισμα, ότι έπρεπε ήδη να με είχαν διαγράψει και άλλα τέτοια…». Ολοι όσοι τον άκουσαν κατάλαβαν ότι τους χωρίζει αβυσσαλέα διαφορά.
Κουίζ:

Ποιο μικρό κόμμα της αντιπολίτευσης συμμετείχε στην ομερτά για τον κανονισμό της Βουλής (σε αυτόν όπου γίνεται το ρουσφέτι της αρκούδας) μόνο και μόνο επειδή έταξαν μια θεσούλα σε ένα από τα στελέχη του στη Βουλή; Ε, δεν είναι και δύσκολο να το βρείτε.


Ο Αντώνης Ρέμος και ο Καραμανλής

Είθισται οι τραγουδιστές προκειμένου να τους προσέξουν οι φαν τους να κάνουν καμιά φορά δηλώσεις πολιτικές υπέρ ή κατά του νυν πρωθυπουργού ή πρώην πρωθυπουργών. Είναι δυνατόν ο Αντώνης Ρέμος να μην ακολουθήσει αυτή τη «συνταγή»; Οταν βρέθηκε για να τραγουδήσει στην κεντρική πλατεία των Σερρών (γενέτειρας του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή) αιφνιδιάστηκε από τον πολύ κόσμο που είχε συγκεντρωθεί, πήρε το γνωστό του ύφος και ανέκραξε: «Αυτά συνέβαιναν μόνο επί Καραμανλή». Ε, οι Σερραίοι έβλεπαν επί σκηνής τον Ρέμο, άκουσαν και το όνομα «Καραμανλής», δεν ήθελαν και πολύ να ξεσπάσουν σε παρατεταμένο χειροκρότημα.

HeliosPlus