Εφθασε στα χέρια μου με e-mail, προσπάθησα ανεπιτυχώς να ελέγξω την εγκυρότητά του και τελικά διακινδυνεύω την αναδημοσίευση ως συμβολή αφύπνισης μετά το νέο μακελειό στο Ορλάντο της Φλόριδας στο όνομα του Μωάμεθ. Αλλωστε τα σχετικά κρούσματα προσπάθειας εξισλαμισμού των δυτικών κοινωνιών είναι όλο και συχνότερα και αυθαδέστερα και υπονομεύουν τη λογική του κοσμικού κράτους, αλλά σε βάρος του χριστιανισμού.
Πρόκειται για την ακόλουθη απάντηση που φέρεται ότι έδωσε ο δήμαρχος του Ντόρβαλ στο Μόντρεαλ του Καναδά, απορρίπτοντας το αίτημα των εκεί μουσουλμάνων μεταναστών να μη σερβίρεται χοιρινό στα σχολικά κυλικεία:
«Μουσουλμάνοι, πρέπει να καταλάβετε ότι χρειάζεται να προσαρμοστείτε στον Καναδά και το Κεμπέκ, στα έθιμα, στις παραδόσεις και στον τρόπο ζωής μας, επειδή εδώ επιλέξατε να μεταναστεύσετε. Να καταλάβετε ότι πρέπει να ενσωματωθείτε και να μάθετε να ζείτε στο Κεμπέκ. Να κατανοήσετε ότι εσείς πρέπει να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας, όχι οι Καναδοί που τόσο γενναιόδωρα σας υποδέχθηκαν.

Πρέπει να καταλάβετε ότι οι Καναδοί δεν είναι ούτε ρατσιστές ούτε ξενοφοβικοί. Εχουμε δεχθεί πολλούς μετανάστες πριν από εσάς τους μουσουλμάνους, ενώ για εσάς αυτό δεν ισχύει, δεδομένου ότι οι μουσουλμανικές χώρες δεν αποδέχονται μη μουσουλμάνους μετανάστες.

Ακριβώς όπως και τα άλλα έθνη, οι Καναδοί δεν είναι διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν την ταυτότητά τους ή την κουλτούρα τους. Θα πρέπει να καταλάβετε ότι στον Καναδά, με τις ιουδαιοχριστιανικές ρίζες του, τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, οι εκκλησίες και οι θρησκευτικές γιορτές πρέπει να παραμείνουν ως έχουν.

Ο Δήμος Ντόρβαλ είχε το δικαίωμα να αρνηθεί οποιεσδήποτε παραχωρήσεις προς Ισλάμ και σαρία. Για τους μουσουλμάνους που διαφωνούν με την εκκοσμίκευση και δεν αισθάνονται άνετα στον Καναδά, υπάρχουν 57 όμορφες μουσουλμανικές χώρες στο κόσμο, οι περισσότερες αραιοκατοικημένες και έτοιμες να σας υποδεχθούν με ανοιχτές αγκάλες, με όπλα, σύμφωνα με τον απάνθρωπο τρόπο της σαρία. Αν φύγατε από τη χώρα σας για τον Καναδά, και όχι για άλλες μουσουλμανικές χώρες, είναι επειδή έχετε σκεφτεί ότι η ζωή είναι καλύτερη εδώ από αλλού. Εμείς δεν θα σας αφήσουμε να σύρετε τον Καναδά στο επίπεδο των εν λόγω 57 χωρών.

Ρωτήστε τον εαυτό σας: γιατί είναι καλύτερα εδώ στον Καναδά, έστω και αν οι καντίνες έχουν χοιρινό στο μενού; Εάν ήρθατε στο Καναδά με την ιδέα ότι θα μας εκτοπίσετε και τελικά θα αναλάβετε τη χώρα, πρέπει να πακετάρετε τα πράγματά σας και να πάτε πίσω τώρα στη χώρα από όπου ήρθατε. Δεν έχουμε κανένα δωμάτιο εδώ για εσάς και την ιδεολογία σας».
Για το πώς η Γαλλία, σέρνοντας τον χορό της πολυπολιτισμικότητας, τείνει να καταστεί μουσουλμανική, σας παραπέμπω στο πολύκροτο βιβλίο «Υποταγή» του Μισέλ Ουελμπέκ, που κυκλοφορεί και στα ελληνικά. Ηδη το Λονδίνο εξέλεξε μουσουλμάνο δήμαρχο. Και στην Ελλάδα ομάδα αλβανών γονέων με μαθητές στο σχολικό συγκρότημα του Αγίου Παντελεήμονα ζήτησαν να μετατραπεί το σχολείο σε μειονοτικό και να μεταφερθούν σε άλλο τα παιδιά ελληνικής καταγωγής («Τα Νέα», 6.4.2016). Και έπεται συνέχεια.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ