Τελικά, η Άγκυρα και κύκλοι των Τιράνων, με επαναλαμβανόμενες απρόκλητες ανθελληνικές επιθέσεις, το μόνο που πετυχαίνουν είναι η τελική και επ’ άπειρον ματαίωση της ενταξιακής τους πορείας, στον κορμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το σχεδόν τετελεσμένο αυτό γεγονός ενός διαρκούς Turkexit και Albanexit προκύπτει από το δεδομένο αντιενταξιακό veto εναντίον των δύο χωρών από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις, ανεξαρτήτως κομματικών αποχρώσεων. Και μπράβο τους, που τελικώς σε κάτι ομοθύμως συμφωνούν!

Ο Ερντογκάν, ανοίγοντας τις πύλες της Αγίας Σοφίας, στους φανατισμένους και οπισθοδρομικούς ισλαμιστές-φονταμενταλιστές και μετατρέποντας, εν μια νυκτί, το αδιαφιλονίκητο σύμβολο του ελληνορθόδοξου-βυζαντινού πολιτισμού, σε … τζαμί, ή ορθότερα σε οπερετικό, ιλαροτραγικό τουρανικό υπερθέαμα και μουεζίνικο ακρόαμα, με τον τρόπο λοιπόν αυτόν, ο Νεοσουλτάνος με το κιτς πανάκριβο νεοπλουτικό ανάκτορο, που θα το λοιδωρούσε και ο Αβδούλ Χαμίτ, προκαλεί όχι μόνο την Ελλάδα και σχεδόν ολόκληρη τη Βαλκανική, αλλά και τη θρησκευτικώς ομόδοξη προς τις χώρες αυτές Ρωσία, που δεν αστειεύεται σε παρόμοιες προκλήσεις…

Η πρόκληση του Ερντογκάν φτάνει μέχρι τις εσχατιές αυτού του πλανήτη, με όλα τα δόγματα, αλλά και τις αιρέσεις του Χριστιανισμού, διότι σύμφωνα με την UNESCO, που ενέταξε αυτό τον ανεπανάληπτο βυζαντινό ναό στα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, η Ερντογκανική αντιχριστιανική και φονταμενταλιστική βαρβαρότητα ήδη έχει εξεγείρει ακόμη και τις πέτρες κατά της Άγκυρας. Ενδεικτικά αναφέρω ορισμένα δόγματα και Εκκλησίες της χριστιανικής πανσπερμίας, που παντοιοτρόπως καταδικάζουν αυτή την ιεροσυλία: Ορθοδοξία, Καθολικισμός, Προτεσταντισμός, Κόπτες, Αγγλικανική Εκκλησία, Λουθηρανισμός, Ανατολικές Καθολικές Εκκλησίες, Πρεσβυτεριανισμός, Πανελλήνιος Ευαγγελικός Σύνδεσμος, Κουακέροι, Μορμόνοι κ.α.

Παίζει λοιπόν εν ου παικτοίς ο Νεοσουλτάνος Ερντογκάν. Και ήδη, το εναρκτήριον λάκτισμα, εναντίον της φονταμενταλιστικής-αντιχριστιανικής ασεβείας του, το έχει δώσει η Ρωσία. Και μάλιστα, από κομμουνιστές (!) βουλευτές της ρωσικής Δούμας, που προκάλεσαν διακομματικό ψήφισμα, με αίτημα να επιστραφεί η Αγία Σοφία στον φυσικό της δικαιούχο: το Ελληνορθόδοξο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Πόλης.

Άντε λοιπόν να βρεις μετά άκρη με τους δικούς μας χαμαιλεοντίζοντες Συριζαϊκούς, μέχρι πρότινος «άθεους» και σήμερα ψηφοθήρες των ενθέων…

Άλλωστε, ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι διπλά εξοργισμένος με την ιερόσυλη ασέβεια του Ερντογκάν κατά της Χριστιανοσύνης, διότι στις 22 Σεπτεμβρίου 2015 εγκαινίασε στη Μόσχα μεγαλοπρεπές μουσουλμανικό τέμενος για τους ισλαμιστές της Ρωσίας. Και απ’ ό,τι φαίνεται ο Ερντογκάν θα πληρώσει ακριβά αυτή την αγνωμοσύνη του…

Υπενθυμίζεται επίσης ότι στο υπέρ της Αγίας Σοφίας ψήφισμα της Ρωσικής Δούμας δίνεται η υπόσχεση, ότι η Ρωσία θα χρηματοδοτήσει και θα επιστρατεύσει το καλύτερο επιστημονικό και καλλιτεχνικό δυναμικό της, για την περαιτέρω ανάδειξη των τοιχογραφιών και άλλων κειμηλίων του ναού.

Το όλο βεβαίως θέμα της Ερντογκανικής ιεροσυλίας έχει και την κωμική του παράμετρο. Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην τυχοδιωκτική του προσπάθεια να αφελληνίσει, να αποβυζαντινοποιήσει και να… τουρκοποιήσει την Αγία Σοφία υποχρέωσε στις 22.5.2010 το υποθηκοφυλακείο της Κωνσταντινούπολης να εκδώσει πλαστούς τίτλους ιδιοκτησίας του ναού με φερόμενον ως ιδιοκτήτη τον Φετίχ Μεχμέτ (Μωάμεθ Β’ τον Πορθητή)!

Ο γελοίος αυτός ισχυρισμός καταπίπτει, όχι μόνον λόγω της πλαστότητας των τίτλων ιδιοκτησίας, αλλά και γιατί το Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει αποφανθεί, ότι «η κατοχή αλλοτρίων αγαθών δεν συνιστά ιδιοκτησία». Άρα ο εισβολέας και καταστροφέας Πορθητής μπήκε το 1453 στην Πόλη, ως στυγνός εγκληματίας λεηλάτης, αλλά και μισαλλόδοξος, μετατρέποντας το διαμάντι αυτό της Βασιλεύουσας σε ένα καταληστευμένο χώρο λατρείας εξωτικών και αδίστακτων εισβολέων. Η μετατροπή της Αγιά Σοφιάς από τζαμί σε μουσείο, έγινε το 1935 από τον Κεμάλ Ατατούρκ… Και αυτό πιστώνεται στα υπέρ του νεωτεριστή Κεμάλ.

Και κλείνω με λίγα λόγια, για το άλλο κρούσμα αλβανικής ανθελληνικής παράνοιας. Ο φημιζόμενος ως… νεωτεριστής πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, παριστάμενος στο συνέδριο του νεοπαγούς κόμματος των Τσάμηδων Αλβανίας χαιρέτησε τους συνέδρους τονίζοντας, ότι «υφίσταται πρόβλημα Τσάμηδων της Ελλάδας». Σε αντίθεση προς τις τουρκικές προκλήσεις όπου το ελληνικό ΥΠΕΞ επιδεικνύει μάλλον τη μειοδοτική «άψογον στάσιν» του ταπεινωτικού ελληνοτουρκικού πολέμου (1897), το ίδιο αυτό υπουργείο εξέδωσε μια αρκετά αποστομωτική ανακοίνωση, στην οποία καυτηριάζει τη διατάραξη των σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας και επιπλέον θυμίζει προς τη μικρονοϊκή πολιτική ηγεσία των Τσάμηδων, γιατί όχι και τον ίδιο τον Αλβανό πρωθυπουργό ότι:

· Οι Τσάμηδες του 1941-1944 συνεργάστηκαν με τους Ιταλούς φασίστες και τους Γερμανούς ναζί πραγματοποιώντας βιαιοπραγίες, καταστροφές περιουσιών αλλά και φόνους εις βάρος Ελλήνων της Ηπείρου.

· Με τον τερματισμό της ιταλογερμανικής εισβολής εγκατέλειψαν περιφρονημένοι την Ελλάδα ακολουθώντας αυτοβούλως τους εισβολείς.

Οι πράξεις αυτές των Τσάμηδων εντάσσονται στα εγκλήματα πολέμου. Και από την άποψη αυτή, τα μικτά τμήματα ΕΔΕΣ-ΕΛΑΣ, που κατεδίωξαν τους Τσάμηδες, αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της πατρίδας από τον φασισμό-ναζισμό.