Οι εξελίξεις στο θεατρικό τοπίο, όχι για το καλοκαίρι, που μπήκε πια σε μια τάξη, αλλά για την προσεχή σεζόν έχουν πάρει τη μορφή… ντόμινο (φωτογραφία).
nnn
Οι δουλειές κλείνουν και ξε-κλείνουν με απίστευτη ταχύτητα: ένα κυνήγι αιθουσών, επιχειρηματιών, καλλιτεχνών, με τα δύσκολα οικονομικά να έχουν πάρει τον ρόλο του πρωταγωνιστή, ξετυλίγεται μπροστά μας.
nnn
Ενα μπλεγμένο κουβάρι έχει γίνει ο χώρος λόγω της κρίσης που δεν λέει να τελειώσει.
nnn
Και τους παίρνει όλους η μπάλα.
nnn
Κατ’ αρχάς η χρονιά που πέρασε άφησε τρύπες στα ταμεία, οπότε ο λογαριασμός είναι όλο και πιο δύσκολος. Χώροι αλλάζουν χέρια, άλλοι ενοικιάζονται και άλλοι κινδυνεύουν να μείνουν κλειστοί. Δουλειές χαλάνε, συμφωνίες ανατρέπονται.
nnn
Ντόμινο, λοιπόν.
nnn
Παράδειγμα ο Αιμίλιος Χειλάκης που είχε εγκατασταθεί στο θέατρο Κιβωτός, όπου και σκόπευε να περάσει και τον χειμώνα 2016-2017.
nnn
Βρέθηκε, χωρίς να φταίει, εκτός –μάλλον αντικαταστάθηκε από τον Νίκο Μουτσινά και τις κωμωδίες του, οπότε άρχισε να αναζητεί στέγη. Κατέληξε στο θέατρο Τζένη Καρέζη, όπου είχε «κλείσει» στην αρχή της σεζόν ο Στέλιος Μάινας για την «Τίρζα». Νωρίτερα συζητούσε με τη σκηνή τού Δημήτρης Χορν.
nnn
Οι ημερομηνίες δεν έδεναν μεταξύ τους και έτσι η παράσταση της «Τίρζας» αναβλήθηκε –ή μάλλον ακυρώθηκε (άκυρη και η audition που είχαν αναγγείλει).
nnn
Ειρήσθω εν παρόδω, στο Χορν της οδού Αμερικής, όπου δεν θα παίξει του χρόνου ο Σταμάτης Φασουλής, θα σκηνοθετήσει στο δεύτερο μισό της σεζόν ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: πρόκειται για το έργο «Αύγουστος» που είδαμε στη μεγάλη οθόνη από τον σκηνοθέτη Τζον Γουέλς, με τη Μέριλ Στριπ και την Τζούλια Ρόμπερτς στους ρόλους μάνας και κόρης. Στην ελληνική εκδοχή πρωταγωνιστεί η Θέμις Μπαζάκα.
nnn
Ο Φασουλής τώρα θα σκηνοθετήσει τη «Νίκη» του Χρήστου Χωμενίδη, όχι στο Παλλάς, όπως είχε ανακοινωθεί, αλλά στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, με τη Φιλαρέτη Κομνηνού. Μετά θα σκηνοθετήσει την Ελένη Ράντου –με την Ελένη Ουζουνίδου –στο Διάνα στο θεατρικό «Hold your breath», όπου οι δύο ηθοποιοί θα ερμηνεύσουν δύο αδελφές σε ένα δύσκολο ταξίδι στον κόσμο.
nnn
Για την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου (5/6, στις 19.00): εξαιρετικό ενδιαφέρον φαίνεται πως έχει η ρωσική παράσταση για παιδιά ως 10-11 ετών με τον τίτλο «Κashtanka» στο Εθνικό Θέατρο, στην Κεντρική Σκηνή –είναι βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Αντον Τσέχοφ. Τα παιδιά θα έχουν αυτόματη μετάφραση με ακουστικά στα αφτιά τους. Εμπειρία…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ