Τα στελέχη των τραπεζών περνούν τούτες τις ημέρες από μεγάλες κρησάρες. Οι αξιολογητές της Spencer & Stuart κλείνουν ραντεβού ανά τράπεζα και αξιολογούν τα πρόσωπα των διοικήσεων ένα προς ένα. Οπως μαθαίνω, πέρασαν ήδη από τη Eurobank και την Alpha Bank και τώρα οδεύουν προς την Εθνική Τράπεζα. Τελευταία θα αξιολογηθούν τα στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς. Πληροφορούμαι επίσης ότι οι αξιολογητές είναι αρκούντως αυστηροί, τεχνικά καταρτισμένοι, γνωρίζουν τα της ελληνικής αγοράς και οι ερωτήσεις που απευθύνουν είναι δύσκολες και επί της ουσίας. Να σκεφτείτε ότι η αξιολόγηση για κάθε στέλεχος διαρκεί περίπου μία ώρα. Στα μέσα Ιουνίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και στο τέλος του ίδιου μήνα θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα.
nnn
Σύμφωνα με εκτιμήσεις προσώπων που γνωρίζουν πολύ καλά τη διαδικασία στο τέλος Ιουνίου θα οδηγηθούμε σε σημαντικές αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών. Δεν αποκλείονται ακόμη και μετακινήσεις στελεχών από τράπεζα σε τράπεζα. Πηγές μου αναφέρουν ότι τις σημαντικότερες αλλαγές θα τις δούμε στον Ομιλο της Εθνικής Τράπεζας.


Ο καναπές στο Μαξίμου

Ηταν η πρώτη φορά που ο Γιάννης Μπουτάρης επισκεπτόταν το Μέγαρο Μαξίμου και το γραφείο του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και ιδού τι του έκανε εντύπωση, όπως ο ίδιος αφηγείται: «Ο κ. Τσίπρας ήταν ευδιάθετος, χαρούμενος, αφού έκλεισε την αξιολόγηση. Με κέρασε καφέ με νερό, ο ίδιος δεν ήπιε τίποτα. Ηταν μαζί με κάτι συμβούλους, νομίζω τον κ. Παυλόπουλο και κάποια στιγμή μπήκε στο γραφείο και ο Φλαμπουράρης. Οχι, ο Καρανίκας δεν ήταν εκεί. Το γραφείο του κ. Τσίπρα είναι ευρύχωρο, μεγάλο, γεμάτο πίνακες και έναν μεγάλο καναπέ. Μάλλον κάνει για… ξάπλες. Εχω και εγώ έναν καναπέ στο γραφείο μου, στο Δημαρχείο και το μεσημεράκι παίρνω μια κουβέρτα και αρχίζω τις ξάπλες. Επικράτησε καλή ατμόσφαιρα. Κάποια στιγμή του ζήτησα να εξαιρέσει την προβλήτα του λιμανιού. Μου υποσχέθηκε ότι «το βλέπω θετικά». Τότε γύρισα και του είπα: «Εγώ δεν σε ψηφίζω, ούτε θα σε ψηφίσω, αλλά θέλω να έχω καλές σχέσεις με την κυβέρνηση λόγω της ιδιότητάς μου, του δημάρχου». Θυμήθηκε αμέσως αυτό που του είπα στην προεκλογική περίοδο στη Θεσσαλονίκη, «σου εύχομαι να κερδίσεις τις εκλογές με μία μόνον ψήφο». «Με μία μόνον γιατί;» με ρώτησε και του απάντησα ότι «εάν δεν κερδίσεις τις εκλογές θα καεί όλη η Ελλάδα»…».


Και οι κόρες των υπουργών έχουν ψυχή

Φαντάσου τώρα να είσαι μαθήτρια Δημοτικού 9 ετών και να είσαι κόρη του υπουργού Παιδείας. Τι άραγε μπορείς να ζητήσεις από τον πατέρα σου για τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του σχολείου σου; Αιτήματα (για να χρησιμοποιήσω κομψή έκφραση, αφού είμαι βέβαιος ότι σε τέτοια αθώα ηλικία τα ρουσφέτια είναι ακόμα άγνωστη λέξη)! Οπως αποκαλύπτει σε συνέντευξή του σε περιοδικό life style ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, η εννιάχρονη κόρη του Μαριάννα, μαθήτρια στο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου, του απηύθυνε από την πρώτη ημέρα «αίτημα» να έρθουν στο σχολείο της διαδραστικοί πίνακες. Αλλά ο κ. Φίλης μπορεί να δίνει συνεντεύξεις σε life style περιοδικά και να απαντά σε χαριτωμένες ερωτήσεις για τη δίαιτά του, για τους κομψούς αριστερούς και για την οικογένειά του, με την κόρη του είναι αυστηρός. Της απέρριψε το αίτημα: «Οι πίνακες θα πάνε και στα άλλα σχολεία, ούτε νωρίτερα ούτε αργότερα» της είπε. Η Μαριάννα επανήλθε ζητώντας κάτι ντουλαπάκια να βάζουν τα πράγματά τους οι μαθητές. Ο κ. Φίλης δεν διακρίνει συγγένειες και τέτοια και της απέρριψε και αυτό το αίτημα. Αλλά αιτιολόγησε την απόρριψη: «Υπάρχουν πιο σοβαρές ανάγκες, διπλά τζάμια για το κρύο και άλλα».


Ο Γιώργος και το μουστάκι του

Παρουσιάστηκε στην αρχή σαν είδηση και έκανε τον γύρο του Διαδικτύου. Ο Γιώργος Παπανδρέου (φωτογραφία) ξύρισε το μουστάκι του. Υπήρξαν μάλιστα και φωτογραφίες που μαρτυρούσαν κάτι τέτοιο, αλλά και αναλύσεις για τον λόγο που ο πρώην πρωθυπουργός ξαφνικά θέλησε να στερηθεί του μυστακίου. Ειπώθηκε ότι το έκοψε για να κάνει μια καινούργια αρχή, άλλοι είπαν ότι πιθανόν να του το επέβαλε η νέα γνωριμία του, η Ολλανδέζα (κωπηλάτρια) και άλλοι επειδή απλώς το βαρέθηκε. Τίποτα απ’ αυτά δεν συνέβη. Ηταν οφθαλμαπάτη! Απλώς ο κ. Παπανδρέου κουρεύτηκε και είπε να αραιώσει λιγάκι το μουστάκι του. Αλλά δεν είναι του παρόντος οι τρίχες του Παπανδρέου. Εκείνο που έμαθα είναι ότι στην Πάτρα που μίλησε, αφού εξαπέλυσε (πάλι) σφοδρή επίθεση εναντίον του Κ. Καραμανλή, δεν χαρίστηκε και στον Αλ. Τσίπρα, για τους φόρους που επιβάλλει, ενώ έκανε και αποκαλύψεις. Είπε ότι όταν ήταν πρωθυπουργός, για να αποφύγει την υπερφορολογία και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς και τους είπε να συναινέσουν να εισαχθεί 20% φορολογία σε όλα τα εισοδήματα (φυσικών και νομικών προσώπων), αλλά όλοι απέρριψαν αυτή την πρόταση.


Η φανέλα με το Νο 24

Μία φανέλα της Φέγενορντ πήρε δώρο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος που επισκέφθηκε την πρεσβεία της Ολλανδίας. Γεννημένος το 1960 στο Ρότερνταμ και φίλαθλος (οπαδός του ΠΑΟΚ), ο κ. Τσακαλώτος κατενθουσιάστηκε. Κυρίως όταν πρόσεξε ότι η φανέλα είχε το νούμερο 24 (παραπέμπει στο Eurogroup) και έφερε το όνομά του.

HeliosPlus