Ηταν οργισμένος ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης (φωτογραφία) επειδή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έβαλε από την πίσω πόρτα τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε με την ευκαιρία της Ανθρωπιστικής Συνόδου στην Κωνσταντινούπολη. Και η οργή του κύπριου Προέδρου ήταν επειδή ο κ. Ερντογάν επιδίωξε με ύπουλο τρόπο να πετύχει κάποια αναγνώριση του ψευδοκράτους. Ετσι όχι μόνο δεν παρέστη στο δείπνο («να έχετε ένα ωραίο δείπνο, εγώ δεν θα παραστώ» ήταν η απάντησή του όταν τον πληροφόρησαν τι επρόκειτο να συμβεί), αλλά ακύρωσε και την προγραμματισμένη για την Παρασκευή συνάντησή του με τον κατοχικό ηγέτη στη Λευκωσία. Ακόμη, αναχώρησε εσπευσμένως από την Κωνσταντινούπολη. Είχε προγραμματίσει να φύγει την Τετάρτη, τελικώς αναχώρησε την Τρίτη. Στο δείπνο αυτό παρακάθησε ο Αλ. Τσίπρας, αλλά όπως μου είπαν διατήρησε κάποια απόσταση από τον κ. Ακιντζί. Αυτό έλειπε να μη διατηρήσει… Η Λευκωσία πάντως απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.


Ο υπουργός «νίπτω τας χείρας μου»

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία πετάει το μπαλάκι στη Δικαιοσύνη για το γεγονός ότι η δίκη της Χρυσής Αυγής (που ξεκινά πάλι σήμερα Τετάρτη, ύστερα από πολύμηνη διακοπή λόγω της αποχής των δικηγόρων) θα διεξάγεται πλάι σε σχολεία όπου διενεργούνται πανελλαδικές εξετάσεις. Το πότε, λέει, θα γίνονται οι συνεδριάσεις εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης. Μήπως όμως, ερωτώ εγώ ως αφελής, η κατασκευή δικαστικών αιθουσών αφορά και την ηγεσία της; Ο υπουργός «νίπτω τας χείρας μου» θα έπρεπε να είναι πιο προνοητικός, ώστε η δίκη να μη σέρνεται και κανείς να μην τη θέλει…


Ο αδελφός του Στουρνάρα, Αργύρης

Η Τράπεζα της Ελλάδος προκήρυξε προσφάτως διαγωνισμό για την πρόσληψη 40 οικονομολόγων. Παρά το γεγονός ότι ο διαγωνισμός έγινε με κριτήρια ΑΣΕΠ, υπουργοί, βουλευτές (βεβαίως και του ΣΥΡΙΖΑ), δήμαρχοι, μητροπολίτες, διοικητές οργανισμών και μεγαλοδημοσιογράφοι άρχισαν τα τηλέφωνα προς τον Γιάννη Στουρνάρα. Μπορεί οι του ΣΥΡΙΖΑ να έβριζαν τον κεντρικό τραπεζίτη, αλλά στις προσλήψεις δεν ξέχασαν το θεσμικό σπορ του ρουσφετιού και τηλεφωνούσαν στον κ. Στουρνάρα… αποθεώνοντάς τον για τη συμβολή του στη σταθερότητα της Οικονομίας. Οπως μου έλεγε στενός συνεργάτης του, εάν κάποια στιγμή ο κ. Στουρνάρας ανοίξει το στόμα του και αποκαλύψει ποιοι τον πήραν τηλέφωνο ή έκαναν παρέμβαση για πρόσληψη δικών τους παιδιών, τότε θα σημειωθεί μεγάλος σεισμός: «Δεν φαντάζεστε πόσοι και ποιοι» μου είπε συγκεκριμένα. Εκείνο που ξέρω είναι ότι σε ένα από τα τηλεφωνήματα που έγινε από υπουργό ήταν τόση η πίεση που ασκούσε στον κεντρικό τραπεζίτη, που ο κ. Στουρνάρας αναγκάστηκε να του αποκαλύψει και τούτο: «Οταν ήμουν απλό μέλος του ΔΣ της ΤτΕ είχε προκηρυχθεί διαγωνισμός για την πρόσληψη οδοντιάτρων, στο ασφαλιστικό ταμείο της Τραπέζης. Ο αδελφός μου ο Αργύρης είναι οδοντίατρος και του απαγόρευσα να πάρει μέρος στον διαγωνισμό για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο…».


Ο καλός πραματευτής κ. Μάρδας

Προτού σας αποκαλύψω τι πραμάτεια πούλησε αυτή τη φορά ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ. Μάρδας, σας ενημερώνω ότι απέρριψε αμοιβή 15.000 δολαρίων (εξτρά τα αεροπορικά εισιτήρια και η διαμονή) για να μιλήσει για μία ώρα σε πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας. Με ποιο θέμα; Μα το «θερινό Νταβός». Βλέπετε έξω το «θερινό Νταβός» πάει μια χαρά. Ο δαιμόνιος υπουργός είχε όμως μια άλλη ιδέα. Ανακάλυψε (ή του είπαν, δεν έχει και τόσο σημασία) ότι η μαστίχα Χίου δεν είχε τόση πέραση στην…Κορέα. Και τι έκανε νομίζετε; Προσκάλεσε σε γεύμα στο υπουργείο Εξωτερικών μέλη του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σεούλ με μενού τη… μαστίχα. Τους τάισε και τους πότισε προϊόντα που περιείχαν μαστίχα Χίου και όλα τα φαγητά ήταν πασπαλισμένα με τη μαστίχα. Και ωσάν να μην έφθανε αυτό, πετάχτηκε σε Mastiha Shop στην Πανεπιστημίου και γέμισε ένα τεράστιο κουτί με προϊόντα μαστίχας (ακόμη και καλλυντικά) και τα πρόσφερε στους Κορεάτες. Πρόσεξα πάντως ότι οι Κορεάτες έφευγαν από το υπουργείο Εξωτερικών μασουλώντας… τσίχλα.


Αμαρτίαι γονέων

Τι σου είναι αυτοί οι πολιτικοί. Δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, αν και ανήκουν στο ίδιο κόμμα, θέλουν και συναίνεση. Δύο πολιτικοί επένδυσαν στα παιδιά τους και δημιούργησαν ένα σικ μπιστρό στον πεζόδρομο της Βαλαωρίτου και ενώ το μαγαζί πήγαινε πολύ καλά (όλος ο καλός πολιτικός κόσμος συγκεντρωνόταν εκεί), δεν τα βρήκαν μεταξύ τους και χώρισαν. Οι δύο γαλάζιοι (πρώην βουλευτές) Μιχ. Παπαδόπουλος και Ζέττα Μακρή προσέφεραν τη στήριξή τους στα παιδιά τους Γιώργο Παπαδόπουλο και Κωνσταντίνο Θεοφίλου Μακρή και δημιούργησαν το V-4 στο κέντρο της Αθήνας. Ακόμη και τα γενέθλια του Αντ. Σαμαρά έγιναν εκεί. Ξαφνικά διαφώνησαν οι γονείς και ο… «γαλάζιος συνεταιρισμός» χάθηκε. Και τούτο παρά το γεγονός ότι τα παιδιά τους εξακολουθούν να παραμένουν φίλοι. Η Ζέττα Μακρή πούλησε το μερίδιό της στον επιχειρηματία Λεωνίδα Παναγάκο, ο δε γιος της άρχισε ήδη να εργάζεται σε ιδιωτική εταιρεία με την ιδιότητα του χημικού μηχανικού, την οποία και σπούδασε. Μαθαίνω ότι είναι ενδεχόμενο να πάει και στο εξωτερικό…

Εχασε την χρυσή κληρονόμο, stop

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα για τα σύννεφα στο γάμο της Αθηνάς Ωνάση. Οπως αναφέρει η γερμανική ιστοσελίδα bunte.de, η χρυσή κληρονόμος της δυναστείας Ωνάση έπιασε τον άντρα της επ’ αυτοφώρω με άλλη γυναίκα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το περιστατικό συνέβη στις αρχές Μαΐου, με την 32χρονη Αθηνά να πιάνει στα πράσα τον Ντόντα με Ισπανίδα γυναίκα. Η Αθηνά δεν φορά εδώ και αρκετό το δαχτυλίδι του γάμου της και βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάθλιψης, ενώ είναι και εμφανώς αδυνατισμένη. Το πρόβλημα για την Ελλάδα είναι ότι όπως μεταδίδεται από το περιβάλλον της Αθηνάς Ωνάση η χρυσή κληρονόμος -εξαιτίας του χωρισμού- είναι πολύ πιθανό να αναβάλει τα σχέδιά της για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όπου θα εμφανιζόταν με τα χρώματα της Ελλάδας. Τι ακριβώς συμβαίνει; Αλλος ένας προικοθήρας στην οικογένεια Ωνάση; Αλλά εάν όντως τον έπιασε στα πράσα με άλλη γυναίκα γιατί ο Ντόντα επιμένει στην επανασύνδεση; «Είναι μια θύελλα, αλλά ποτέ δεν θα σταματήσω να πολεμώ για την αγάπη μου. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά θα παλέψω μέχρι τέλους», δήλωσε ο σύζυγος της Αθηνάς Ωνάση.

Ποιος έβρεξε την Φώφη

Ισως να μην το προσέξατε αλλά κατά τη θυελλώδη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο η Φώφη Γεννηματά εμφανίστηκε στη Βουλή το μεσημέρι με άλλα ρούχα και το απόγευμα με άλλα. Τι είχε συμβεί; Δράστης της αλλαγής των ρούχων της Φώφης ήταν ο Κ. Σκανδαλίδης! Περνώντας από δίπλα από το έδρανό της, έτσι εκδηλωτικός που είναι, παρέσυρε και έριξε πάνω της ένα ποτήρι γεμάτο με νερό: Ακολούθησαν γέλια και το γνωστό καθησυχαστικό «γούρι- γούρι, αλλά κάποιοι πιο δεικτικοί είπαν »«Μούσκεμα τα κάνατε». Τελικά η Φώφη που μάλλον δεν πιστεύει στα γούρια βγήκε από την αίθουσα και πήγε να αλλάξει ρούχα.

Μάθημα περί χρέους στο πόδι

Οταν ο Κυρ. Μητσοτάκης συνάντησε στο διάδρομο της Βουλής τον Ευ. Βενιζέλο, δεν περιορίστηκε σε έναν απλό χαιρετισμό. Ο κ. Βενιζέλος είχε όρεξη για ανάλυση και έκανε στα τσάκα- τσάκα και ένα μάθημα περί χρέους και περί οικονομίας στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Παρόντες στο μάθημα ήταν αρκετοί γαλάζιοι βουλευτές, ήτοι Γ. Κουμουτσάκος, Ι. Τραγάκης, Δημ. Σταμάτης (όταν ρωτήθηκε τι έλεγε ο κ. Βενιζέλος απάντησε «πού να θυμάμαι;») και ο κ. Αυγενάκης που μόλις διακρίνεται στη φωτογραφία.

HeliosPlus