Ο Κορεάτης Γεν. Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, συχνά εκτρέπεται, (με ελάχιστες ηθικές κυρώσεις) σε αντιθεσμικούς συμβιβασμούς ή και παραβιάσεις της πολιτικής δεοντολογίας του Οργανισμού, δηλαδή πράξεις και παραλείψεις, που μας παραπέμπουν στο πολλαπλώς μειοδοτικό «νίπτω τας χείρας μου» του Ποντίου Πιλάτου.

Η παρομοίωσή μου αυτή δεν είναι υπερβολή… Απεναντίας, θυμίζει τον μαρτυρικό θάνατο της Σταύρωσης. Και από την άποψη αυτή, ο ΟΗΕ, ως σπόνσορας του «Ανθρωπιστικού Συνεδρίου», διάλεξε τον χειρότερο τόπο της Οικουμένης, την Τουρκία, όπου σταυρώνονται καθημερινά τα ανθρώπινα δικαιώματα Τούρκων, αλλοεθνών και αλλόθρησκων, για τη διεξαγωγή του «Συνεδρίου».

Και το χείριστο: Ο ημέτερος Αλέξης Τσίπρας ήδη έχει φθάσει στην γείτονα με ειδική πτήση, από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, για να … συνδράμει τον «χασάπη» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που ενδιαιτάται στο πανάκριβο κιτς «παλάτι» του θλιβερού… νεοοθωμανισμού του.

Θα μπορούσε ο αθεόφοβος να στείλει, ως σοβαρός πρωθυπουργός, έναν εκπρόσωπό του, είτε από το ιδιαίτερο γραφείο του, με τους διάφορους μπάρμαν ή, επιτέλους τον … κολλητό νεορεμπέτη «μετακλητό» σύμβουλο και αδελφό της κυρίας Σίας Αναγνωστοπούλου τον «Γιάννη» του νυκτερινού πάλκου. Έτσι, θα επιβεβαιωνόταν το ότι Έλληνες και Τούρκοι νυκτόβιοι «τη βρίσκουν» στα ξενυχτάδικα. Και ας γίνουν στάχτη τα ανθρώπινα δικαιώματα…

Δεν περιμένουμε καμιά ανατρεπτική… «ριζοσπαστική» παρέμβαση του Αλέξη, στο Συνέδριο αυτό, μια και ως επίδοξος (κατά τις δηλώσεις του) πρωθυπουργός 8ετίας (και βάλε) μας εκπλήσσει, με τις, με κινηματογραφική ταχύτητα χαμαιλεοντικές μεταλλάξεις του. Αλλά ας προσέχει το (κατά δήλωσιν) «Αριστερό Αγόρι», (σύμφωνα με την προσωνυμία του συναδέλφου Γιώργου Παπαχρήστου), ποιόν εναγκαλίζεται και με ποιον σταυροφιλιέται. Γιατί ήδη τον Ερντογάν τον σέβονται πλέον μόνον οι σφήκες!

Προσωπικά δεν είχα καμία διάθεση ν’ ασχοληθώ με τα κατ’ εξακολούθησιν ψεύδη και τις ομολογημένες αυταπάτες του πρωθυπουργού. Έχουν καταντήσει το εθνικό έδεσμα των πικρών για τη φτωχολογιά, χρόνων, των τραγικών δεκαετιών ’40 και ’50, δηλαδή η νερόβραστη και με σταγόνες τσαγκού ελαιολάδου φασουλάδα!

Όμως το «αγόρι» πάντα λακτίζει προς κέντρα, ή, κατά τους ποιμένες, ξύνεται στη γκλίτσα, ή την κρητική «κατσούνα».Με άλλα λόγια προκαλεί απροκλήτως.

Και από την άποψη αυτή θα ήταν μέγα ατόπημα, εάν δεν έκλεινα και το σημερινό μου σημείωμα με τις προχτεσινές επιδόσεις του Αλέξη στην Ολομέλεια της Βουλής. Εκεί όπου με 153 ψήφους οι ορκισμένοι ραβδούχοι, σωματοφύλακες της ανεπανάληπτης ψευδοαριστεροακροδεξιάς δυάδας ΠΑΝΑΛΕΞΗ κόντεψαν να πάθουν εξάρθρωση στις παλάμες τους, από τα υποχρεωτικά χειροκροτήματα ενός πρωθυπουργικού παραληρήματος που μίλησε με δεκάδες παραχαραγμένων στοιχείων για το … παρελθόν των αντιπάλων του. Και τσιμουδιά για την κατακρεούργηση αμέτρητων δικαιωμάτων και για Συριζανελικές πράξεις εθνικής, προδοτικής μειοδοσίας που εν τάχει συνοψίζονται: Στην υποθήκευση των δημοσιονομικών της χώρας μας έως το 2115. Δηλαδή επιστροφή στην ταπεινωτική πτώχευση του 1893, που τα επίχειρά της η Ελλάδα τα πλήρωνε μέχρι και το 1993.

Υ.Γ.1.: Στο ιδιότυπο αυτό … «Ανθρωπιστικό Συνέδριο» της Τουρκίας εκλήθη και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Πολιτικοί κύκλοι της αδελφής Κύπρου καυτηρίασαν τη συμμετοχή του στην εκδήλωση αυτή. Εκτός εάν προκύψουν θετικές για τον ελληνισμό εκπλήξεις, τόσο από τη συμμετοχή του Αναστασιάδη, όσο και του Τσίπρα. Ίδωμεν….

Υ.Γ.2.: Την επομένη του παραπλανητικού, παραπειστικού και νόθου «δημοψηφίσματος» των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για τα Μνημόνια διαγράφτηκαν διακεκριμένοι συνάδελφοι από την ΕΣΗΕΑ, γιατί άσκησαν κριτική κατά του δημοψηφίσματος. Και ο επίλεκτος δημοσιογράφος Γιώργος Ρωμαίος κατέθεσε την ταυτότητά του στην ΕΣΗΕΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Τηρουμένων των αναλογιών, πώς θα αντιμετωπισθούν βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με την ιδιότητα του μέλους της ΕΣΗΕΑ που ψήφισαν το πιο μειοδοτικό νομοσχέδιο μετά το «δυστυχώς επτωχεύσαμεν» του Χαριλάου Τρικούπη; Αναμένεται απάντηση. Και αν όχι θα το υπενθυμίζουμε κατ’ εξακολούθησιν.