Αν ο κ. Τσίπρας έβγαινε και έλεγε ξεκάθαρα: «Κάναμε λάθος, ζητάμε συγγνώμη από τους ψηφοφόρους που παραπλανήσαμε αλλά και όσους κατηγορούσαμε ως προσκυνημένους, προδότες και γερμανοτσολιάδες. Δυστυχώς το Μνημόνιο ήταν μονόδρομος», τότε θα είχαμε κάνει ως χώρα ένα μεγάλο άλμα στο μέλλον.
Οι ανεκδιήγητοι κυβερνήτες μας όμως –που κάνουν ακριβώς τα αντίθετα από όσα υποσχέθηκαν -, αντί να ζητήσουν ταπεινά συγγνώμη για την παλαβή διακυβέρνησή τους, ζητούν και τα ρέστα. Ισχυρίζονται ότι το δικό τους Μνημόνιο είναι light και ότι κατάφεραν με την πολιτική τους να προστατεύσουν τους μη έχοντες.
Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική. Το Μνημόνιο Τσίπρα όχι μόνο φορολογεί «ό,τι κολυμπάει, περπατάει και πετάει» αλλά παραχωρεί και ολόκληρη την περιουσία του Δημοσίου για 99 ολόκληρα χρόνια σε ένα γερμανικής έμπνευσης ταμείο αποκρατικοποιήσεων τις αποφάσεις του οποίου ελέγχουν με το βέτο τους οι δανειστές!
Επιπλέον, όπως δήλωσε οργισμένος ο Γιάννης Στουρνάρας, το επτάμηνο της οικονομικής απραξίας και της καταστροφικής «περήφανης διαπραγμάτευσης» ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο φόρτωσε στη χώρα επιπλέον χρέος 85 δισ. ευρώ, έδιωξε καταθέσεις 45 δισ. ευρώ και έφερε τα capital controls αλλά καταδίκασε την ελληνική οικονομία σε δύο ακόμη χρόνια ύφεσης.
Ετσι τώρα ελπίζουμε ότι στα τέλη του 2016 η οικονομία θα προσεγγίζει την κατάσταση που βρισκόταν στα τέλη του 2014. Με μία διαφορά: ότι η κοινωνία σήμερα –πολύ πιο εξουθενωμένη σε σχέση με το 2014, με 200.000 λιγότερες θέσεις εργασίας και 100.000 λιγότερες επιχειρήσεις –βρίσκεται και πάλι μπροστά σε έναν Γολγοθά μέτρων που πλήττει κυρίως τους οικονομικά ανίσχυρους.
Διότι, αντίθετα απ’ όσα ισχυρίζεται ο κ. Τσίπρας –επιστρατεύοντας και τον φίλο του, γνωστό… οικονομολόγο Λάκη Λαζόπουλο -, το νέο Μνημόνιο χτυπάει κυρίως τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους μη έχοντες (αυξήσεις σε έμμεσους φόρους, αναδρομική επιστροφή ΕΚΑΣ, μεγαλύτεροι φορολογικοί συντελεστές) ενώ γονατίζει τη μεσαία τάξη (αύξηση ΕΝΦΙΑ, μείωση αφορολόγητων, πρόσθετη φορολογία).
Τους μόνους που προστάτευσε η κυβέρνηση Τσίπρα ήταν –την εκλογική της πελατεία –τους δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι θα πάρουν ως το 2018… αυξήσεις 150 εκατ. ευρώ!
Αν οι συριζαίοι παραδέχονταν τα λάθη τους και τα ψέματά τους, θα είχαν μια πιθανότητα, μετά την ψήφιση της εφαρμογής του Μνημονίου που δίνει τη δυνατότητα επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα, να αντιμετωπίσθούν με κάποια επιείκια. Η υποκρισία τους και η συνεχιζόμενη προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών γεννούν οργή στον κόσμο, που αργά ή γρήγορα θα τους πάρει με τις πέτρες.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ