Θα μπορούσε να ονομαστεί και το τέλος των ψευδαισθήσεων για τον κ. Τσίπρα. Ή αλλιώς… μάθε να παίζεις μαζί με τους μεγάλους ή πάρε τα κουβαδάκια σου και πήγαινε πιο πέρα.

Για τα εγκαίνια του ΤΑP ο λόγος στα οποία ο κ.Τσίπρας – επιτέλους – στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων αντιμετωπίζοντας το μεγάλο έργο με ρεαλισμό και σοβαρότητα αφήνοντας πίσω του τις απίστευτες εκείνες μεμψίμοιρες και ιδεοληπτικές καταγγελίες του 2011 και του 2013 όταν ισχυριζόταν ότι οι τότε κυβερνήσεις που προωθούν τον Αζερικό αγωγό ζημιώνουν τα εθνικά συμφέροντα και προσδένονται άκριτα στο άρμα των αμερικανικών συμφερόντων.
Αντίθετα – κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία – ο κ.Τσίπρας καλωσόρισε την σημαντική επένδυση ύψους 1,5 δισ εύρω για την Ελλάδα που θα αποφέρει έως και 10.000 θέσεις εργασίας και πολλά κατασκευαστικά συμβόλαια σε ελληνικές εταιρείες και απαρνούμενος ουσιαστικά όσα κινδυνολογικά και εθνοκαταστροφικά έλεγε για τον TAP όταν ήταν αντιπολίτευση μίλησε για την αλλαγή του ενεργειακού χάρτη της νοτιοανατολικής Ευρώπης στον οποίο η Ελλάδα καθίσταται πλέον κόμβος.
Η βίαιη ωρίμανση και σ αυτό το θέμα τόσο του κ. Τσίπρα αλλά και κάποιων αμετανόητων έως χτες υπουργών του δείχνει ότι η κυβέρνηση προσαρμόζεται με ταχύτητες χαμαιλέοντα στην νέα πραγματικότητα και είναι έτοιμη να κάνει τα πάντα για να μείνει στην εξουσία.
Μια εξέλιξη εθνικά ωφέλιμη αφού ο κ.Τσίπρας ακολουθεί πλέον τον μονόδρομο της πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ.Αλλά πολιτικά επώδυνη τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ που παραδέχεται πλέον ότι ζούσε μέσα στις αυταπάτες και τα ψέματα,όσο και κάποιους σκεπτόμενους ψηφοφόρους του κόμματος που είναι βέβαιο ότι αισθάνονται εξαπατημένοι αφού στήριξαν τον κ.Τσίπρα για να κάνει ακριβώς τα αντίθετα απ όσα κάνει.
Εξαίρεση αποτελεί ασφαλώς ο εθνικός διασκεδαστής – φανατικός υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ – Λάκης Λαζόπουλος ο οποίος αν και απολύτως ανέπαφος με τα οικονομικά πράγματα της χώρας έφτασε να ισχυρισθεί πανηγυρίζοντας ότι ευτυχώς που εξελέγη η κυβέρνηση Τσίπρα γιατί το τρίτο μνημόνιο προβλέπει τα μισά σχεδόν μέτρα από αυτά που ήταν έτοιμος να συμφωνήσει με τους δανειστές ο κ. Χαρδούβελης!
Αποκορύφωμα της αλλαγής πλεύσης του Πρωθυπουργού είναι η αναμενόμενη ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου μαμούθ που θίγει κυρίως τα λαϊκά στρώματα αλλά και η υιοθέτηση του ταμείου αποκρατικοποιήσεων που έχει ως έργο του την ιδιωτικοποίηση των περισσότερων εταιριών του δημοσίου αλλά και την παραχώρηση μεγάλου μέρους της δημόσιας ακίνητης περιουσίας – κάτι που αποτελούσε αξεπέραστο ταμπού και κόκκινη γραμμή της πρώτης φοράς Αριστερά.
Απολύτως ανακόλουθη επίσης με το προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ, «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη » είναι και η ψήφιση των ρυθμίσεων για τα κόκκινα δάνεια που προβλέπει από 1.1.2018 όλα τα στεγαστικά άνω των 140.000 ευρώ που δεν εξυπηρετούνται να μπορούν να πουληθούν σε εισπρακτικές εταιρείες.
Η αναγκαστική προσγείωση στην πραγματικότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έχει ανεβάσει στα ύψη τις μετοχές του κ. Τσίπρα στους δανειστές της χώρας αφού παραδέχονται ότι καμία άλλη κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να περάσει «αβρόχοις ποσί», χωρίς αγανακτισμένους, διαδηλώσεις και συγκρούσεις στους δρόμους, αυτή την καταιγίδα των μέτρων.
Ωστόσο, η εξάχρονη ιστορία των μνημονίων διδάσκει ότι όλα εδώ πληρώνονται. Δεν υπάρχει κυβέρνηση που ψήφισε σκληρά μέτρα λιτότητας και δεν υπέστη ραγδαία πτώση της δημοτικότητάς της και ήττα στις εκλογές.
Ο κ. Τσίπρας είναι έτοιμος να αναμετρηθεί με την κοινωνία που τον ανέδειξε Πρωθυπουργό και με την διάψευση των υποσχέσεων που ο ίδιος έδωσε για να κερδίσει την εξουσία.