Ηταν θαρραλέα η απόφαση του Αλ. Τσίπρα (φωτογραφία) να αναμειχθεί με τον κόσμο κατά την τελετή των εγκαινίων του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΠ σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Και τούτο γιατί, πρώτον, ο Πρωθυπουργός γνώριζε πολύ καλά ότι θα άκουγε τα εύλογα παράπονα του κόσμου για την υπέρμετρη φορολογία που του επιβάλλει (πράγμα που έγινε) και, δεύτερον, για θέματα ασφαλείας. Η αίθουσα ήταν γεμάτη από άνδρες της μυστικής αστυνομίας. Ηταν τόσο πολλοί σαν να είχαν συνέδριο οι μυστικοί αστυνομικοί στο ξενοδοχείο. Και αν συνέβαινε κάτι, άντε να συνεννοηθούν μεταξύ τους οι μυστικοί αστυνομικοί. Και ξέρετε γιατί; Ο τούρκος υπουργός Ενέργειας (που προαλείφεται για τη θέση του πρωθυπουργού) είχε στη διάθεσή του δύο αστυνομικούς. Ο Αμερικανός άλλους δύο, ο Αλβανός είχε και αυτός δύο, ο Ιταλός δύο και οι υπόλοιποι ξένοι από δύο ή τρεις ο καθένας. Προσθέστε σε όλους αυτούς και τους αστυνομικούς που πρόσεχαν τον κ. Τσίπρα και τους άλλους υπουργούς. Συνωστισμός αστυνομικών σας λέω. Μόνο ένας μάγος θα μπορούσε να τους συντονίσει σε κατάσταση ανάγκης.
nnn
Ο τούρκος υπουργός Ενέργειας αποδείχθηκε απελπιστικά φλύαρος, πιο φλύαρος απ’ όλους. Μιλούσε για τα πάντα και φαινόταν ότι γνώριζε καλά τα θέματα ενέργειας. Οχι, δεν μίλησε για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά γενικά η όλη του παρουσία φανέρωνε ότι προαλείφεται για πιο υψηλή θέση. Είναι, λένε, ο εκλεκτός του Ερντογάν και πολύ πιθανός διάδοχος του Νταβούτογλου. Ηταν και ο μοναδικός από τους επισήμους που τίμησε τη Θεσσαλονίκη. Ζήτησε για μεσημεριανό δύο μπουγάτσες (τη μία με τυρί). Και τις ζήτησε… χαλαρά.
Ο αετός και οι στρατηγοί

Η Νέα Δεξιά του Φαήλου Κρανιδιώτη, που έχει ως σήμα τον αετό (σε μπλε και κόκκινο σκίτσο), βρήκε γραφεία στους Αμπελοκήπους αλλά και… στρατηγούς. Πληθώρα στρατηγών και συνταγματαρχών έχει ήδη εγγραφεί στο νέο κόμμα. Ως γενικό γραμματέα του κόμματος έχει τοποθετήσει τον συνταγματάρχη ε.α. Χρ. Χρηστίδη και στη διοικούσα επιτροπή τον συνταγματάρχη ε.α. Τάσο Φαραντάτο, τον στρατηγό ε.α. Β. Ροζή, τον στρατηγό ε.α. (καταδρομέας, επίτιμος επιτελάρχης του ΓΕΣ) Γ. Καραποστόλου, και η προσέλευση στρατιωτικών συνεχίζεται στη Νέα Δεξιά. Αλλά το καλύτερο σας το άφησα για το τέλος. Ο κ. Κρανιδιώτης αμέσως μετά την αναγγελία του κόμματός του δέχθηκε ένα τηλεφώνημα. Ηταν ο… Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος του τηλεφώνησε όχι μόνο για να του ευχηθεί «καλή επιτυχία» αλλά και για να του παραπονεθεί ότι του πήρε τον πιο άξιο συνεργάτη του. Είναι ο Δ. Γερογιάννης, ο οποίος «έτρεξε» την προεκλογική εκστρατεία του Αδωνη για την προεδρία της ΝΔ και ο κ. Κρανιδιώτης εξετίμησε τα επιτελικά του προσόντα και τον τοποθέτησε γραμματέα Επικοινωνίας.
Θέλεις υπηκοότητα; Πλήρωσε 5 εκατ. ευρώ

Σας πληροφορώ ότι βρίσκεται σε νομοπαρασκευαστική επιτροπή νομοσχέδιο με το οποίο θα αποδίδεται η ελληνική υπηκοότητα σε όσους αλλοδαπούς προχωρήσουν σε επενδύσεις στην Ελλάδα αξίας τουλάχιστον 5 εκατ. ευρώ. Και όταν λένε επενδύσεις εννοούν καταθέσεις χρημάτων σε ελληνικές τράπεζες ή αγορά ακινήτων. Το νομοσχέδιο αυτό είναι πιστό αντίγραφο του νόμου που ήδη ισχύει στην Κύπρο. Ο υπουργός Εσωτερικών Π. Κουρουμπλής τηλεφώνησε στον κύπριο υπουργό Εσωτερικών κ. Χάσικο και του ζήτησε αντίγραφο του νόμου. Και ξέρετε τι του είπε ο κ. Χάσικος; «Με τον νόμο αυτόν κατάφερα μέσα σε λίγα χρόνια να εξοικονομήσω 2 δισ. ευρώ». Αυτοί που έδειξαν ενδιαφέρον να αποκτήσουν ιθαγένεια χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι κυρίως Ρώσοι, Ουκρανοί και Αραβες (όλοι πάμπλουτοι). Ο κ. Κουρουμπλής είπε στον κύπριο υπουργό: «Εγώ θα εξοικονομήσω περισσότερα αποδίδοντας την ελληνική ιθαγένεια γιατί η Κύπρος δεν ανήκει στην Σένγκεν ενώ η Ελλάδα ανήκει…».

Απογοητευμένος από τον Τσίπρα ο Σάκης

Θυμάστε την προηγούμενη πολιτική δήλωση του Σάκη Ρουβά ότι δεν μπόρεσε να κλείσει μάτι όταν προκηρύχθηκε το δημοψήφισμα; Ε, λοιπόν, σας πληροφορώ ότι ο Σάκης επανήλθε με νέες πολιτικές δηλώσεις σε πρωινάδικο τηλεοπτικό πρόγραμμα. Τον ρώτησαν τη γνώμη του για τον κ. Τσίπρα και ο Σάκης ως έμπειρος πανελίστας απάντησε: «Μπορεί να έκανε το καλύτερο που μπορούσε, το άσχημο είναι ότι ο κόσμος τον ψήφισε να κάνει άλλο. Κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που έκανε τελικά». Αλλά η πολιτική ανάλυση δεν τελείωσε εκεί, αφού ο δημοφιλής τραγουδιστής συνέχισε, πάντοτε για τον κ. Τσίπρα: «Το αποτέλεσμα θα τον κρίνει. Κοίτα, θα ήταν πολύ δύσκολο να είμαστε ικανοποιημένοι ούτως ή άλλως γιατί η Ελλάδα ήταν και είναι σε μια δύσκολη κατάσταση». Οχι, για το πότε θα βγούμε από το Μνημόνιο δεν ρωτήθηκε. Θα είχε όμως ενδιαφέρον αν ακούγαμε τη γνώμη του.


Το αερόστατο του Ψινάκη

Ενώ ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης φαίνεται πιο… απογειωμένος! Ετοιμάζει αερόστατο. Θα απογειωθεί με αυτό την Πέμπτη από τον Μαραθώνα και θα προσγειωθεί στον Λευκό Πύργο Θεσσαλονίκης. Προσκάλεσε μάλιστα και τον (νέο καλύτερο φίλο του) υπουργό Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή να πετάξουν μαζί. Αλλά μόλις ο κ. Κουρουμπλής τον άκουσε να λέει ότι θα χρειαστούν περί τις 18 ώρες στον αέρα ώσπου να φθάσουν στη Θεσσαλονίκη, του είπε: «Ασε καλύτερα, θα έρθω με το αυτοκίνητο». Και όλα αυτά στο πλαίσιο της σύγχρονης αμφικτιονίας του δημάρχου Μαραθώνα.

Επί…οικογενειακού

Εως τώρα στη Βουλή όταν ένας βουλευτής θιγόταν από κάποιον ομιλητή, σηκωνόταν από τη θέση του και ζητούσε τον λόγο επί προσωπικού. Ή εάν διαπίστωνε ότι υπήρχε παράβαση του κανονισμού, έλεγε «επί του κανονισμού» ή «επί της διαδικασίας». Αλλά να ζητηθεί ο λόγος επί… οικογενειακού πρώτη φορά συνέβη. Ηταν στη συζήτηση για τις άγονες αεροπορικές γραμμές και ο Χρ. Σπίρτζης έκανε αναφορά στον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή για να επιτεθεί στη Νέα Δημοκρατία που είναι υπέρμαχος, όπως είπε, των ιδιωτικοποιήσεων: «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κρατικοποίησε την Ολυμπιακή», τους είπε, οπότε, όπως ήταν φυσικό οι νεοδημοκράτες ξεσηκώθηκαν. Χρέη κοινοβουλευτικού εκπροσώπου εκτελούσε ο Κων. Αχ. Καραμανλής, ο οποίος ζήτησε αμέσως τον λόγο, πλην όμως η προεδρεύουσα δεν του τον έδινε. Κι τότε συνέβη το εξής παράδοξο: Βουλευτές της ΝΔ, αλλά και του Ποταμιού της φώναξαν: «Δώστε του τουλάχιστον τον λόγο επί…οικογενειακού».

Είναι πολλά τα αυτοκίνητα Αλέξη

Αρχισε η καταμέτρηση (πάλι) των κρατικών αυτοκινήτων από το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών. Το ζήτημα, όπως το εξέθεσε στον Πρωθυπουργό ο Π. Κουρουμπλής δεν είναι πόσα είναι τα αυτοκίνητα, αυτό εύκολο είναι τα βρουν. Το θέμα είναι πόσο στοιχίζουν στον κρατικό προϋπολογισμό και πόσοι έχουν (εκ του νόμου) περισσότερα του ενός αυτοκίνητα. Διαπιστώθηκε ότι μόνον το σέρβις των αυτοκινήτων στοιχίζει εκατ. ευρώ και έτσι δόθηκε εντολή εφ΄εξής όλα τα κρατικά αυτοκίνητα όταν χρειάζονται σέρβις να το κάνουν για λόγους οικονομίας, μόνον στις εγκαταστάσεις της Αστυνομίας. Εκτός εάν οι κάτοχοί τους θέλουν να πάνε σε άλλο συνεργείο, οπότε πληρώνουν το σέρβις από την τσέπη τους. Στην απογραφή όμως των κρατικών αυτοκινήτων ανακαλύφθηκε και πρώην υπουργός που διαθέτει περισσότερα από πέντε κρατικά αυτοκίνητα; Τι τα κάνει άραγε; Τη στιγμή μάλιστα που απουσιάζει συχνά από την χώρα;

Η νέα θρησκευτική τακτική του Φίλη

Μετά τις (απαράδεκτες) κατάρες που του έκανε ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος («να του κοπεί το χέρι») ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης άλλαξε τακτική. Υποδέχεται τους συνομιλητές του στο τηλέφωνο μ΄ένα «Χριστός Ανέστη» και τους αποχαιρετά με το «Αληθώς Ανέστη ο Κύριος». Και οι θρήσκοι υπουργοί που τον ακούν… σταυροκοπιούνται!

HeliosPlus