από metereologos.gr
Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018
 
 

Ελλάδα, πού πας χωρίς αγάπη;

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Βαλκανικοί πόλεμοι, το έπος του 40, μια Ελλάδα γεμάτη ορμή, αυτοθυσία και κοινή πίστη, που προέρχονταν κυρίως από την αγάπη για τη χώρα. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ήταν αγροτικό και η Αθήνα μικρών διαστάσεων. Η επαφή με τη φύση καθημερινή. Δεμένος ο πληθυσμός με τη γή και το υπέροχο τοπίο της όπως εικονίζεται στα δημώδη άσματα: « Έχετε γειά βρυσούλες, λόγγοι, βουνά, ραχούλες!..». Η νοσταλγία των ξενιτεμένων στενά συνυφασμένη με τις οπτικές και συναισθηματικές παραστάσεις του τόπου καταγωγής. Πολυάριθμες οι καντάδες και τα τραγούδια της Βέμπο και της Μούσχουρη που, παρά τη διάχυτη φτώχεια, υμνούσαν την Ελλάδα και την Αθήνα μέχρι και τη δεκαετία του 60. Μετά σταμάτησαν δια παντός διότι, όπως λέει και το τραγούδι:


«Ο κόσμος άλλαξε αλλάξαν οι καιροί. Είν’ όλα ψεύτικα κι ας φαίνονται αλήθεια. Αγάπες βρίσκεις μοναχά στα παραμύθια».


Πράγματι, μετά τον Εμφύλιο πόλεμο οι πιό πολλοί επήλυδες Αθηναίοι που αποτελούν και τη μεγάλη πλειοψηφία δεν αγάπησαν την Αθήνα. Την είδαν αρχικά ως τόπο εξορίας ή προσφυγής και μετά ως εφαλτήριο επιβίωσης ή πλουτισμού. Έτσι, συμπορευομένων και των πολιτικών, η επέκταση της πόλης έγινε χωρίς σεβασμό και φροντίδα και, όπως κατάντησε σήμερα, είναι απρόσωπη, τριτοκοσμική, δυσλειτουργική και μόνο αξιολάτρευτη δεν είναι για τους κατοίκους της. Τα σκουπίδια και τα γκράφιτι βασιλεύουν και τα πεζοδρόμια χρησιμεύουν για παρκάρισμα ή ως αφοδευτήρια σκύλων. Έτσι, πολλοί την εγκαταλείπουν χωρίς δυσκολία. Είναι φανερό ότι η Αθήνα υποβαθμίστηκε κυρίως από έλλειψη στοργής και αγάπης. Κάτι ανάλογο συνέβη και με άλλες μεγαλουπόλεις που αναπτύχθηκαν δυστυχώς κατ’ εικόνα και ομοίωση της Αθήνας.


‘Ήρθε και η ένταξη στην ΕΟΚ και μαζί με αυτήν ο πακτωλός των χρημάτων που ξύπνησε τη διάθεση της “αρπαχτής” στη Ελληνική κοινωνία και την κατέστρεψε. Παράλληλα επήλθε σταδιακά μια αλλοτρίωση του πληθυσμού με δόλωμα τις νέες τεχνολογίες που εκτονώνουν, αποβλακώνουν, και φακελώνουν σε συνεχή βάση τους πάντες και τα πάντα και για τα οποία όλοι αλλά κυρίως η νεολαία αδιαφορεί πλήρως, παραβλέποντας το αίμα που χύθηκε στο παρελθόν για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Βαθιά αλλοτρίωση έχουμε επίσης στη νεολαία μας (αν και το φαινόμενο συναντάται σχεδόν παγκοσμίως) που μιμείται τυφλά ο,τιδήποτε χυδαίο αμερικάνικο και δεν ενδιαφέρεται πλέον για την ελληνική παιδεία (άραγε υπάρχει ακόμα;) εξ ου και η διάδοση της γραφής σε greeklish.


Σε αυτά προστέθηκε η διάδοση της «ιδεολογίας» των δήθεν διεθνιστών που παίζουν το παιχνίδι της άνευ κανόνων παγκοσμιοποίησης με την οποία δηλώνουν ότι διαφωνούν (!) χαρακτηρίζοντας «δημοκρατικότατα» ως εθνικιστές και φασίστες όσους δεν συμφωνούν μαζί τους ή ενδιαφέρονται για την προστασία των εθνικών συνόρων και για τη διατήρηση της εθνικής μας παράδοσης και ταυτότητας. Η δε ατιμωρησία όλων των υπεύθυνων ενόχων σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων και των αναρχικών, τους έχει ενθαρρύνει να γίνουν ασύδοτοι.


Και με μέτρα που διεγείρουν τον κοινωνικό αυτοματισμό του φθόνου, όπως η ισοπέδωση μισθών και συντάξεων και ο ΕΝΦΙΑ, μαζί με όλα τα προαναφερθέντα, η Ελληνική κοινωνία πλήττεται στα ευαίσθητα σημεία της: Τη γλώσσα, την Ορθοδοξία (με τη μή αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες και την ανθρωποπλημμύρα των Μουσουλμάνων μεταναστών), την ιστορική της παράδοση (με την υποβάθμιση και χειραγώγηση της Παιδείας και την περιφρόνηση της έννοιας του “Πατριώτη”) και το ανεπτυγμένο αίσθημα ιδιοκτησίας του Έλληνα.


Η Παγκοσμιοποίηση λοιπόν αλωνίζει ανεμπόδιστα στην Ελλάδα! Και για όλα αυτά φταίνε βασικά οι εγκληματικά αδιάφοροι ή άτολμοι αχυράνθρωποι πολιτικοί μας μαζί με τους διεφθαρμένους συνδικαλιστές και τους  διαπλεκόμενους επιχειρηματίες και τα ΜΜΕ αλλά και η απούσα πνευματική ελίτ της χώρας. Όλοι αυτοί με το άθλιο παράδειγμά τους, τις προχειρολογίες τους και την περιφρόνηση του λαού δεν εμπνέουν πιά κανένα όραμα ή σεβασμό για τη χώρα.


Έτσι οι νέοι μας δεν έχουν και πολλά να αγαπήσουν από τη σύγχρονη Ελλάδα. Δείτε τα σχόλια στα blogs: «Η χώρα δεν μου προσφέρει ούτε τα προς το ζην ούτε πρόνοια – πώς να την αγαπήσω;» Επειδή λοιπόν προηγείται η επιβίωση και με αυτήν την ιθύνουσα τάξη δεν διαφαίνεται λύση, ήδη, προς αγαλλίαση των κυβερνώντων, κάπου 250.000 νέοι, ως επί το πλείστον με υψηλά προσόντα, έχουν φύγει, οι περισσότεροι χωρίς προοπτική επιστροφής.

Όπου γής και πατρίς. Έτσι λοιπόν ο πλούσιος Βορράς δεν συγκεντρώνει μόνο τον πλούτο μας για φύλαξη αλλά μας κλέβει και την ακριβοσπουδασμένη νεολαία μας. Και όσοι αναγκαστικά παραμένουν δεν εμπιστεύονται κανέναν πολιτικό, δεν έχουν πλέον «προστάτες», βολεύονται όπως-όπως, μεμψιμοιρούν και απασχολούνται συνεχώς με ένα smartphone για να ξεχνούν τη μιζέρια που τους περιβάλλει και κυρίως τις δυσάρεστες προοπτικές του τόπου.

Η κοινωνία βαλκανοποιείται και διαλύεται και οι πιο πολλοί δεν συγκινούνται πλέον από τέτοιους προβληματισμούς είτε διότι έχουν τελείως απογοητευτεί ή/και διότι έχουν ήδη προσχωρήσει στο σύστημα της Παγκοσμιοποίησης χωρίς να το έχουν συνειδητοποιήσει.


Οι μη αφομοιώσιμοι μωαμεθανοί μετανάστες ασφαλώς δεν είναι δεμένοι με τη χώρα μας και όσο περνάει ο καιρός γίνονται όλο και πιο απαιτητικοί και προκλητικοί. Μας τους παγίδευσε εδώ η παραπαίουσα υποκριτική Ευρωπαϊκή Ένωση πιστεύοντας ότι έτσι θα απαλλαγεί από το πρόβλημα των μεταναστών και ίσως και από εμάς. Και δεν καταλαβαίνουν οι κοντόφθαλμοι Ευρωπαίοι εταίροι μας ότι με τη μη συμπαράσταση και ενότητα παίζουν το  διασπαστικό παιχνίδι των Αμερικανών ενώ προοδευτικά χάνουν τον πολιτισμικό τους χαρακτήρα και αφομοιώνονται
από το χωνευτήρι της Αμερικανικής υποκουλτούρας που αποτελεί για όλους κοινό παρονομαστή παρέα με το Internet και την Αγγλική γλώσσα. Έφτασε να τους απειλεί ακόμα και η Τουρκία! Μαζί λοιπόν με την Ελλάδα  υποδουλώνεται και η ανιστόρητη και εκ νέου πολυδιασπασμένη Ευρώπη...


Από αυτή την αδιαφορία για τη χώρα μας που βουλιάζει επωφελούνται οι ξένες μυστικές υπηρεσίες και οικονομικοί κύκλοι και κάνουν εδώ τη δουλειά τους ανεμπόδιστα. Είναι κοινή η πεποίθηση αλλά και νόμος της φύσης ότι για να κάνεις κάτι σωστά και να το αναδείξεις πρέπει πρωτίστως να σε ενδιαφέρει και να το αγαπήσεις. Και αυτή η αγάπη και η στοργή για την Ελλάδα φαίνεται να έχουν εξατμιστεί. Πού οδεύει λοιπόν μια χώρα όταν οι περισσότεροι πολίτες της έχουν πάψει έμπρακτα να την αγαπούν; Υπάρχει έτσι φρένο στον κατήφορο;


Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (11)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Η Αυτογνωσία | 21/05/2016 20:44
  είναι προαπαιτούμενο μιας «ανθρωπιστικής» εξέλιξης με τον όρο που θεωρούμε ορθό. Δυστυχώς, με την (ακόμη) χρονική μικροβλεψία μας, καθώς υπάρχουμε μόνο ως ένα περίπου 5% της Κοσμολογικής Ύπαρξης ως Θερμοδυναμική Εξαίρεση του Δημιουργικού «Χάους» (Χάος με την επιστημονική, και όχι την παραδοσιακή έννοια), και μόλις πριν λίγο αναστηθέντες, θα χρειαστούμε μάλλον άλλους μερικούς αιώνες για να φτάσουμε το στάδιο των Δεινόσαυρων (που είχαν περίπου 60 εκ. έτη επιβίωσης), το οποίο (κατά την γνώμη μου) δεν δικαιούμαστε αλλά απαιτούμε, στηριζόμενοι στην θεωρία του Δαρβίνου. Ασφαλώς τα γραφόμενα αυτά ακούγονται οδυνηρά για κάποιον συμπολίτη Ύπαρξης περίπου μηδέν χρόνου, στον οποίο ανήκω και εγώ. Ας δούμε λοιπών, και βλέποντας κάνουμε. Μοιρολάτρης η κομματικός δεν είμαι, απλώς σκέπτομαι, όσο ακόμη αυτό είναι επιτρεπτό.
  Μιχαήλ Λέων
  απάντηση00
   
   
   
  Προχωράμε μπροστά | 17/05/2016 13:55
  Η γη κατέστη πολύ μικρή για να ασχολούμαστε με κρατικές οντότητες. Στο πολύ κοντινό μέλλον η αποίκιση άλλον πλανητών από τον Homo Sapiens θα είναι πολύ πιο ουσιώδες θέμα. Ο ροματισμος της υπαίθρου, χώρας, θρησκείας, ακόμα και οικογενειας θα καταστούν ξεπερασμένες ιδέες για ιστορικά βιβλία. Ξεπερασμένες μεν αλλα αναγκαίες κατά την διάρκεια συγγεγριμενων ιστορικών περιόδων της ανθρώπινης εξέλιξης.
  NK
  απάντηση210
  Απαντήσεις  3 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Yes, but... | 17/05/2016 13:48
  I agree with the substance of your very interesting article...that in the last couple of generations Greece lost its "soul" and was let down by its elites. Your shallow and cliche anti-Americanism, however, detracts from your many profound points. To quote Shakespeare "..the fault, dear Brutus, lies not in the stars but in ourselves that we are underlings..."
  A Greek overseas
  απάντηση80
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ | 17/05/2016 10:45
  Είναι φανερό ότι οι διεθνιστές, της 3ης Διεθνούς με τον πολυπράγμονα Πάμπλο, κάνουν σωστά την δουλειά τους από τότε βάζοντας υποθήκη για τους μετέπειτα έλληνες, και συναντώνται ‘κυκλικά’ με τους άκρατους παγκοσμιοποιητές. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι την πιο μεγάλη ώθηση προς την παγκοσμιοποίηση την έδωσαν οι λεγόμενοι ‘σοσιαληστές’. Δυστυχώς στις οικονομοπολιτικές ελίτ, και στην Ελλάδα, έχουν επικρατήσει οι διεθνιστές και οι οπαδοί της κατάργησης του έθνους – κράτους. Ως εκ τούτου δεν βλέπω πως θα ανατάξουμε την χώρα μας. Και αν για τα οικονομικά θέματα μπορεί κάποτε να γίνει κάποια μικρή ή μεγάλη βελτίωση (η ΔΟΕ της ήττας του 1897 ‘έφυγε’ την 10ετία του 90 –αν δεν κάνω λάθος), στα ζέοντα εθνικά-γεωπολιτικά θέματα αν τυχόν υπάρξει κάποια υποτροπή τύπου ΚΥΠΡΟΥ 1974 χρειάζονται μέχρι και εκαντοντάδες χρόνια με αμφίβολα αποτελέσματα ανάταξής τους, πχ Μικρασιατική καταστροφή του 1922. Πάντως σ’ ευχαριστούμε.
  ΜΓ
  απάντηση83
   
   
  Λάθος ένοχο | 17/05/2016 08:28
  Το πρόβλημα της αφιλοπατρίας άρχισε από τους αριστερούς, αυτούς που ξεκίνησαν τον αντιχουντικό τους αγώνα τον Σεπτέμβριο του 1974. Αυτούς που κουβαλούσαν ενοχές διότι δεν έκαναν τίποτε κατά την διάρκεια της δικατορίας. Τότε εμφανίστηκε η μόδα της ανθελληνικής στάσης στα πάντα. Μην τα ρίχνουμε όλα στην παγκοσμιοποίηση και την τεχνολογία.
  Nik
  απάντηση284
   
   
   
  Σωστά.. | 17/05/2016 07:24
  Ολα οσα λέτε ειναι σωστά - ἐμπαθεῖς καί ἀνέμυαλοι ἡγέτες μεγάλωσαν γεννεές ἑλλήνων χωρίς καμιά ἀγάπη γιά τήν πατρίδα τους οὔτε σεβασμό γιά ὅσους θυσιάστηκαν γιά νά τούς τήν παραδώσουν ἐλεύθερη καί δημοκρατική. Ἀθηνᾶ Κακούρη
  Αθηνᾶ Κακούρη
  απάντηση263
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων