από metereologos.gr
Κυριακή 15 Ιουλίου 2018
 
 

Πρόγραμμα εθνικής ανασυγκρότησης - Πως;

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Τι έχει ανάγκη σήμερα η Ελλάδα;  Ένα Πρόγραμμα Εθνικής Ανασυγκρότησης.

Το Πρόγραμμα αυτό θα συμπεριλαμβάνει όλους ανεξαίρετα τους τομείς της δημόσιας ζωής, θα είναι ένα καθολικό πολιτισμικό, πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό πρόγραμμα.

Θα στηριχθεί στα πραγματικά σημερινά δεδομένα, θ’ αξιοποιεί την προγενέστερη αρνητική και θετική εμπειρία και θα λαμβάνει υπ’ όψη του τις διαφαινόμενες εξελίξεις στη διεθνή κι ελληνική κοινωνία.

Θα προέλθει μέσα από τη συστηματική επεξεργασία και την δημόσια διαβούλευση όλων όσων εμπλέκονται σε αυτό στο σύνολό του και στους επιμέρους τομείς του.  Ειδικών, πολιτών, επιστημονικών, κοινωνικών, επαγγελματικών και πολιτικών φορέων με μόνο προαπαιτούμενο το δημοκρατικό φρόνημα, τον αποκλεισμό της παντογνωσίας και της μισαλλοδοξίας, την ανάγκη εθνικής ενότητας.

Θα είναι στη τελική του διαμόρφωση ένα κυβερνητικό πρόγραμμα, που θα συμπεριλαμβάνει εκτός από τις θέσεις του και τον τρόπο ανάδειξης των ανθρώπων που θα κληθούν να το υλοποιήσουν και θα προσδιορίζει συγκεκριμμένους ανθρώπους που θα αναλάβουν τις υπεύθυνες διοικητικές θέσεις. 

Ποιός θα είναι ο αρχικός φορέας, οι πρώτοι άνθρωποι που θα εκκινήσουν την όλη διαδικασία εκπόνησης του Προγράμματος Εθνικής Ανασυγκρότησης;
Πολίτες που θα συμφωνήσουν στο όλο εγχείρημα και θα συγκροτήσουν μια Ένωση Εθνικής Ανασυγκρότησης.  Μπορεί να είναι μέλη δημοκρατικών κομμάτων ή να μην είναι, μπορεί να υπήρξαν ή να είναι πολιτικοί ή να μην υπήρξαν και να μην είναι.  Μοναδικές προϋποθέσεις είναι να μην έχουν ποινική εμπλοκή, να αποδεχτούν την ισότιμη συμμετοχή τους ως μονάδες δίχως ιδιαίτερα προνόμια και να βάζουν την Ένωση Εθνικής Ανασυγκρότησης πάνω από οποιαδήποτε κομματική τους ιδιότητα.

Μπορεί άμεσα τώρα ή το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να συγκροτηθεί μια αρχική Επιτροπή Εθνικής Ανασυγκρότησης από ομονοούντες πολίτες.  Αυτοί μπορούν να απευθύνουν στη συνέχεια ένα δημόσιο κάλεσμα συμμετοχής κι ακολούθως να οριστεί ο χρόνος διεξαγωγής του Ιδρυτικού Δημοκρατικού Συνεδρίου της Ένωσης Εθνικής Ανασυγκρότησης.

Η Ένωση Εθνικής Ανασυγκρότησης ή όπως αλλιώς αποφασιστεί να ονομαστεί, δεν είναι ένα πολιτικό κόμμα, με την έννοια ότι δε διαθέτει ένα αναλυτικό πολιτικό κυβερνητικό πρόγραμμα.  Είναι όμως μια πολιτική κίνηση που συγκροτείται ακριβώς για να συγκροτήσει και να υλοποιήσει ένα τέτοιο κυβερνητικό πρόγραμμα, για να γίνει τελικά ένα πολιτικό κόμμα.  Η διαφορά της από όλους τους υπάρχοντες πολιτικούς φορείς είναι, ότι δεν έχει έτοιμες ούτε τις λύσεις ούτε τους ανθρώπους ούτε τους ανθρώπινους μηχανισμούς.  Είναι ότι πιστεύει ότι οι λύσεις και οι άνθρωποι των λύσεων, θα προκύψουν μέσα από τη συστηματική δουλειά, τη δημοκρατική συμμετοχική διαβούλευση κι επιλογή.  Δίχως ιδεατούς διχαστικούς φαντασιακούς διαχωρισμούς, δίχως αερολογία, δίχως δημαγωγία.

Αυτό το χώμα είναι όλων μας.  Από κοινού πρέπει να αναζητήσουμε τον καλύτερο τρόπο καλλιέργειάς του και να ασχοληθούμε πρακτικά με αυτόν κι όχι να τσακωνόμαστε για το ποιός θα το καλλιεργήσει καλύτερα, ενώ στην πραγματικότητα ιδέα δεν έχουμε ούτε εμείς ούτε οι εκάστοτε προτείνοντες.  Στο χέρι μας είναι να βάλουμε ένα τέρμα στο καθεστώς των περιφερόμενων ηγετών και των περιφερόμενων οπαδών.  Να ανασυγκροτήσουμε, να αναγεννήσουμε εμείς συνυπεύθυνα και δημοκρατικά τη χώρα μας.


Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (4)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Ευγενές και αναγκαίο επιχείρημα, | 14/05/2016 10:30
  μόνο που για την υλοποίησή του σε αυτήν την χώρα ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΚΟΙΝΟΝΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ. Και αυτό παντελώς. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι ήδη από την συγκάλεση του «Δημοκρατικού Συνεδρίου» θα ξεσπάσει μικροπολιτικός πόλεμος. Η ιστορία (θα έπρεπε να) διδάσκει, και ριζωμένες συνήθειες και αντιλήψεις 40 ετών δεν εξαλείφονται από το σήμερα στο αύριο -δυστυχώς. Ίσως να ακούγεται κάπως αντιδημοκρατικό, αλλά δεν είναι, διότι μια σαθρά «δημοκρατία» (όπως και μια σαθρή «ειρήνη»), είναι τα καθαυτού αντιδημοκρατικά καθεστώτα: Πιστεύω ότι στην σημερινή κατάσταση θα χρειαζόταν πάλι κάποιος “ex deus” ηγέτης περιορισμένης θητείας, αρκεί να μην τον δολοφονήσουν και αυτόν ήδη κατά τον ερχομό του κάποιοι Μαυρομιχάληδες η παρόμοιοι. Κάτι που δεν μπορεί ούτε σήμερα να αποκλειστεί, και ας πέρασαν 185 έτη. Όμως δεν βλέπω κάποιον στον ορίζοντα, η μάλλον κάποιον που θέλει και να έρθει, παρότι τέτοιοι Έλληνες υπάρχουν - εδώ και έξω. Όπως φαίνεται, μάλλον θα παραμείνουμε υπόδουλοι, σήμερα τεσσάρων και αύριο πιθανόν και δεκατεσσάρων μνημονίων, ασχέτως του ενδεχόμενου ενός Brexit, διότι άλλο είναι να υπογράφεις και άλλο να υλοποιείς. Και ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε υπογράψει και το Λονδρέζικο δίκαιο, που ισχύει στην περίπτωση (και) επίσημης πτώχευσης. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε ισχυρές συμμαχίες -που σήμερα δεν έχουμε,
  προκειμένου να μην χάσουμε και το χαμόγελό μας
  απάντηση10
   
   
  Πρακτικές λύσεις | 14/05/2016 06:32
  Από την θεωρία στην πράξη διότι βαρεθήκαμε τους θεωρητικούς.. 1: Ενώσεις, κοινοπραξίες, εταιρικά σχήματα με 100 ανέργους πρώην ελ. επαγγελματίες που αδυνατούν να επιβιώσουν μόνοι τους, με 1 αποθήκη, με 1 γραμματέα, με 1 λογιστή ώστε νε επέρχονται σοβαρές οικονομίες κλίμακος να χτυπάνε μεγάλες κ μικρές δουλειές ή εργολαβίες, κα έργα σε ανταγωνιστικές τιμές. Έτσι θα γίνουμε ανταγωνιστικοί. Εφαρμόστε το παράδειγμα σε κάθε επάγγελμα κ θα καταλάβετε τί σας γράφω. Όσοι επιχειρούν γνωρίζουν τις λύσεις δεν περιμένουμε την σωτηρία από κανέναν φωστήρα. Όμως όταν πέφτεις πάνω σε τοίχο από μπετόν 190 χρόνων (κρατικός ή κομματικός παρεμβατισμός στην << ανεξάρτητη >> δικαιοσύνη) το παιχνίδι είναι σημαδεμ
  Katsikis
  απάντηση30
   
   
  ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ | 13/05/2016 18:20
  ΚΑΛΑ, ΣΟΒΑΡΟΛΟΓΕΙΤΕ; ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΤΣΗΣ ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩ; ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ Η (ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΙΖΟΝ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΚΑΙ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ; Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΕΙ, ΘΑ ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. ΕΙΤΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΝ. ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΜΟΝΟ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ. ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ. ΟΥΤΕ ΚΑΝ Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΑΛΛΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩ.
  Αδάμος Παναγιώτης
  απάντηση11
   
   
  ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΓΙΟΥΡΑ; | 13/05/2016 15:13
  Ναι, θα καναμε ανοικοδομηση το 1952 χωρις μακρονησια, με ελευθεριες. Τα πραγματα σημερα είναι χειροτερα. με 40% αριστερούς τρομος κυριευει τους νοικοκυραιους. Διοτι ξυπνησαν κι αυτοι. Το 60 ηταν οι Νιαρχοωνασηδες που ελεγαν: στην ελλαδα μονο διακοπες. Το 70 εφυγαν οι λατσοανδρεαδηδες και πολλοι εβγαζαν μεσω ναυτιλιακών συναλλαγμα εξω. το 80 εφυγαν οι τσατσοι και οι μισοι φοιτητες αγοραζαν σπιτι στο εξωτερικο για τοποθετηση. Στα 2009 100χλδ ελληνες εβγαλαν 60 δις ευρω! Τωρα ξυπνησαν ΟΛΟΙ: ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ 1 από τα 2 παιδια τους στο εξωτερικο για ΔΙΑΣΠΟΡΑ ρισκου. Επισης ΟΛΟΙ τωρα ετοιμαζουν αγκιστρωσεις σε Βουλγαρια. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΤΟ 40% δεν θα ξαξαγεννησει νέο Ανδρεα ή Τσιπρα, Ζωη, κλπ
  ΟΥΔΕΙΣ ΤΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΑΕΙ
  απάντηση112