Χρειάστηκε ενάμιση χρόνος παλινωδιών για να αντιληφθεί ο πρωθυπουργός ότι οποιαδήποτε άλλη επιλογή πέραν της παραμονής μας στη ζώνη του ευρώ,θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα αλλά και για τον ίδιο.Οι αυταπάτες που έτρεφαν και καλλιεργούσαν ο ίδιος και τα στελέχη του, όπως παραδέχθηκε και στη Βουλή ,οδήγησαν την οικονομία και την κοινωνία σε ένα δραματικό τέλμα , σε μια διαρκή κατάσταση αβεβαιότητας,με επιπτώσεις που πληρώνουμε – και θα πληρώνουμε δυστυχώς για πολύ – με τα νέα πακέτα μέτρων που αποδεχθήκαμε.

Όσοι προειδοποιούσαν όλον αυτό το καιρό για το επικίνδυνο αδιέξοδο που μας οδηγούσαν οι αυταπάτες του κυβερνητικού επιτελείου, όπως αυτή εδώ η εφημερίδα,λοιδορήθηκαν και στοχοποιήθηκαν με κάθε τρόπο και κάθε μέσο.Μια τακτική που συνεχίζουν ακόμα και σήμερα οι φωστήρες του Μαξίμου στην προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν τις αλλεπάλληλες μεταστροφές τους υπό το βάρος τής αδήριτης πραγματικότητας.

Η τελεσίδικη όπως φαίνεται αποδοχή του ευρωπαϊκού πλαισίου από τον κ.Τσίπρα και η προσαρμογή στα σκληρά δεδομένα της οικονομικής πραγματικότητας και των ευρωπαϊκών συσχετισμών ,αν επιβεβαιωθεί με το οριστικό κλείσιμο της αξιολόγησης σηματοδοτεί την επιστροφή της χώρας προς την κανονικότητα.Με μεγάλες δυσκολίες κυρίως για τους πολίτες που επωμίζονται νέα βάρη και την καθημαγμένη οικονομία, που σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον, πρέπει να βρει τρόπους για να ανασυνταχθεί.
Ο κ.Τσίπρας και τα στελέχη του προσπαθώντας να καλύψουν τις αυταπάτες τους ,καλλιεργούν πάλι ένα κλίμα ψειδαισθήσεων.Κι αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος που ελλοχεύει.Να αρχίσουν δηλαδή πάλι τις παλινωδίες, τις αντιρρήσεις, τις δήθεν αντιμνημονιακές σκληρές μάχες που θα υπονομεύσουν και τη συμφωνία και την προσπάθεια να επανέλθει η χώρα σε μια περίοδο σταθερότητας.
Περιθώρια άλλα όμως για επικοινωνιακά και εσωκομματικά παιγνίδια ,αλλά και για κατασκευή εχθρών για να καλύψουν τις αδυναμίες τους δεν υπάρχουν. Ανέλαβαν το πολιτικό κόστος μιας επώδυνης συμφωνίας γιατί αντιλήφθηκαν ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Ας βάλουν λοιπόν φρένο στις αυταπάτες τους κι ας προσπαθήσουν να διασώσουν ότι μπορεί να διασωθεί ακόμα.

TO BHMA