Η Μεγάλη Εβδομάδα, τα πάθη του Κυρίου και η Ανάστασή του σε μια προσπάθεια να σωθεί ο άνθρωπος από την αμαρτία, την κακία όπως την αποκαλούσαν οι αρχαίοι Ελληνες, καλούν σε περισυλλογή και αναζήτηση διεξόδων στα οποία έχει αυτοπαγιδευθεί για πολλοστή φορά η πολιτική μας ηγεσία με συνυπεύθυνους αυτούς που την εκλέγουν.
Η αριστερή ιδεοληψία, από την οποία κυριαρχούμαστε μετά τη Μεταπολίτευση, παραπέμπει στον Κάρολο Μαρξ, ο οποίος διακήρυσσε ότι «οι φιλόσοφοι έχουν απλά ερμηνεύσει τον κόσμο με διάφορους τρόπους. Το θέμα όμως είναι να τον αλλάξουμε». Από αυτό το όραμα διακατέχεται η αριστερή μας κυβέρνηση (όπως άλλωστε και το ΚΚΕ), χωρίς όμως να έχει ξεκαθαρίσει στην πολωμένη σκέψη της πώς και σε τι. Να όμως που ο ίδιος ο Μαρξ σε μια στιγμή ειλικρίνειας είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «οι ευγενέστερες ιδέες είναι καταδικασμένες, αν δεν υποστηρίζονται από υλικά συμφέροντα» και εξηγεί: «Μπορεί η μυθοπλασία να λέει ότι ο Προμηθέας χάρισε στους ανθρώπους τη φωτιά από αγάπη, αλλά ο ηλεκτρικός λαμπτήρας του Εντισον φώτισε τον κόσμο επειδή ήταν κερδοφόρος για τις βιομηχανίες (και τον εφευρέτη του)». Καίρια επισήμανση που την ανέσυρε από την αφάνεια ο αριστερός διανοούμενος Δημοσθένης Κούρτοβικ («Τα Νέα», 6.6.2015).
Καθώς τα δάνεια από ελεύθερους μας κατέστησαν δούλους (Μένανδρος), οι αριστερές αδεξιότητες και ο φόβος του πολιτικού κόστους, από το οποίο διακατέχεται όλο το φάσμα του πολιτικού μας συστήματος, μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα και στην πορεία προς την καταστροφή. Οι μη έχοντες ελπίδα και οι δυνάμενοι να μεταναστεύσουν από τη χώρα την αδειάζουν. Χιλιάδες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις κλείνουν, μεγαλώνοντας τη στρατιά των ανέργων, όπως πρόσφατα η Ηλεκτρονική Αθηνών, ή καταφεύγουν σε χώρες που δεν τις ληστεύουν φορολογικά αλλά προστατεύουν και ενισχύουν τη διεθνή ανταγωνιστικότητά τους. Ηδη τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις σχεδιάζουν να μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό, δηλαδή περίπου 9.000. Οπως επισημαίνει ο Διονύσης Γουσέτης, κατά την πενταετία της κρίσης μετανάστευσαν 3.000 έλληνες εκατομμυριούχοι και 130.000 πτυχιούχοι ΑΕΙ. Δηλαδή εκείνοι που με τις γνώσεις τους και την επιχειρηματική τους δραστηριότητα αυξάνουν το εθνικό εισόδημα και δημιουργούν θέσεις εργασίας. Πριν από τον Μαρξ, ο οποίος είχε σπεύσει να διαχωρίσει τη θέση του από τους μαρξιστές που καπηλεύονταν τις θεωρίες του, ο μέγας Δαρβίνος είχε διαπιστώσει από τις έρευνές του ότι «δεν επιβιώνει το ισχυρότερο από τα είδη, ούτε το πιο έξυπνο, αλλά το δεκτικό στις αλλαγές».
Καθώς όμως οι ασκούντες σήμερα την εξουσία ούτε σχέδιο για αλλαγή έχουν ούτε φαίνεται να τους ενδιαφέρει τίποτε περισσότερο από τη διατήρηση της εξουσίας, επέτρεψαν στον Θόδωρο Πάγκαλο να αποφανθεί ότι «η παράνοια, η διπλή γλώσσα και η επιτήρηση και των πιο απλών καθημερινών σχέσεων από τους κομισάριους μιας συγκεκριμένης ηθικής και αισθητικής σίγουρα μας φέρνουν σε στιγμές προετοιμασίας μιας ακατονόμαστης δικτατορίας». Δεν θα το επιτρέψει αυτό η Ευρωπαϊκή Ενωση, πιστεύουν οι ιδεαλιστές ευρωπαϊστές. Λες και οι ευρωπαίοι (συν)εταίροι μας απέτρεψαν τη Χούντα το 1967!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ