«Mein Kampf» ή «Ο Αγών μου» του Χίτλερ, από τους Rimini Protokoll, ήλθε και απήλθε, ύστερα από τέσσερις παραστάσεις στην Αθήνα και στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, χωρίς να δικαιώσει το είδος που εκπροσωπεί.
nnn
Ανευρο, και χωρίς ουσιαστική πολιτικοκοινωνική προσέγγιση, μάλλον απείχε από το θέατρο-ντοκουμέντο που ήθελε να υπηρετήσει.
nnn
Δύο καλλιτεχνικοί διευθυντές σε μια avant-derniere…
nnn
Ο Στάθης Λιβαθινός και ο Γιάννης Αναστασάκης βρέθηκαν στην ίδια παράσταση, το ίδιο βράδυ: Παρακολούθησαν τον «Μπαμπά» με τον Σταμάτη Φασουλή, στο Θέατρο Χορν, λίγο προτού το έργο ολοκληρώσει τον εφετινό του κύκλο.
nnn
Ο Φασουλής, ο οποίος άνοιξε και θα κλείσει την Κεντρική Σκηνή του Εθνικού για την εφετινή χρονιά, με την επανάληψη της «Φιλουμένας» και τώρα με τον «Θάνατο του Εμποράκου», θα εγκατασταθεί για το επόμενο δίμηνο στη Θεσσαλονίκη, όπου στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα σκηνοθετήσει για το καλοκαίρι τον «Αγαπητικό της βοσκοπούλας».
nnn
«Τερματισμός»: μια ταινία για καθημερινούς πρωταθλητές, από την Ελιάνα Αμπραβανέλ. Μετά το 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης όπου και προβλήθηκε θα παιχθεί στους κινηματογράφους.
nnn
Η πρεμιέρα, στις 11 Μαΐου, στον Δαναό, θα έχει φιλανθρωπικό σκοπό, αφού θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το MDA Ελλάς, το Σωματείο για τη φροντίδα των ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις. Σκοπός τους, να ενισχυθεί η προετοιμασία του 34ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας όπου θα συμμετάσχουν άτομα με ειδικά τροποποιημένα αμαξίδια… Μπράβο.
nnn
Τρία χρόνια…
nnn
Τη Δευτέρα του Πάσχα, 2 Μαΐου, συμπληρώνονται τρία χρόνια από τον θάνατο του Λευτέρη Βογιατζή –ήταν Μεγάλη Πέμπτη του 2013…
nnn
Είναι σχεδόν αδύνατο να μιλήσει κανείς με ηθοποιούς της παλαιότερης και, κυρίως, της νεότερης γενιάς και ο «Λευτέρης» να μην έρθει, αυτονόητα, στην κουβέντα…
nnn
Για όλα όσα τους έλεγε και δεν τους έλεγε, για εκείνα που άφηνε να εννοηθούν. Για όσα τους έμαθε, για όσα μοιράστηκαν μαζί του όσο διάστημα δούλεψαν μαζί του. Πρόβες, αναμνήσεις, φράσεις, μνήμες.
nnn
Κι αυτός είναι ίσως ο μόνος δρόμος προς την αθανασία…
nnn
«Η Μεγάλη Χίμαιρα» του Καραγάτση και οι «Τρεις αδελφές» του Τσέχοφ, οι δύο παραστάσεις που σκηνοθέτησε ο Δημήτρης Τάρλοου στο θέατρο Πορεία, πήραν παράταση για του χρόνου.
nnn
Οπως θα συνεχίσει και δεύτερη χρονιά «Ο θεός της σφαγής» της Γιασμίνα Ρεζά από τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη.
nnn
«Ανάσταση στην Αίγινα» (φωτογραφία), έργο του Σπύρου Παπαλουκά.
nnn
Καλό Πάσχα…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ