Δεν αρκούν τα καθημερινά προβλήματα επιβίωσης που κάνουν τη ζωή δύσκολη στους έλληνες πολίτες, αλλά η κυβέρνηση Σύριζα κάνει ότι περνά από το χέρι της για να διογκώσει την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα που βιώνουν. Με τις διαρκείς παλινωδίες της τραυματίζει ακόμα περισσότερο ότι έχει απομείνει από τον παραγωγικό ιστό της χώρας και υπονομεύει κάθε προσπάθεια σταθεροποίησης της οικονομίας.
Κι όλα αυτά γιατί ο κ.Τσίπρας και τα στελέχη του δεν αντέχουν να διαχειριστούν το βάρος της ευθύνης που έχουν αναλάβει .Μετά τις επιτόπιες στροφές του περυσινού καλοκαιριού, ανέλαβαν δεσμεύσεις που τώρα τους φαίνονται ασήκωτες και προσπαθούν με τα επικοινωνιακά παιγνίδια και τους ατελέσφορους εκβιασμούς που έχουν συνηθίσει, να πλασάρουν τις υποχωρήσεις από τις υποτιθέμενες αδιαπραγμάτευτες κόκκινες γραμμές, ως κίνημα αντίστασης απέναντι στο ανάλγητο ΔΝΤ.
Τη μια μέρα ζητούν έκτακτη σύνοδο κορυφής, που απορρίπτεται εν ριπή οφθαλμού, για να αρκεστούν στη συνέχεια στον ορισμό ενός έκτακτου Eurogroup την επόμενη εβδομάδα. Κανείς δεν ξέρει με σαφήνεια τι ακριβώς θέλουν, τι επιδιώκουν, μέχρι που είναι διατεθειμένοι πάλι να εξωθήσουν την κατάσταση. Δημιουργούν μια ακόμα κρίση για να καλύψουν κυρίως εσωκομματικές τριβές και να πιέσουν τους βουλευτές τους, που ζουν το δικό τους ψυχόδραμα, καθώς άλλα έλεγαν, άλλα υπόσχονταν και άλλα ψηφίζουν.
Μια αξιολόγηση που έπρεπε να έχει τελειώσει εδώ και μήνες καρκινοβατεί, όχι μόνο λόγω των υπερβολικών απαιτήσεων των δανειστών, αλλά γιατί η κυβερνητική πλειοψηφία και ο κ.Τσίπρας δεν μπορούν να διαχειριστούν το πολιτικό κόστος των οβιδιακών μεταμορφώσεων τους. Αναρριχήθηκαν στην εξουσία ως ανένδοτοι αντιμνημονιακοί και κατέληξαν να δέχονται το ένα μνημόνιο μετά το άλλο.
Ο κ.Τσίπρας όμως, αν δεν θέλει να οδηγήσει τη χώρα σε μια ακόμα επώδυνη περιπέτεια,πρέπει επιτέλους να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Ούτε η κοινωνία, ούτε η οικονομία αντέχουν να περιμένουν την περιβόητη βίαιη ωρίμανση του Σύριζα από κίνημα γενικής διαμαρτυρίας σε μια υπεύθυνη δύναμη διαχείρισης, μιας δύσκολης πράγματι, κατάστασης για τη χώρα.

TO BHMA