Για μια ακόμη φορά, κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανεβάσει στην Ευρώπη, αρχαία τραγωδία…

Έπειτα από δεκαπέντε μήνες στην εξουσία, ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνοδοιπόροι του, φαίνεται ότι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η τραγωδία τους πάει πολύ.

Κατάγονται από την χώρα που γέννησε την τραγωδία. Σε γοητεύει εύκολα και προκαλεί όμορφα πρωτοσέλιδα στον ευρωπαϊκό τύπο.

Κι επιπλέον, μέχρι τώρα τα μοιρολόγια και οι θρήνοι του έχουν βγει σε καλό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Με τις παροιμιώδεις παραστάσεις τους, οδυρμού και καταστροφής, έχουν κατορθώσει να ξεγελούν έλληνες και ξένους.

Τώρα λοιπόν που ξαναβρίσκουν μπροστά τους αδιέξοδο, επειδή ο χρόνος των βερμπαλισμών και των ψεύτικων υποσχέσεων τελείωσε, σκηνοθετούν μια νέα παράσταση, με στόχο και πάλι να συγκινήσουν το κοινό τους. Για την ακρίβεια, σκηνοθετούν και πάλι μια καταστροφή…

Γιατί όχι; Με τον τρόπο αυτό έχουν κερδίσει μέχρι τώρα δύο εκλογικές αναμετρήσεις κι ένα δημοψήφισμα.

Έχουν κατορθώσει να ψηφίσουν το πιο βαρύ μνημόνιο και να εξακολουθεί να πίνει νερό στο όνομά τους, περίπου το 25% των ελλήνων που δέχονται να συμμετάσχουν σε δημοσκοπήσεις.

Παρότι λοιπόν εξακολουθούν να κατηγορούν το Δ.Ν.Τ. και τον Σόιμπλε ως αποκλειστικούς υπεύθυνους για το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων, μια σειρά από κινήσεις τους, δείχνουν ότι σκηνοθέτησαν οι ίδιοι την ρήξη.

***Πριν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις, άρχισαν να σαρώνουν τα αποθεματικά περιφερειών, νοσοκομείων και άλλων φορέων του δημοσίου, σαν να γνώριζαν από πριν ότι θα υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας.

***Έδειξαν μια πρωτοφανή σπουδή για να στήσουν εξεταστική για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, ώστε να συντηρούν το επιχείρημα ότι για όλα φταίνε τα παλιά κόμματα και η διαπλοκή.

***Πριν ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις, ο πρωθυπουργός άρχισε τα τηλέφωνα σε Ολάντ, Μέρκελ, Γιούνγκερ και τις εκκλήσεις για «πολιτική λύση» ενώ γνώριζε εκ των προτέρων ότι θα του την αρνηθούν, διότι τον είχαν ήδη προειδοποιήσει.

Και τώρα που βλέπουν ότι τα τερτίπια δεν πιάνουν πια στην Ευρώπη, ξαναστήνουν την παράσταση.

Στον ρόλο της Ιφιγένειας που κάποτε δοξαζόταν ο Βαρουφάκης, τώρα μεγαλουργεί ο Τσακαλώτος. Στον ρόλο της Κλυταιμνήστρας, δίνει ρέστα ο Κατρούγκαλος.

Κορυφαία του χορού, η Γεροβασίλη που έχει γίνει πια ειδικός στις οιμωγές και στους κοπετούς…

Σου λένε, τρεις φορές έπιασε, γιατί να μην πιάσει και μια τέταρτη;

Δεν ξέρουν προφανώς, ότι το κοινό εντυπωσιάζεται την πρώτη φορά, αλλά όχι και την τέταρτη.

Δεν γνωρίζουν ότι η απόσταση από το χειροκρότημα στο γιουχάισμα, μπορεί να είναι ένα μνημόνιο δρόμος…Ή και μια έκτακτη εισφορά παραπάνω, στο μπιζάρισμα με την Τρόικα

Δεν πειράζει…

Κι αν δεν πετύχει η παράσταση του αρχαίου δράματος στις Βρυξέλλες, υπάρχει πάντα και η Επίδαυρος…

Έτσι που τα κατάφερε ο Μπαλτάς, υπάρχουν ακόμη μερικά σαββατοκύριακά κενά, για να παίξει κι ο θίασος του Μαξίμου…