Σε νέο επικίνδυνο αδιέξοδο οδηγεί τη χώρα ο κ.Τσίπρας μετά την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις και την αναβολή του Eurogroup. Η απόφαση του να ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής από τον κ.Τούσκ παραπέμπει στις δραματικές εξελίξεις του περυσινού καλοκαιριού με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα. Παραπέμπει επίσης ευθέως στην αδιέξοδη πρωτοβουλία του κ.Παπανδρέου στην περιβόητη συνάντηση των Καννών για δημοψήφισμα που οδήγησε τελικά στην παραίτηση του.
Είναι προφανές πλέον ότι η τακτική του κ.Τσίπρα να στοχοποιεί το ΔΝΤ για το ναυάγιο στη διαπραγμάτευση με αφορμή το προληπτικό πακέτο μέτρων είναι αδιέξοδη αφού γνωρίζει ότι επί της ουσίας και οι Ευρωπαίοι συμπλέουν με το Ταμείο. Το Μέγαρο Μαξίμου αδυνατεί να διαχειριστεί το πολιτικό κόστος της συμφωνίας, που έχει ήδη αποδεχθεί από το περασμένο καλοκαίρι και καταφεύγει σε μια ακόμα επικίνδυνη για τη χώρα πολιτική ακροβασία.
Καθυστερούσε επί μήνες το κλείσιμο της αξιολόγησης γιατί έπρεπε προηγουμένως να καταφέρει να πείσει με τους γνωστούς επικοινωνιακούς εκβιασμούς τους βουλευτές και τα στελέχη του ότι η ψήφιση των μέτρων ήταν ο μόνος δρόμος για να παραμείνει στην εξουσία.

Τώρα μπροστά στις ογκούμενες αντιδράσεις στην κοινωνία αλλά και στο εσωτερικό του κόμματος του καταφεύγει και πάλι σε μια άκρως επικίνδυνη για τη χώρα κίνηση αντιπερισπασμού. Βάζει την οικονομία και την κοινωνία σε ένα νέο κύκλο αστάθειας και αβεβαιότητας, που μπορεί να οδηγήσει σε εξελίξεις αντίστοιχες του περυσινού καλοκαιριού.

Για μια φορά ακόμα ο κ.Τσίπρας παίζει με το μέλλον της χώρας θεωρώντας ότι μπορεί να εκβιάσει την Ευρώπη ενόψει και του βρετανικού δημοψηφίσματος. Ή ακόμα χειρότερα αναζητά ένα τρόπο διαφυγής θέτοντας και πάλι τους πολίτες μπροστά σε διχαστικά διλήμματα αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα έχουν.
Με την οικονομία σε κατάσταση αποσύνθεσης, με την κοινωνία να χειμάζεται από φόρους, περικοπές και ανεργία, με τις τράπεζες σε κατάσταση ασφυξίας ο Πρωθυπουργός δεν διστάζει να βάλει τη χώρα σε νέες οδυνηρές περιπέτειες.
Αρκετά πληρώσαμε ως τώρα κ.Τσίπρα την ανευθυνότητα σας.

Αναλογιστείτε επιτέλους τις ευθύνες σας και σταματήστε τα προσωπικά και κομματικά παιγνίδια σας με το μέλλον της χώρας…

ΤΟ ΒΗΜΑ