Η κυβέρνηση αυτή άτυχη εκ γενετής, απαρτίζεται από… τυχερούς ανθρώπους.
Κυβερνούν σχεδόν ανενόχλητοι ενώ ο κόσμος καίγεται. Κυβερνούν όμως;
Το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε από την αρχή ως ένας συνασπισμός μικρών αριστερών κομμάτων και γνωστών προσώπων της ευρύτερης Αριστεράς, που συνήθως έμεναν εκτός Κοινοβουλίου. Οι ίδιοι οι δημιουργοί του μιλούσαν για πολιτικές τάσεις διαφορετικές που χαρακτηρίστηκαν συνιστώσες. Ετσι δεν είναι είδηση ο άλφα ή βήτα καβγάς μέσα στο κόμμα αυτό. Η αποχώρηση του κ. Λαφαζάνη, που ήταν ο ουσιαστικός ηγέτης της εσωτερικής αντιπολίτευσης, δημιούργησε την εντύπωση ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ (κ. Τσίπρας) θα ήταν αρχηγός.
Οταν πέρασε η διαδικασία της διάσπασης και ο κ. Λαφαζάνης έμεινε εκτός Βουλής, όλοι περίμεναν ότι η κυβέρνηση θα άρχιζε να εργάζεται… Αλλά οι ρίζες της διαφωνίας είναι βαθιές. Παρακολουθούμε από την επομένη των τελευταίων εκλογών επεισόδια, όχι βέβαια σαν αυτά που πρωταγωνιστούσε η πρώην Πρόεδρος της Βουλής κυρία Κωνσταντοπούλου αλλά ακόμη οξύτερα. Π.χ., ο κ. Δρίτσας αμφισβητεί την υπογραφή από τον (αρχηγό του) Πρωθυπουργό της συμφωνίας με τους Κινέζους για το λιμάνι του Πειραιά. Εν τούτοις ο κ. Δρίτσας ήταν παρών στην τελετή υπογραφής της συμβάσεως! Ποιος κοροϊδεύει ποιους;
Κατά πώς διαφαίνεται ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να βρεθεί προ «εκπλήξεως»: ο πιο πιστός του φίλος να καταστεί ο κ. Καμμένος.
Εχει η ζωή γυρίσματα…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ