Η συνεχής αύξηση των φόρων και των εισφορών αποτελεί τεράστιο αντικίνητρο προς οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση εγχώριου ή ξένου επενδυτή και θέτει σε κίνδυνο ακόμα και τη βιωσιμότητα των λίγων υγιών επιχειρήσεων που έχουν παραμείνει στη χώρα.

Επίσης, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε αύξηση της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής, με αποτέλεσμα τα προσδοκόμενα έσοδα να μην επιτευχθούν και πιθανότατα να είναι χαμηλότερα από τα υφιστάμενα, αναγκάζοντας την (κάθε) κυβέρνηση σε βάθος χρόνου να προχωρήσει στην επιβολή περαιτέρω μέτρων.
Το ερώτημα που τίθεται είναι:
-Ποιο μπορεί να είναι το σχέδιο της σημερινής κυβέρνησης για την έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση; Οι επιπλέον φόροι και η υπερφορολόγηση των ολοένα και μειούμενων υγιών, κερδοφόρων επιχειρήσεων ή οι μειώσεις μισθών και συντάξεων;
Τι πρέπει να γίνει λοιπόν για να βγεί η χώρα από το αδιέξοδο. Το ζητούμενο για μας είναι να υπάρξει ανάπτυξη και για να γίνει αυτό πρέπει να ζεστάνουμε τη μηχανή της οικονομίας! Και δεν θα τη ζεστάνουμε με περισσότερους, αλλά με πολύ λιγότερους φόρους!
Αρα οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι μειώνουμε άμεσα και δραστικά τον φορολογικό συντελεστή και δίνουμε περίοδο χάριτος σε όλες τις νέες επιχειρήσεις! Έχει σημασία να πούμε ότι εμείς δεν έχουμε ιδεολογικά κόμπλεξ!
Όταν λέμε μείωση συντελεστή δεν αναφερόμαστε μόνο στους ξένους επενδυτές, αλλά σε όλους: Έλληνες και ξένους, διότι σε αντίθεση με τους κατ’ ευφημισμόν αριστερούς, είμαστε υπέρ της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς, πιστεύουμε στις δυνάμεις των Ελλήνων και δεν σιγοντάρουμε σε αποικιοκρατικές απαιτήσεις από όπου κι αν προέρχονται.
Με τη μείωση της φορολογίας των κερδών
* Ζεσταίνουμε την αγορά, με την ίδρυση νέων επιχειρήσεων
* Ανακόπτουμε τους ραγδαίους ρυθμούς ανεργίας
* Τροφοδοτούμε με χρήμα τα ασφαλιστικά ταμεία
* Προσελκύουμε νέες επενδύσεις
Τελευταίο αλλά όχι έσχατο: καταφέρνουμε ισχυρό πλήγμα στο μαλακό υπογάστριο της φοροδιαφυγής!
Αυτή η τόσο απλή αλήθεια που είναι κατανοητή και αυτονόητη για τον κάθε εμπλεκόμενο στην παραγωγική διαδικασία, αλλά και για έναν πρωτοετή φοιτητή των οικονομικών σχολών, αδυνατεί να κατανοήσει ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση του.
*Ο κ. Π. Κοκκόρης είναι πρώην γενικός γραμματέας σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη