Ηταν άγρυπνη από το ξενύχτι των διαπραγματεύσεων στο Hilton και το έδειχνε. Ηπιε μια γρήγορη γουλιά καφέ στο VIP του αεροδρομίου και περίμενε την επιβίβαση. Η Ντέλια Βελκουλέσκου, μαζί με τους άλλους της τρόικας, ταξίδευε με την πτήση της Aegean στο Μόναχο και από εκεί στην Ουάσιγκτον για την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ. Οι αεροσυνοδοί την καλωσόρισαν και της υπέδειξαν τη θέση Α1 στην business class. Της πρόσφεραν τους «Financial Times» και έναν καφέ. Περίμενε να ολοκληρωθεί η επιβίβαση, να κλείσουν οι πόρτες για την πτήση. Ξαφνικά λίγο πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση του Airbus εμφανίζεται ο Γιάνης Βαρουφάκης. Τα βλέμματα του Γιάνη και της Ντέλια διασταυρώθηκαν, αλλά έκαναν ότι δεν γνώριζε ο ένας τον άλλον. Ενας μορφασμός απορίας και δυσανασχέτησης εμφανίστηκε στο πρόσωπο της Ρουμάνας του ΔΝΤ όταν διαπίστωσε ότι ο κ. Βαρουφάκης θα καθόταν δίπλα της. Οι επόμενες 2,5 ώρες πέρασαν με τον Γιάνη καθήμενο δίπλα στην Ντέλια και τους υπολοίπους εκπρόσωπους των δανειστών να τον κοιτάζουν αμήχανα. Εμαθα πως δεν αντάλλαξαν ούτε μια κουβέντα. Η Ντέλια έκανε ότι κοιμόταν, ο Γιάνης έβαλε ακουστικά και έπαιζε με το laptop του.
Μην εκνευρίζετε τον Τσακαλώτο

Στις 4.30 το πρωί της Τρίτης, λίγο προτού το κουαρτέτο αναχωρήσει για την Ουάσιγκτον, ο Ευκλ. Τσακαλώτος μαζί με τον Γ. Σταθάκη προσπαθούσαν να πείσουν τους εκπροσώπους των δανειστών για συμβιβασμό στα «κόκκινα» δάνεια. Ηταν και κάποιος ονόματι Lashlon Butt, των τεχνικών κλιμακίων, ο οποίος κάθε φορά που μιλούσε ο κ. Τσακαλώτος έκανε μορφασμούς αποδοκιμασίας. Κάτι περίπου σαν τον… Mr Bean. Η ώρα ήταν περασμένη, τα νεύρα τεντωμένα. Υπέβαλε μια συμβιβαστική πρόταση ο κ. Τσακαλώτος και ο κ. Butt ζάρωνε τα μούτρα του. Οπότε ο υπουργός Οικονομικών γύρισε και του είπε: «Δεν είναι ανάγκη όταν μιλάει ο συνομιλητής σας να δείχνετε την αποδοκιμασία σας». Ηθελε, έμαθα, να του πει και άλλα, να κάνει, για παράδειγμα, ένα λογοπαίγνιο με το όνομά του (αφού butt σημαίνει στα αγγλικά… πισινός, γόπα, υποκόπανος), αλλά ακόμα δεν ξημέρωσε και οι περισσότεροι νύσταζαν. Αφήστε που όταν οι Αγγλοι θέλουν να πουν για κάποιον ότι έγινε περίγελος λένε… «butt of joke»
Η Βαγενά φιλούσε υπέροχα

Θυμάστε το γουχάισμα που δέχθηκε η ηθοποιός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννα Βαγενά στο Κιλελέρ όταν πήγε να καταθέσει στεφάνι. Θυμάστε επίσης τις κόρνες των τρακτέρ και τα σφυρίγματα των αγροτών που δεν την άφηναν να μιλήσει και αυτή για να ξεσπάσει… γιουχάισε τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό. Ε, λοιπόν, σας πληροφορώ ότι περιφερειάρχης και βουλευτής συναντήθηκαν την Τρίτη το μεσημέρι στη Βουλή. Ηταν η συνεδρίαση της Επιτροπής για τις Περιφέρειες και μόλις η κυρία Βαγενά είδε τον κ. Αγοραστό, όρμηξε κατά πάνω του. Ο περιφερειάρχης δεν ήξερε εάν ερχόταν για καλό ή για κακό. Στάθηκε όρθιος περιμένοντας καρτερικά τι επρόκειτο να του συμβεί. Η κυρία Βαγενά τον πλησίασε και του έσκασε ένα φιλί στο μάγουλο: «Ε, όταν σε φιλά και η Βαγενά τι θέλεις άλλο;» πείραξαν τον περιφερειάρχη οι άλλοι βουλευτές. Και όμως, το φιλί της Βαγενά είχε και συνέχεια, αφού ζήτησε το… ρουσφετάκι της: «Να κοιτάξεις το θέατρο στη Θεσσαλία» είπε με επιτακτικό ύφος. Ο κ. Αγοραστός, που δεν έχασε τη ψυχραιμία του, τη ρώτησε: «Πού ανήκει το θέατρο;». Η κυρία Βαγενά μες στην πολλή χαρά του απάντησε: «Στην κυβέρνηση». «Ε, τότε, να πας στην κυβέρνησή σου» της είπε και απομακρύνθηκε γρήγορα από κοντά της.


Οικογενειακή διαπλοκή

Είναι κόρη προέδρου ΔΕΚΟ. Από τους προέδρους που τοποθετήθηκαν με… αξιοκρατικές διαδικασίες (χωρίς διαγωνισμό, χωρίς αξιολόγηση, παρά μόνον δείχνοντας πίστη στο κόμμα) και άρχισε με την ανάληψη των καθηκόντων του τις… προμήθειες. Η κόρη του τυγχάνει με πλούσιο βιογραφικό, μεταπτυχιακές σπουδές και επαγγελματική εμπειρία σε ιδιωτική εταιρεία. Ε, λοιπόν, σας πληροφορώ (υπάρχουν και τα σχετικά έγγραφα που το αποδεικνύουν) ότι η πρώτη δουλειά (δεκάδων εκατ. ευρώ) που έδωσε ο πατέρας της πρόεδρος ήταν στην ιδιωτική εταιρεία που δούλευε η κόρη του. Μάλιστα τους πήραν χαμπάρι και οι εργαζόμενοι στη ΔΕΚΟ καθώς και το ΠΑΜΕ που κατήγγειλαν τις επινοικιάσεις εγκαταστάσεων της ΔΕΚΟ σε ιδιωτική εταιρεία και τις προσπάθειες που καταβάλλει η διοίκηση για την απαξίωσή τους.


Ο Τόσκας και οι πρόσφυγες

Ελεγε προχθές ότι «οι δαρμένοι της Ειδομένης είναι οι αυριανοί τζιχαντιστές». Τώρα τα έβαλε με τα… κανάλια, λέγοντας ότι ο ελληνικός λαός δεν βιώνει το προσφυγικό πρόβλημα αλλά το νιώθει μέσω της… τηλεόρασης.

HeliosPlus