Ο Νίκος Χουντής (φωτογραφία) εξελέγη ευρωβουλευτής με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, πλην όμως διαφώνησε με τον Αλ. Τσίπρα και την πολιτική του και εντάχθηκε στο κόμμα που ίδρυσε ο Παν. Λαφαζάνης. Ετσι τώρα είναι ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας και ως μέλος του κόμματος προσλαμβάνει μόνον στελέχη της ΛΑΕ. Τελευταία του πρόσληψη και μάλιστα στο Ευρωκοινοβούλιο είναι ο Στάθης Λεουτσάκος. Τον θυμάστε; Ηταν αυτός που ήθελε όσο κανένας άλλος τη δραχμή. Απόφοιτος νυχτερινού σχολείου και εν συνεχεία της Σχολής Εμπορικού Ναυτικού που έκανε καριέρα ως συνδικαλιστής και έφθασε να γίνει πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, αλλά με το ΚΚΕ. Τι είδους προσόντα νομίζετε ότι έχει ο κ. Λεουτσάκος και τα εξετίμησε ο κ. Χουντής ώστε να τον προσλάβει ως συνεργάτη του; Γνωρίζει τα τοπικά προβλήματα του Πειραιά και μπορεί να προκαλέσει ερωτήσεις που θα συζητηθούν στο Κοινοβούλιο, λέει ο ευρωβουλευτής. Στην πραγματικότητα προσελήφθη ως «τοπικός συνεργάτης» (δηλαδή δεν θα μεταβαίνει στις Βρυξέλλες) με μηνιαίο μισθό 1.300 ευρώ. Και για να μη μείνει ο κ. Λεουτσάκος παραπονεμένος, επειδή δεν θα πηγαίνει στις Βρυξέλλες και με χαμηλό μισθό, ο κ. Χουντής προσέλαβε και την κόρη του, Λίνα Λεουτσάκου, ως επιστημονική συνεργάτιδά του.


Ο πλανητάρχης και ο περιφερειάρχης

Ο πρόεδρος Ομπάμα συνάντησε στον Λευκό Οίκο τον περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη. Το πρώτο πράγμα που τον ρώτησε ήταν αν είναι… κυβερνήτης κάποιας περιφέρειας της Ελλάδας. Ο κ. Μπακογιάννης του είπε ότι δεν λέγεται «κυβερνήτης», αλλά «περιφερειάρχης». Αλλά ο πλανητάρχης τον κοιτούσε επίμονα και του λέει: «Α, εσύ είσαι ψηλός και όμορφος» (έτσι ακριβώς του είπε). Τι άραγε σημαίνει αυτό; Μήπως ο πρόεδρος Ομπάμα δεν είδε άλλους Ελληνες ωραίους και ψηλούς και ξαφνιάστηκε όταν συνάντησε τον κ. Μπακογιάννη; Μάλλον όχι, γιατί όπως αποκάλυψε αργότερα η μεγάλη χαρά του προσωπικού του Λευκού Οίκου είναι όταν ετοιμάζουν γιορτή για την Ελλάδα. Και γιατί χαρά; Επειδή ετοιμάζουν εξαιρετικά φαγητά και τρώνε όλοι μαζί. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Ομπάμα είπε στους Ελληνες που πήγαν στον Λευκό Οίκο για την καθιερωμένη γιορτή με την ευκαιρία της εθνικής επετείου ότι η μεν γυναίκα του (Μισέλ) είναι ξετρελαμένη με το ελληνικό γιαούρτι, οι δε φίλοι του με τον… mousaka.


Κυριάκος: Τι ήθελε να γίνει όταν μεγαλώσει

Η εξομολόγηση του προέδρου της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη για το τι ήθελε να γίνει όταν ήταν μικρός (και εν συνεχεία έφηβος) έγινε σε αγροτικό συνεταιρισμό παραγωγής τσίπουρου στη Λάρισα: «Από μικρός δεν ήθελα να γίνω πολιτικός, ήθελα να γίνω γιατρός. Αυτό ήθελα να γίνω. Αλλά με κέρδισαν τα οικονομικά και σπούδασα οικονομικά» είπε στους έκπληκτους παραγωγούς, οι οποίοι μάλιστα τον κέρασαν και ένα σφηνάκι από πεπαλαιωμένο τσίπουρο 20 ετών. Το κρυφό αυτό επαγγελματικό όραμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγινε πράξη, όπως τους είπε, με την κόρη του, η οποία σπουδάζει στην Αμερική οικονομία της ιατρικής. Εκεί στον συνεταιρισμό τού δώρισαν ολόκληρο το μπουκάλι τσίπουρο (αυτό το πεπαλαιωμένο των 20 ετών), το οποίο ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε να τιμήσει, αν και δεν παρέλειψε να πει και δυο-τρία καλά λόγια για τις κρητικές ρακές.


Ο συμφοιτητής του κ. Βούτσης

Ηταν μαζί στο Πολυτεχνείο από το 1975. Εκτοτε δεν τον είχε συναντήσει ποτέ. Πέρασαν περίπου 41 χρόνια έως ότου ο πολιτικός μηχανικός από τη Λάρισα Δήμος Παυλίδης αποφασίσει να έρθει στην Αθήνα και να επισκεφθεί τον συμφοιτητή του, Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Η συνάντηση, αν και διήρκεσε λίγη ώρα, ήταν όντως συγκινητική και οι δύο συμφοιτητές θυμήθηκαν τα παλιά. Θυμήθηκαν τους φοιτητικούς αγώνες στο ΚΚΕ (εσωτ.) του Ν. Βούτση και στην ΚΝΕ του κ. Παυλίδη. Θυμήθηκαν τις βόλτες που έκαναν με το αυτοκίνητο του κ. Βούτση, το οποίο είχε κληρονομήσει από τον πατέρα του. Θυμήθηκαν πόσο λεπτοί ήταν και οι δύο (ιδιαιτέρως ο σημερινός Πρόεδρος της Βουλής), τα φαγητά που έτρωγαν, τις συγκεντρώσεις, τον αγώνα που έκαναν μαζί στα δικαστήρια της χούντας ώστε να εκλέγονται οι διοικήσεις στα πανεπιστήμια. Και ο κ. Βούτσης τού εξέφρασε μια αγωνία: Πότε θα τελειώσει αυτή η αξιολόγηση να πάρει μπροστά η οικονομία;

Περί Sputnik

Ενα όνομα του Dmitry Bershidsky που δόθηκε εκ παραδρομής ότι είναι επικεφαλής του ρωσικού πρακτορείου SputniK είχε ως αποτέλεσμα να συνδεθεί το πρακτορείο με τα Panama Papers. Με ανακοίνωσή του από τη Μόσχα το SputniK αναφέρει ότι δεν υπάρχει τέτοιο όνομα ως επικεφαλής του πρακτορείου και αυτό είναι φυσιολογικό, αφού ο επικεφαλής του λέγεται Dmitry Kiselev. Μ΄αυτόν έχει υπογράψει σύμφωνία συνεργασίας ο Πρόεδρος του ΑΠΕ, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται περί ειδησεογραφικού πρακτορείου με δημόσιο χαρακτήρα.

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής του SputniK, σύμφωνα με δημοσιεύματα του δυτικού τύπου βρίσκεται στις μαύρες λίστες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εξαιτίας της προπαγάνδας που ασκεί. Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα η ΕΕ είχε προχωρήσεθ στις 21 Μαρτίου 2014 στην επιβολή κυρώσεων εναντίον του.

HeliosPlus