Καθώς ο Αρμαγεδδών καλπάζει μέσω της λαίλαπας του Προσφυγικού, δύο-τρία σχόλια σε προβλήματα που κρύβονται κάτω από το χαλί.
–Οσάκις άνεργοι διεκτραγωδούν τις στερήσεις που υφίστανται, υπογραμμίζουν ως βασικό πρόβλημα της ανέχειάς τους το ότι δεν έχουν να πληρώσουν το φροντιστήριο για τα παιδιά τους. Τραγική διαπίστωση. Οχι τόσο γιατί οι έλληνες γονείς δυσκολεύονται να πληρώσουν φροντιστήρια, αλλά γιατί είναι οι μόνοι στον κόσμο που υποχρεούνται σ’ αυτό. Και ο λόγος είναι απλός, αλλά αποσιωπούμενος. Το άθλιο εκπαιδευτικό μας σύστημα και το τραγικά χαμηλό επίπεδο των παρεχόμενων από αυτό γνώσεων είναι η αιτία. Ετσι καθίσταται αναγκαία η παραπαιδεία, που καλύπτει τα κενά της δημόσιας εκπαίδευσης. Αποτέλεσμα ανίκανων ή φαύλων ή και τα δύο μαζί κυβερνήσεων. Που εκτός από τον βασανισμό διαρκείας γονέων και παιδιών, διευκολύνεται και η μπίζνες των φροντιστηρίων και τα ιδιαίτερα μαθήματα που ταυτόχρονα ως παράνομα διογκώνουν και τη μαύρη οικονομία και τη φοροδιαφυγή. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Αν τολμήσει οποιαδήποτε κυβέρνηση να καταστήσει περιττά τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα μαθήματα και συνεπώς να απαλλαγούν οι γονείς από αιμορραγία εκατοντάδων εκατομμυρίων, θα ξεσηκώνονταν οι συνδικαλιστές φροντιστών αλλά και εκπαιδευτικών της δημόσιας εκπαίδευσης και θα παρέλυαν η εκπαίδευση και η χώρα. Και το ιλαροτραγικό θα ήταν ότι θα πρωτοστατούσαν σε διαμαρτυρίες οι σύλλογοι γονέων και τα ίδια τα θύματα, οι μαθητές, υποκινούμενοι από τους κομματικούς εγκαθέτους Ακρας Δεξιάς και Αριστεράς.
–Η κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου έχει προκαλέσει αντίστοιχη κατάρρευση των δημόσιων εσόδων και τον υπερδανεισμό με τσουχτερά επιτόκια στις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες. Αλλά εδώ, στην τρεφόμενη από φαντασιώσεις Ελλάδα, εξακολουθούμε να ονειρευόμαστε τα τεράστια αποθέματα πετρελαίου και αερίου που υποτίθεται ότι διαθέτουμε, που τα εποφθαλμιούν οι πολυεθνικές εταιρείες και που όταν καταστούν εμπορεύσιμα θα λυθούν όλα τα οικονομικά μας προβλήματα. Και κλείνουμε αφτιά και μάτια στο γεγονός ότι π.χ. η Βενεζουέλα, με τα μεγαλύτερα κοιτάσματα στον κόσμο, χρεοκόπησε, η Ρωσία αντιμετωπίζει οικονομικό αδιέξοδο και η Σαουδική Αραβία, ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο, έχει πνιγεί στα χρέη εξαιτίας της κατάρρευσης των τιμών. Επίσης εγκαταλείπονται παντού προγράμματα άντλησης, η Νορβηγία κλείνει υποθαλάσσιες πετρελαιοπηγές, οι ξένες εταιρείες απέσυραν σιωπηρά το ενδιαφέρον τους για έρευνα στο Ιόνιο και οι εφοπλιστικές εταιρείες αντιμετωπίζουν μεγάλη κρίση λόγω αντίστοιχης κατάρρευσης των ναύλων. Απειλείται δηλαδή ακόμη και ο υγιέστερος και ανταγωνιστικότερος τομέας της εθνικής μας οικονομίας.
–Και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που έχει αναδειχθεί στον ψευτοθόδωρο του έθνους, πανηγύρισε πρόσφατα για πρωτογενές πλεόνασμα τον περασμένο χρόνο, την ίδια ώρα που το Δημόσιο έχει κάνει παύση πληρωμών. Χρωστά στην αγορά πάνω από 5 δισ. ευρώ, πληρώνει μόνο μισθούς δημοσίων υπαλλήλων και συντάξεις, δεν πληρώνει τις συντάξεις που οφείλει στους 330.000 νέους συνταξιούχους (επί δύο χρόνια μάταια αναμένουν) και αδιαφορεί για την τύχη των υπολοίπων Ελλήνων. Το αποτέλεσμα καταγράφεται στις τελευταίες σφυγμομετρήσεις. Και ο πανικός των κυβερνώντων εκδηλώνεται με την προσπάθεια φίμωσης των μέσων ενημέρωσης, ώστε ο λαός να μην πληροφορείται για τα συμβαίνοντα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ