από metereologos.gr
Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018
 
 

Η Ευρώπη ως θύμα της ευημερίας της, των «αρχών» της και της υποκρισίας της

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Τα αίτια του προσφυγικού

Ζούμε μια άνευ προηγουμένουειρηνική και εκούσια αλλά απρόσκλητη μετακίνηση πληθυσμών από χώρες φτωχότερες ή καταπιεστικές ή εμπόλεμες  προς άλλες πλουσιότερες, δημοκρατικές καιειρηνικές. Το θέαμα των απελπισμένων μεταναστών που καταταλαιπωρούνται, πνίγονται και γίνονται και αντικείμενο άγριας εκμετάλλευσης αποτελεί στίγμα για τον πολιτισμό μας και παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Δεν  υπάρχει αμφιβολία ότι η βασική αιτία για τη δημιουργία των πρόσφατων μαζικών μεταναστευτικώνροών προς την Ευρώπη είναι οι πόλεμοι που προκάλεσαν οι στρατιωτικές επεμβάσεις, κυρίως της Δύσης, σε χώρες όπως το Αφγανιστάν, το Ιράκ, η Λιβύη, η Συρία κλπ. Και δεν είναι ίσως τυχαίο το γεγονός ότι όλες αυτές οι χώρες είναι Ισλαμικές. Ποιοί άραγε περιμένουν να ωφεληθούν από αυτή την κατάσταση, πέρα από τους κατασκευαστές και τους εμπόρους όπλων; Μήπως παίζονται οικονομικά και στρατηγικά συμφέροντα; Μήπως επιδιώκεται να δημιουργηθούν εμφύλιες συγκρούσεις ώστε οι περιοχές αυτές να μην ησυχάζουν ποτέ και να χειραγωγούνται ευκολότερα; Μήπως έμμεσα γίνεται προσπάθεια διάβρωσης και φθοράς της Ευρώπης; Και ποιοι είναι αυτοί που τα επιδιώκουν; Ό,τι όμως και αν συμβαίνει, η κατάσταση έχει περιπλακεί και έχει καταστεί ανεξέλεγκτη.

Αλλά εάν οι πολεμικές συγκρούσεις και η έλλειψη προοπτικών τρέπουν σε φυγή τους πληθυσμούς, θα πρέπει επίσης να παρατηρήσουμε ότι η Παγκοσμιοποίηση και τα γενεσιουργά της στοιχεία  που είναι η τεχνολογία των επικοινωνιών(που εκμηδενίζει τις αποστάσεις και που εκπέμπει γλαφυρές εικόνες όπου γης)και η ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων(που συγκεντρώνει τον πλούτο σε όλο και λιγότερα χέρια) συμβάλλουν επίσης αποφασιστικά στην επιθυμία των απελπισμένων να εγκαταλείψουν οριστικά τις εστίες τους και να κατευθυνθούν προς τις πλούσιες και προηγμένες χώρες.

Μετά από την τραυματική εμπειρία δύο ΠαγκοσμίωνΠολέμων,η Ευρώπη προσπάθησε να δημιουργήσει μια ζώνη ειρήνης, ευημερίας, δημοκρατίας, ισονομίας και κοινωνικού κράτους και κατέστη με τον τρόπο αυτό πρότυπο προς μίμηση. Η ακτινοβολία του Ευρωπαϊκού μοντέλου αποτέλεσε και αποτελεί αποφασιστικό παράγοντα για να γίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση ένας ισχυρός μαγνήτης, σε πρώτη φάση για τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη που έσπευσαν να ενταχθούν. Αλλά στις σημερινές συνθήκες φαντάζει και ως Παράδεισος και επιθυμητός προορισμός στους φτωχούς και ταλαιπωρημένους πληθυσμούς των τριγύρω χωρών και όχι μόνον. Εδώ αναλαμβάνουν υπηρεσία οι ατιμώρητοι δουλέμποροι σε συνεργασία ακόμα και με κυβερνήσεις που επιδιώκουν στρατηγικά και οικονομικά οφέλη από αυτή τη διακίνηση.

Θλιβερές διαπιστώσεις

Σε συνέχεια της οικονομικής κρίσης του 2008, ήρθε τώρα και το προσφυγικό για να καταδείξει πόσο στην άμμο έχει κτισθεί τοΕυρωπαϊκό οικοδόμημα ενώ παράλληλα η έλλειψη ουσιαστικής αλληλεγγύης προς το Νότο που δέχεται τα κύματα των μεταναστών και η αθρόα πώληση όπλων στις συγκρουόμενες ομάδες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη δήθεν ενότητα της Ένωσης και με τις προβαλλόμενεςειρηνοκεντρικές και ανθρωπιστικές προθέσεις των Ευρωπαϊκών θεσμών. Η Ευρώπη διακατέχεται από πλήρη αμηχανία ελλείψει μεταναστευτικής πολιτικής και κάθε χώρα κοιτάζει πώς θα ρίξει το μπαλάκι και τις ευθύνες στις άλλες ενώπολλοί κατηγορούν άδικα την Ελλάδα ότι δεν φυλάει καλά τα σύνορά της! Και αυτοί τι θα έκαναν στη θέση μας; Θα τους βούλιαζαν τις βάρκες;Θα έκαναν πόλεμο με την Τουρκία που τους προωθεί; Μήπως ενοχοποιούν βολικά την Ελλάδα για να καλύψουν την απροθυμία τους να δεχθούν μετανάστες και για να αποφύγουν να ψέξουν τουςεπιθετικούς Τούρκους; Τίποτε δεν τους έχει διδάξει η ιστορία;

Τι παραπάνω μπορεί να κάνει στα σύνορα μιαμικρή και οικονομικά κατεστραμμένη Ελλάδα, έχοντας απέναντί της μια ισχυρήΤουρκία με βλέψεις αυτοκρατορίας που κάνει το πάν για να προωθήσει Ισλαμικούς πληθυσμούς στην Ευρώπη, που δεν δέχεται πίσω τους παράνομους,που δεν τηρεί τις συμφωνίες, που προκαλεί και επιδιώκει παντοειδώς επέκταση εις βάρος της Ελλάδος, που πνίγει ένα σωρό κόσμο στη θάλασσα και παράλληλα εκβιάζει την Ευρώπη για χρήματα. Και οι ισχυροί της Ευρώπης  την καλοπιάνουν αντί να τη βάλουν στη θέση της και τώρα, με πρόσχημα την παράνομη μετανάστευση, θα γεμίσουν και το Αιγαίο με πλοία του ΝΑΤΟ γιατί έτσι επιτάσσουν τα συμφέροντα κυρίως των ΗΠΑ και ο φόβος των Αμερικανών για τη Ρωσία του Πούτιν.

Για ποια Ευρώπη λοιπόν μιλάμε; Αυτή που νομίζαμε ότι είναι ή αυτή που μας αποκαλύπτεται; Ασφαλώς μόνοι μας είναι αδύνατο να τα βγάλουμε πέρα, έτσι όπως έχουμε καταντήσει, αφού επί 30 χρόνια δεν ασχοληθήκαμε ποτέ στα σοβαρά με την ανάπτυξη και με την παράνομη μετανάστευση, την οποία πολλοί την είδαν ως ευκαιρία για εκμετάλλευση των μεταναστών και άλλοι ως ευκαιρία ανάδειξης ιδεολογικών πεποιθήσεων. Αλλά και τώρα ακόμη αποδεικνυόμαστε κατώτεροι των περιστάσεων με την ανοργανωσιά μας και την ιδεοληψία κάποιων σε αντίθεση με τα Σκόπια που διεξάγουν συστηματικούς ελέγχους και, αφού ξεχωρίσουν τους Σύρους, τους μαντρώνουν, τους προωθούν αμέσως προς τη Σερβία και τους περιποιούνταιυποκριτικά καλύτερα από εμάς. Φυσικά τους «παράνομους» μετανάστες τους επιστρέφουν σε μας όπου παραμένουν και κάποιοι γίνονται και πάλι θύματα των διακινητών.Ο φράκτης του Έβρου αποδείχθηκε boomerangγια την Ελλάδα. 

Αλλά ας μη περιμένουμε και πολλά από την Ευρώπη γιατί και εκείνη αποδεικνύεται ότι δεν ξέρει τι θέλει, δεν επιθυμείάλλους μετανάστες, δεν επιδεικνύει ενότητα και συμπαράσταση, διστάζει να πάρει δραστικά μέτραεκτάκτου ανάγκης ως δέσμιατων «αρχών»της, απέφευγε μέχρι τώρα να ορίσει και να υπερασπίσει(ακόμα και στρατιωτικά)τα εξωτερικά της σύνορα, πουλάει όπλα, χαϊδεύει την Τουρκία και εξακολουθεί να τελεί σε υποτέλεια προς τις ΗΠΑ. Και έτσι τα προβλήματά της σωρεύονται και κάποια στιγμή ίσως εκραγούν. Ήδη παρατηρούνται τάσεις φυγόκεντρες και απειθαρχίας προς το Ευρωπαϊκό κεκτημένο.Ειδικά δε η Γερμανία που με τόσο ζήλο επιδίωξε να ηγηθεί της Ευρώπης, βρίσκεται τώρα σε πολύ δύσκολη θέση ανάμεσα στην απώθηση των μεταναστών και την εικόνα ανθρωπισμού που καλλιεργούσε για τον εαυτό της τα τελευταία 60 χρόνια. Τώρα όμως χρειάζεται και τους άλλους για να πάρει τις δύσκολες αποφάσεις!

Δεινή η θέση της Ελλάδος.

Να δούμε όμως τι θα κάνουμε εμείς στην Ελλάδα που επί 6 ολόκληρα χρόνια η χώρα ζητιανεύει, αποκρούει τον ορθολογισμό και καταρρέει, οι δε πολιτικοί μαςστερούνται ικανοτήτων, πατριωτισμού και ήθους καιαρνούνται να συνεργαστούν για να περισώσουν ό,τι απέμεινε και να ενεργοποιήσουν τους μηχανισμούς της ανάπτυξης. Ασχολούνται κυρίως με την επόμενη δόση των δανείων και παίζουν  θέατρο κατηγορώντας ο ένας τον άλλον. Δεν περιορίζουν τα σκανδαλώδη προνόμιά τους και οι περισσότεροι  εξάγουν τις οικονομίες τους δίνοντας στο λαό το καλό παράδειγμα. Και το πιο αποκαρδιωτικό: εμείς ο λαόςδεν έχουμε ομοψυχία, εξακολουθούμε να αρνούμαστε την πραγματικότητα, δεν μαθαίνουμε από τα λάθη μας, παρατηρούμε παθητικά τις εξελίξεις και συνεχίζουμε να τους καλοπιάνουμε και να τους ψηφίζουμε άνευ όρων.Και ουδείς σοβαρός ασχολείται με την ουσία της Παιδείας.

Αυτή η όμορφη χώρα θάπρεπε να είναι ο παράδεισος της Ευρώπης. Όμως, αν δεν αφήσουμε κατά μέρος τη ζητιανιά, αν δεν μάθουμε να αυτοδιοικούμαστε, αν δεν γίνουμεπιό συνεπείς και πιό αξιοπρεπείς και αν δεν επιδιώξουμε(με θυσίες) την οικονομική αυτοτέλεια,το μέλλον της χώρας μας διαγράφεται δυστυχώς ζοφερό.Ήδη, οι Κεντρικοευρωπαίοι κλείνουν τα σύνορά τους και μας στέλνουν κάτι ψίχουλα για να φτιάξουμε κέντρα «προσωρινής» στέγασης των μεταναστών. Και επειδή σ’ αυτή τη χώρα «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού», οι περισσότεροι από αυτούς δεν πρόκειται να φύγουν από μόνοι τους, αφού άλλωστε εγκατέλειψαν τις χώρες τους ως τελείως απελπισμένοι. Σε λίγο πολλοί θα αρχίσουν να καταλαμβάνουν ή να αγοράζουν τα (λόγω της κρίσης)φθηνά κενά διαμερίσματαπου,εξαιτίας και του ΕΝΦΙΑ, έχουν καταντήσει ανεπιθύμητα για όσους διαθέτουν παραπάνω από ένα ή δύο. Θα ακολουθήσουν αιτήματα για τζαμιά και η Τουρκία θα επιδιώξει ρόλο προστάτη.

Είναι πλέον φανερό ότι η ανιστόρητη Ευρώπη στην οποία ζητιανεύουμε μας μεταχειρίζεται ως σκουπιδοτενεκέ ψυχών και όχι μόνο.Με αυτή όμως την εικόνα μας, δικαιούμαστε άραγεσήμερακάτι καλύτερο στα πλαίσια της Ευρώπης;Τίποτε δεν κάνουμε για να βελτιωθούμε. Κυριαρχεί δε και η αίσθηση ότι το κράτος έχει σχεδόν διαλυθεί. Μήπως τελικά έχουμε επιλέξει  την αυτοκτονία;Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (32)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  ΦΤΑΙΕΙ ΠΑΝΤΑ Η ΔΥΣΗ; | 04/03/2016 18:38
  Διατί λαμβάνετε ως δεδομένον ότι "η βασική αιτία για τη δημιουργία των πρόσφατων μαζικών μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη είναι οι πόλεμοι που προκάλεσαν οι στρατιωτικές επεμβάσεις της Δύσης"; Το 50% προέρχεται από το Πακιστάν, την πλούσια υπερδύναμη. Ένα σεβαστον ποσοσρτόν από το ισχυρόν Μαγκρέμπ, Αλγερία, Μαρόκον. Ενα άλλο απο την Ανατολικήν Αφρικήν!
  Παν. Μαρίνης
  απάντηση13
   
   
  ..3 on.. | 04/03/2016 11:28
  ...systasi ethelontikon monadon pe skopo tin parohi voithias ,katagrafis paranomion,kai diateiriseos tis takseos stas katatopous periohas. ..makria apo kommatikes syzitiseis
  ....
  απάντηση30
   
   
  ...2 on... | 04/03/2016 11:17
  ...mesa apo tous politistikous sylogous.. diarkis epikoinonia kai adelfikotita.. antalagi ideon kai protheseon kai symvoli stin lysi ton kata topon provimaton.
  ....
  απάντηση31
   
   
  ..ola sosta pou grafeis.. | 04/03/2016 11:10
  ..eho proteinei edo kai polla hronia..orismena pou ..einai pleon anangaia.. 1on epestrofi oso to dynaton .piso stis eparheies kai sta horia mas
  ....
  απάντηση40
   
   
  Ι Η ΕΕ: υποκριτής θύτης, ναι, αλλό όχι θύμα. | 04/03/2016 10:21
  Ι: «Έμποροι όπλων»: Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο James Risen (NYTimes) έχει δημιουργηθεί ένας κλάδος της οικονομίας (από λογισμικά μέχρι drones), που ασχολείται με την «καταπολέμηση» της .τρομοκρατίας Τζίρος: δεκάδες δισ. δολάρια ετησίως. Προβλέπω, λοιπόν, ότι η «τρομοκρατία» θα συνεχιστεί και η ισλαμοφοβία θα εντατικοποιηθεί. Έχει πολύ ψωμί η δουλειά. ΙΙ( Δεν είναι και τόσο ειρηνικές οι χώρες της ΕΕ, όπως τις παρουσιάζετε. Εκτός του ότι αρκετές συμμετείχαν στους πολέμους (Ιρακ, Λιβύη, Συρία, κτλ), συμμετέχουν και σε πολλούς άλλους πολέμους μέσω αντιπροσώπων. Στον εμφύλιο της Κεντροαφρικανική Δημοκρατίας π.χ. πολεμάει η Κίνα εναντίον της Γαλλίας για τον έλεγχο των πετρελαιοπηγών στο βόρειο τμήμα της χώρας. Η Κίνα βοηθάει τους χριστιανούς του Νότου ή δε Γαλλία τους ... εχθρούς της ισλαμιστές του Βορρά. ΙΙΙ: Στις σωστές αιτίες της προσφυγιάς, που αναφέρατε, να προσθέσω και μια από τις αιτίες της μετανάστευσης. τον «μετασχηματισμό» τοπικών οικονομιών μέσω της παγκοσμιοποίησης (η οποία δεν οφείλεται στην τεχνολογία των επικοινωνιών, αν και οι εικόνες από τις σαπουνόπερες καλλιεργούν ψευδαισθήσεις στους μετανάστες και τους ...βοηθάνε να επιλέξουν προορισμούς), όπου η ΕΕ παίζει έναν σημαντικό ρόλο. Κι αυτό το είπε ο ίδιος ο Κλίντον σε ομιλία του στον ΟΗΕ με τον τίτλο „We blew it. On global food“, όπου ουσιαστικά ομολόγησε ότι η Δύση (εδώ θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι Δύση δεν είναι μόνο οι ΗΠΑ και η Ευρώπη, αλλά όλες οι χώρες που λειτουργούν με το ίδιο σύστημα. Δύση είναι και η Κίνα , η Ρωσία, η Ιαπωνία ακόμα και τα Αραβικά κράτη) «τα έκανε μαντάρα -αυτού συμπεριλαμβανομένου ως προέδρου», θεωρώντας την τροφή βασικό προϊόν κι όχι ζωτικό δικαίωμα των φτωχών. ,Η Δύση με πρωτοπόρους τις ΗΠΑ και την ΕΕ και με την βοήθεια του ΔΝΤ και λοιπών ... «ευαγών» ιδρυμάτων, απαγόρευε σε ασιατικές και αφρικανικές κυβερνήσεις να στηρίξουν την αγροτική παραγωγή τους, με αποτέλεσμα οι μικροαγρότες
  αντώνης
  απάντηση35
   
   
   
  ΙΙ Η ΕΕ: υποκριτής θύτης, ναι, αλλό όχι θύμα. | 04/03/2016 10:15
  (η ...ραχοκοκκαλιά του πρωτογενούς τομέα όπως λένε οι πολιτικοί για να χαϊδέψουν τα αυτιά των μικροαγροτών, την στιγμή που τους καταστρέφουν), να καταστραφούν και να μετατραπούν σε φτηνό εργατικό δυναμικό για τις πολυεθνικές που ανέλαβαν τον πρωτογενή τομέα και οι οποίες εξάγουν την σοδειά και την πουλάνε ακριβά στην πλούσια Δύση. Οι χώρες αυτές κατάντησαν εισαγωγείς προϊόντων και εξαρτημένες όχι μόνο από τις δυτικές πολυεθνικές,, αλλά κι από τους σπεκουλαδόρους της Δύσης, που ανεβοκατεβάζουν κατά το δοκούν τις τιμές των αγροτικών προϊόντων. Βλέπε και Deutsche Bank. Αν όλα αυτά σας θυμίζουν και την κατάσταση κάποιας άλλης χώρας, που από εξαγωγέας αγροτικών προϊόντων κατάντησε να εισαγάγει πατάτες, φακές και λεμόνια, σας την θυμίζουν σωστά. Παράδειγμα: η ΕΕ καταστρέφει συστηματικά την αγροτική παραγωγή των αφρικανικών χωρών προσφέροντας πολύ φτηνά κρέας κι αγροτικά προϊόντα. Οι σχεδόν εξευτελιστικές τιμές είναι δυνατές μόνο μέσω των επιδοτήσεων της ΕΕ προς τους αγρότες και εξαγωγείς. Με απλά λόγια, εμείς , οι πολίτες της ΕΕ, χρηματοδοτούμε με τους φόρους μας την καταστροφή της αφρικανικής οικονομίας και την εξαθλίωση των Αφρικανών. Με τους φόρους μας τους μετατρέπουμε σε μετανάστες, ΕΜΕΙΣ σε τελική ανάλυση τους φέρνουμε εδώ, δεν έρχονται από μόνοι τους. Η εισαγωγή προϊόντων από την Αφρική στην ΕΕ όμως υπόκειται σε δασμούς. Και σε μερικές περιπτώσεις (π.χ. κακάο, καφέ) απαγορεύεται η εισαγωγή επεξεργασμένων προϊόντων από την Αφρική. Δεν μπορούν δηλαδή να εξάγουν π.χ. σοκολάτες στην ΕΕ, ούτε επεξεργασμένο καφέ (οι πληροφορίες μου επί του θέματος είναι περίπου 6-7 χρόνια παλιές, δεν ξέρω τι ακριβώς ισχύει σήμερα κι έχω βαρεθεί να ψάχνω στοιχεία.). Συμπέρασμα: Το αυτάρεσκο „η ΕΕ είναι θύμα της ευημερίας της“ δεν είναι αληθές. Θύτης είναι, η δε «ευημερία» της είναι ο ξεριζωμός των μεταναστών. ΥΓ: Στις αιτίες μπορούμε να προσθέσουμε και τις κλιματικές αλλαγές, που επέφερε η λεηλασία του πλανήτη, κτλ. αλλά αρκετά σας κούρασα και μάλιστα τσάμπα.
  αντώνης
  απάντηση45
  Απαντήσεις  4 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Το γνωμικό λέει | 04/03/2016 00:45
  "Οταν κάνεις τον εαυτόν σου σκουλίκι, μην παραπονιέσαι που σε ποδοπατάνε οι άλλοι". Δήμος
  Δήμος
  απάντηση90
   
   
  Metanastes | 04/03/2016 00:20
  Kala na pathetai, Evropi thelatai, fate evropi tora. Oi Ellines ginikatai xeftelizmena remalia, sas pidoun imerisios, sas viazoun tis ginekes, manades kai kores kai esis oi dithen antres den ehetai ta ar
  Stylianos S.
  απάντηση57
   
   
  I istoria epanalamvanete ! | 03/03/2016 23:17
  Sostes analyseis alla tha ithela na sas ypenthimiso ta katorthomata tou PASOK eis to parelthon me tous prosfyges apo Albania kai Georgia pou mas kouvalisane mono kai mono ya na ehoume tous psifous tous tin katallili stigmi. Kapos etsi pame ta pragmata simeron. To thema tis Syrias dystihos xekinise kyrios apo tous dytikous- USA, dioti yparhi i anangi metaforas Fysiko aerio apo Katar pros tin Evropi meso Syrias. Afta pros skepsi mono.
  Ilithiotita
  απάντηση64
   
   
   
  Ισως η λυση να βρισκεται στο εξης | 03/03/2016 18:33
  Στον ατομισμο του κάθε ελληνα και στη διψα του για επιτυχια. Αν αυτος ο ατομισμος μπορεσει να συνδεθει με δικαιο αγωνα για επιτυχια, η Ελλαδα ισως ορθοποδησει. Η μαγια γι'αυτο υπαρχει, αλλα συχνα κατι στραβωνει. Το "κατι" τοσο γνωστο, οσο και ατρωτο. Η πειρα μου με εμαθε πως οι ανθρωποι που εχουν αγωνιστει και κερδισαν τη ζωη με την αξια τους, εκτος του οτι ειναι ανθεκτικοι στις τρικλοποδιες, ειναι και απαιτητικοι. Αλλα είναι και ετοιμοι να δωσουν ένα χερι σε εναν άλλο που αγωνιζεται. Τετειοι ανθρωποι στη χωρα μας, είναι μια μικρη μειοψηφια. Αν οι υπολοιποι επιτρεψουμε σε αυτή τη μειοψηφια να μεγαλωσει και προσπαθήσουμε να τους μιμηθούμε, στο κατά δυναμιν, τοτε εχουμε σιγουρο το αυριο.
  Enas metanastis
  απάντηση91
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Ενδιαφέρουσα οπτική αλλά τόσο αθώα... | 03/03/2016 07:46
  Η μεταναστευτική πολιτική της χώρας δούλευε (και στον Έβρο και στο Αιγαίο) πολύ καλά μέχρι τον Ιανουάριο του 2015. Σας αφήνω να βρείτε τι άλλαξε μετά γιατί οι συνθήκες στη Συρία δεν άλλαξαν και τόσο. Επίσης ο φράκτης προστατεύει από κάποιες χιλιάδες επιπλέον εισβολείς. Τέλος ας αφήσουμε το παραμυθάκι για τους κακούς Δυτικούς που αναμοχλεύουν πάθη σε διάφορες χώρες.Γιατί η Νορβηγία είναι σταθερή και η Νιγηρία όχι; Και οι δυο έχουν πετρέλαιο άρα μη μου πείτε ότι στη δεύτερη πάνε να "φάνε" το πετρέλαιο. Τέλος το κοινωνικό κράτος της Ευρώπης στηρίζεται στους φόρους που πληρώνουν οι Ευρωπαίοι κάτι που οι αυξανόμενοι σε αριθμό οικονομικοί μετανάστες δεν έχουν κάνει στις χώρες υποδοχής τους.
  Cynical
  απάντηση2211
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Προφητικό σχόλιο... | 03/03/2016 06:55
  Ο Τσίπρας δεν έμαθε από τα λάθη που έκανε. Το μεγαλύτερο λάθος του, αυτό το αλαζονικό ύφος, το υπεροπτικό, η φαντασίωση πως τα έχει κάνει όλα σωστά, δεν τον αφήνουν να δει την πραγματικότητα και τη ζημιά που προκαλεί. Στην οικονομία είναι η ισοπέδωση προς τα κάτω, η ισότητα στη φτώχεια και τη μιζέρια, η ποινικοποίηση αυτού που βγάζει 1500 ευρώ. Αλλά το χειρότερο είναι αυτό που έρχεται στην κοινωνία. Η πρόσκληση της κυρά - Τασίας προς τον κάθε είδους δυστυχή να έρθει στη χώρα μας, φοβάμαι ότι γρήγορα θα ξεσηκώσει πολύ κόσμο. Μόλις μεγαλώσει το πρόβλημα και πάψει το κλίμα συμπάθειας σε συνδυασμό με την επερχόμενη μεγαλύτερη φτώχεια, θα δούμε έντονα φαινόμενα ρατσισμού και ανόδου της ΧΑ.
  Γιώργος Γ.
  απάντηση255
   
   
   
  Εξαίρετο άρθρο, ιστορικό σχεδόν. | 03/03/2016 06:47
  Συγχαρητήρια! (Μόνη κριτική: Η έλλειψη συγκεκριμένων προτάσεων για συγκεκριμένες λύσεις. Αλλ' αναγνωρίζω πως δεν ήταν αυτός ο σκοπός του - εξ άλλου με τις γενικές παρατηρήσεις και γενικές προτάσεις του συμφωνώ. Θα ήμουν, πάντως, πολύ σκληρότερος με τα λαθρομεταναστευτικά κύματα - ιδίως όσον αφορά το "διά ταύτα" - απ' ό,τι - και μάλλον "διπλωματικά" - φαίνεσθε να είσθε ο ίδιος - αλλ' αυτή είναι μία άλλη συζήτηση. Η ουσία της προσεγγίσεώς μου όμως είναι απλή: όταν μία χώρα, ένα έθνος, κινδυνεύει με αφανισμό, απαιτείται νάχει το σθένος να πάρει σκληρότατα μέτρα, προς πάσα κατεύθυνσι, με όποιο κόστος.)
  Ν. Πειρουνάκης
  απάντηση245
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Θα ψηφίσω τη Χρυσή Αυγή. | 03/03/2016 05:42
  Επειδή ως πολίτης δεν έχω επιλέξει την αυτοκτονία, θα ψηφίσω τη Χρυσή Αυγή. Εκτιμώ ότι οι λόγοι για την πολιτική επιλογή μου είναι προφανείς.
  Πολίτης
  απάντηση1222